O. Havlín: „Zavřel jsem oči a doufal.“

Sabina Nováková | 01.12.2020 | |

O. Havlín: „Zavřel jsem oči a doufal.“

K a d a ň / V r c h l a b í - Trhači se po delší odmlce konečně představili na ledě v rámci 13. kola Chance ligy, kdy vyzvali soupeře z Vrchlabí. To se jako první dostalo do vedení, ovšem ve třicáté minutě Kadaňští srovnali krok, a to díky Ondřeji Havlínovi. Remízový stav ale na tabuli dlouho nesvítil a soupeř nakonec zvítězil 5:1.

 

Jaké to bylo konečně být zase v herním režimu po koronavorivé přestávce?

Myslím si, že jsem se všichni těšili na to, jak se vrátíme na led a budeme hrát. Hodně z nás si připadalo, jako bychom se vrátili po letní přípravě.

Co jinak říkáte na samotné utkání?

Utkání jsme bohužel prohráli, takže se mi nehodnotí snadno. Strašně se nadřeme na góly a snadno je naopak inkasujeme po našich chybách. Musíme se tomu vyvarovat a hrát jednoduše, tak jak po nás trenéři chtějí.

Vsítil jste branku. Jak byste ji popsal?

Já ani nevím. (směje se) V obranném pásmu se rozjela útočná akce od Honzy Svobody, kdy jsme jeli přečíslení tři na dva s Matyášem Svobodou a Romanem Chloubou. Tím, že jsem měl větší rychlost, tak jsem jel do brány a Mates (Matyáš Svoboda) zůstal nahoře. Obránce zůstal s ním a Chloubič (Roman Chlouba) mě neskutečně našel krásnou přihrávkou. Já jen zavřel oči a doufal, že to skončí v bráně a naštěstí se to od tyčky odrazilo právě rovnou do branky.

Jedná se o vaši první přesnou střelu. Nechal jste si puk?

Ano, mám ho. Vzal mi ho z ledu Chloubič (Roman Chlouba).

Čeká vás poplatek do kasy?

Znovu musím zmínit Chloubiče (Romana Chloubu), který střeží klubovou kasu. No a poplatek, ten se mi kvůli narozeninám určitě zvýší. (směje se)

Utkání jste odehráli na pět beků. Jak jste to zvládali?

Mně osobně to takto vůbec nevadilo. Sice jsme se točili ve třech obráncích, ale jak říkám, tohle mi prostě vyhovuje mít větší čas na ledě. A to i kvůli tomu, že jsem v loňské sezóně na tom byl podobně a prostoru jsem dostával dost. Ale určitě pro Mácu (Marcela Kottka) s Havlasem (Radkem Havlem) to muselo být náročné. Myslím si ale, že jsme se s tím popasovali velice dobře.

Začali jste vlastně trénovat minulé pondělí, jak moc dobrá zpráva to pro vás byla?

Čekal jsem na zprávu každou chvíli, jak to povolili. Byla jen otázka času, kdy se sejdeme na tréninku. Každý se určitě pořád držel v kondici a makal na sobě.

Jedním z opatření jsou testy, které jste i před duelem s Vrchlabím museli jako tým podstoupit. Jak to probíhalo?

Na testech jsme byli den před zápasem, než jsme jeli na trénink a odpoledne nám už přišly výsledky. Já osobně pro to moc nejsem a myslím, že to i většina z nás. Nicméně nařízení je nařízení a my s tím nic neuděláme.

Jak jste vyplnil čas během přestávky, kdy se v Česku kompletně zastavil sport?

Okamžitě jsem kontaktoval svého kondičního trenéra, se kterým jsem se připravoval na letošní sezónu a chodil k němu trénovat. Dále jsem plnil školní povinnosti, například úkoly do atletiky, takže by se dalo říct, že jsem byl stále v pohybu. Přemýšleli jsme s klukama, kteří bydlí v okolí Prahy, že bychom se sešli alespoň na led v Dobříši, kde trénovalo plno klubů, ale nějak jsme se nakonec nedomluvili.

Jako další soupeř vás čeká Kladno, kde jsou i navíc zvučná jména. Jak se na zápas těšíte?

Osobně se těším moc. Z Kladna znám mnoho lidí včetně trenéra. Určitě se budu chtít ukázat a bude to velmi těžké utkání, které bychom rádi proměnili ve šťastný konec. Co se týče jmen, tak na to já nikdy nekoukal. Ano, řeknu si, že jsou tam legendy jako Tomáš Plekanec nebo Jaromír Jágr, ke kterým máme respekt, ale jsou to lidi jako my a na ledě tohle okamžitě mizí.

V loňském roce jste působil ve druholigové Příbrami. Jak byste porovnal druhou a první ligu?

Je to rychlejší. Druhá liga je zase více taktická, hrají tam zkušení hráči, kteří už mají dost zkušeností. Jsem strašně vděčný za příležitost, kterou mi pan Tlačil umožnil, že jsem nakoukl do chlapeckého hokeje a ještě jsem hrál po boku Zdendy Kutláka. Ten má velmi bohaté zkušenosti ze své kariéry a moc mi pomáhal, ale to bych dále mohl jmenovat celý tým.

Už se blíží Vánoce, na mnoho lidí již padla vánoční atmosféra o něco dříve. Asi i díky aktuální situaci, kdy jsme většinou všichni doma. Už ji také pociťujete?

Abych pravdu řekl, nějak to nevnímám. Vánoce se sice blíží, ale to momentálně není tak důležité. Snažím se soustředit na to, co je teď.

Co vy a dárky?

Já dárky nenakupuji, ty nakupuje Ježíšek. (směje se) Ale na pár věcí, které bych si přál pro sebe nebo pro mé blízké, jsem už trochu pokukoval.

Foto: Dalibor Kachlík a Kateřina Kundertová

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM