Na Den české státnosti dorazí Rysi

Sabina Nováková | 27.09.2020 | |

Na Den české státnosti dorazí Rysi

K a d a ň / F r ý d e k – M í s t e k - Kalendář hlásí na pondělí 28. září státní svátek Den české státnosti, to ale neznamená, že by se nemohl hrát hokej. Přijďte podpořit domácí Kadaň proti Frýdku-Místku, který má za sebou výrazné vítězství nad ústeckým Slovanem 6:0. Trhači ve Vsetíně bojovali do poslední minuty a málem se na soupeře dotáhli. Klání startuje v 17 hodin! Na pokladně budete mít opět možnost zakoupení permanentní vstupenky.

 
SK TRHAČI KADAŇ vs HC FRÝDEK-MÍSTEK
18. místo
0 bodů
POZICE14. místo
3 body
5:20SKÓRE8:5
V – VP – PP – P
0 – 0 – 0 – 3
BILANCE V – VP – PP – P
1 – 0 – 0 – 1
0 % – 76,47 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ25 % – 100 %
48 tr. minutTRESTNÉ MINUTY24 tr. minut

V PŘÍPRAVĚ RYSI MĚLI VÍCE PORÁŽEK NEŽ VÝHER

Frýdeckomístečtí si dvakrát ze tří pokusů poradili v přípravné fázi se Vsetínem. Nejprve na jeho ledě padli 2:3, další dvě utkání už ale zvládli. Doma následně zvítězili 3:1 a napotřetí zdolali soupeře na jeho vlastní půdě v prodloužení 3:2. V rámci výjezdů například nevyzráli také nad Přerovem 1:3 nebo nad Havířovem 2:4. Úspěch Frýdek-Místek zaznamenal proti Kopřivnici poměrem 3:2. Nejvyšší porážku zaznamenal s Porubou, která si se soupeřem poradila za stavu 8:4. Jedno střetnutí také končilo až po samostatných nájezdech, a to s Třebíčí, která zvítězila 5:4.

DVĚ ODEHRANÁ UTKÁNÍ PRO FRÝDECKOMÍSTECKÉ

Budoucí soupeř Trhačů má na svém kontě zatím dvě utkání v právě započatém ročníku Chance ligy. K prvnímu utkání, které bylo v pořadí již čtvrtým kolem soutěže, se vydali svěřenci Vlastimila Wojnara na led Benátek nad Jizerou. Zde ale neuspěli se skórem 2:5. Reputaci si výrazně napravili v sobotu, kdy v 5. kole jednoznačně sestřelili Ústí nad Labem 6:0.

KADAŇ SKORO VYROVNALA SE VSETÍNEM, RYSI MAJÍ JASNÉ VÍTĚZSTVÍ NAD SLOVANEM

V předchozím kole, které bylo pro svěřence Vladimíra Jeřábka a Petra Rosola předehrávkou 16. kola Chance ligy, se Trhači vydali na led Vsetína. První dvě třetiny diváci viděli po jedné brance z holí domácího týmu. Do třetí části tak vstupoval VHK s dvoubrankovým náskokem. V osmačtyřicáté minutě rozdíl navýšili o tři branky, ale to byl spouštěč právě pro hostující. V sedmapadesáté minutě přišlo první snížení Kadaňských a v šedesáté minutě druhé. Stav byl 2:3 a Trhači se rozhodli pro odvolání gólmana. To byla ale šance pro Valachy, kteří díky odkryté bráně pečetili výhru 4:2.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Hanuljak – Kottek, Trefný, Havel, Seemann, Březák, Havlín, Běhula – Koblížek, Chlouba, Veselý – M. Svoboda, Morong, J. Svoboda – Homer, Sursov, Achmeťanov – Hradecký.

První třetina byla malou předzvěstí toho, jak by se utkání mohlo vyvíjet. Do druhé dvacetiminutovky šla družina Vlastimila Wojnara pouze s jednobrankovým vedením, s čímž by Ústí nad Labem mohlo ještě leccos udělat. Jenže právě prostřední část byla rozhodující. V té se Rysům poštěstilo a za brankovou čáru ústecké svatyně poslali hned pět přesných ran. To pro zbytek duelu stačilo a Frýdek-Místek si tak připsal první vítězství a první tři body do tabulky za úspěch 6:0.

    Poslední sestava HC Frýdek-Místek:

    N. Malík – Haman, Husák, Michálek, Zahradníček, Hrachovský, Adámek – Kurovský, R. Veselý, Kofroň – Mikulík, Peterek, Šedivý – Martynek, Klimša, Tomi – Kaukič, Stuchlík, Raška – Przybyla.

V LOŇSKÉ SEZÓNĚ SE TRHAČŮM NAD FRÝDKEM-MÍSTKEM VŮBEC NEDAŘILO

Šest duelů znamenalo pro černožluté pokaždé porážku od Rysů. Úplně první střetnutí znamenalo porážku 0:8. Druhý duel byl už o něco lepší, to Kadaňští neuspěli menším poměrem 2:7. V rámci třetího klání s Frýdeckomísteckými Trhači dotahovali v poslední třetině, ale i přesto skóre 3:6 bylo konečné. Další dvě prohry čekali Trhače v rámci dvojzápasu. V úterý 11. února Kadaňští inkasovali devět branek od Rysů a sami nevsítili žádnou. Druhý den nato už byl výsledek opět o něco lepší, ale tři body opět brali domácí – 5:3. Poslední duel sezóny těchto dvou kádrů skončil 9:1 pro soupeře z Moravskoslezského kraje.

KADAŇ vs. F-M
Miroslav Hanuljak – 88,39 %
Richard Běhula – 71,43 %
BRANKÁŘINick Malík – 92,73 %
Ondřej Raszka – 91,67 %
Roman Chlouba
2 (2+0)
PRODUKTIVITA O. Šedivý a M. Mikulík
oba 4 (1+3)
Roman Chlouba
2 góly
GÓLYO. Šedivý, M. Mikulík, D. Kofroň,
J. Peterek, D. Kurovský,
R. Veselý, R. Martynek a D. Klimša
všichni 1 gól
J. Trefný a M. Kottek
oba 2 asistence
ASISTENCEO. Šedivý, M. Mikulík a P. Husák
všichni 3 asistence
Roman Chlouba
32/69 – 46,38 %
VHAZOVÁNÍ David Klimša
18/35 – 51,43 %
Tomáš Koblížek
5 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STŘELYM. Mikulík a J. Michálek
oba 2 zbl. střely
Radek Havel
14 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYJ. Zahradníček a P. Husák
oba 6 tr. minut
Jan Müller
21:54 min/z
ČAS NA LEDĚFilip Haman
20:07 min/z

Foto: Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM