Petr Klíma: „Situace je složitá, musíme vyčkat.“

Sabina Nováková | 29.10.2020 | |

Petr Klíma: „Situace je složitá, musíme vyčkat.“

K a d a ň – Sport v České republice je stále zmrazen, a tak dochází k různým transferům hráčů. Ani Trhače tyto záležitosti neminuly a za novým angažmá odchází dvojice útočníků z Ruska.

 

Vzhledem k neměnící se situaci a zastavení veškeré sportovní činnosti v návaznosti na vládní nařízení se zastavila veškerá herní činnost klubů na území České republiky. V kadaňském A-týmu tak došlo na odchody dvou ruských útočníků, a tedy Arslana Achmeťanova a Artema Sursova. „Bylo to pro mě těžké rozhodnutí, musel jsem si dát pár dní na rozmyšlenou, ale chápu, že oba hráči mají své rodiny jinde. Artemovi se navíc narodil potomek, a bude tak blíž svému dítěti i manželce. V České republice navíc nikdo z klubů netuší, jak se situace bude vyvíjet a co bude následovat. A jestli se vůbec liga znovu rozjede,“ sděluje generální manažer klubu Petr Klíma.

Starší z dvojice ruských hokejistů, Artem Sursov, jenž si za pět utkání připsal gól a dvě asistence, má již své angažmá domluvené v Ukrajině. Působit by měl HC Kramatorsk. Arslan Achmeťanov tým, jehož barvy bude hájit po zbytek sezóny, zatím stále hledá. „Artem bude hrát v ukrajinském týmu Kramatorsk a Arslan si nové angažmá hledá v rodné zemi, v Rusku,“ dodává.

To, že se oba ruští útočníci v následujících dnech rozloučí s Českou republikou, však neznamená, že by už nikdy neoblékli kadaňský dres. „Předběžná domluva s oběma hráči je prozatím taková, že pokud by se vše kolem epidemické situace vyvíjelo dobře, rádi je znovu v červnu v klubu přivítáme. Jak s Artemem, tak i s Arslanem jsme byli maximálně spokojeni. Obzvlášť když jsme je dali do jedné lajny, tak to klapalo – a to bychom si rádi zachovali i do příští sezóny,“ pochvaluje si majitel klubu SK Trhači Kadaň.

Největším přáním každého klubu by bylo obnovení sportovních aktivit a obnovení hokejových soutěží. „Když si to vezmu zpětně, do každé sezóny jsme zatím vstupovali v podstatě bez letní přípravy. V poslední duelech, než se soutěž pozastavila, jsme dokázali se soupeřem srovnat krok, a to i po fyzické stránce. Nyní jsou všichni hráči doma v různých koutech republiky a my, trenérský štáb jim věříme, že jakožto profesionální hráči individuálně trénují a udržují se v kondici. Nyní ale bohužel už jen můžeme čekat, co se s aktuální situací stane a jaký bude její vývoj. Situace není vůbec lehká, ale Český svaz ledního hokeje v čele s Tomášem Králem ovšem dělá každý den maximum pro to, aby se hokej v České republice znovu rozjel,“ uzavírá.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM