V sobotu do Kadaně zamíří přerovští Zubři

Jiří Novotný (KAD) | 04.12.2020 | |

V sobotu do Kadaně zamíří přerovští Zubři

K a d a ň - Po čtvrteční přestřelce v Kladně čeká černožluté bojovníky další domácí utkání, v němž vyzvou celek Přerova. Hanáci se vezou na pětizápasové vítězné vlně, kterou neuťala ani koronavirová přestávka. Úvodní buly padne v sobotu 5.12. v 17:00. Podporu Trhačů přímo v ochozech vládní opatření stále nedovolují, dění z kluziště vám tak bude tlumočit alespoň tradiční online přenos.

 

KLIDNÁ SÍLA Z HANÉ

Zubři jsou pevnou součástí prvoligového pelotonu od ročníku 2015/16, kdy se po dlouhých letech v druholigovém ústraní vrátili mezi profesionální celky. Na kolbištích ostřílenějších celků si rychle vydobyli respekt a vyslali jasný signál, že je s nimi nutné počítat.

Již v premiérovém ročníku postoupili do play-off; ve čtvrtfinále srdnatě vzdorovali Českým Budějovicím, které o svém postupu rozhodly až v pátém zápase. Jihočeši jim vystavili stopku i v následující sezoně. V předloňském čtvrtfinále urvali jen jeden zápas proti Kladnu, jež se následně odrazilo až do extraligy.

ZUBŘI NA ŠPICI TABULKY

Kadaňské po čtvrteční bitvě nečeká nic snadného ani v sobotním duelu, čemuž nasvědčuje 4. místo Přerova v tabulce. Oproti výše postaveným soupeřům mu navíc hrají do karet zápasy k dobru. Zubři sice měli lehce rozpačitý rozjezd, kdy hned na úvod prohráli s Kolínem po nájezdech a také v následujících duelech střídali porážky s výhrami. Po domácím průšvihu 0:5 s Vrchlabím a těsné porážce v Kladně však zařadili vyšší rychlostní stupeň a posledních pět kol proplouvají Chance ligou bez bodové ztráty. Ještě před pauzu si vyšlápli na Slavii, po restartu získali skalpy Frýdku-Místku, Ústí a Benátek.

PŘEROV V LAUFU, TRHAČI POPRVÉ S KUBÁTEM

Na skvělou formu z předchozích střetnutí navázali modrožlutí i v minulém kole, kdy doma přivítali Litoměřice. Velký krok k úspěchu udělali již v první periodě, kterou po trefách Dostálka, Süsse a Šoustala opanovali 3:0. Kališníci však zabojovali a dokázali dorovnat, avšak zvrátit skóre ve svůj prospěch nedokázali a za domácí v závěru navýšili Ryšavý s Dostálkem - 5:3. „Spokojení můžeme být jenom se třetí třetinou, kde jsme byli lepší. První část, i když jsme ji vyhráli 3:0, nebyla ideální. Druhá třetina byla z naší strany hrůza. Jenom díky Ondřeji Kacetlovi ji Litoměřice nevyhrály vyšším rozdílem,“ krotil euforii na hokejprerov.cz kouč Vladimír Kočara.

    Poslední sestava HC ZUBR Přerov:

    Kacetl – Kubeš, Hrabal, Krisl, Zbořil, Dřímal, Kučeřík – Dostálek, Pšurný, Doležal – Číp, Hejcman, J. Svoboda – Ryšavý, Dvořák, M. Svoboda – Šoustal, Süss, Dobša

Černožlutí vyrazili do Kladna a s sebou i vzali čerstvou posilu Karla Kubáta, ostříleného zadáka s desítkou sezon v extralize a zkušenostmi z KHL, jenž doplnil Marcela Kottka v prvním obranném páru. Úvod utkání však podobně jako Litoměřice v Přerově nezachytili a již v 8. minutě po gólu exkadaňského Hlavy prohrávali 3:0. Pak sice snížil Jan Svoboda, avšak domácí ohrožení svého vedení nepřipustili a nadále navyšovali náskok, až na rozdíl pěti branek. Za Trhače ještě snižoval další novic Berčík a spolu s nim Koblížek s Matyášem Svobodou, tři body však po výsledku 7:4 zůstaly v rukou Rytířů.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Hanuljak – Kottek, Kubát, Havel, Seemann, Havlín, T. Běhula, Březák – M. Svoboda, Chlouba, J. Svoboda – Koblížek, Morong, Bucek – Homer, Berčík, Veselý – Hradecký.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM