Trhači po nájezdech zdolali Přerov

Stanislav Jiskra | 05.12.2020 | |

Trhači  po nájezdech zdolali Přerov

K a d a ň - V rámci 15. kola Chance ligy zavítal na kadaňský zimní stadion celek z daleka, Zubr Přerov. Právě hosté šli po přesné trefě Pšurného do vedení. Ve třetí periodě hosté přidali další branku, která jakoby Trhače nakopla, když zásluhou Romana Chlouby a Jana Svobody vyrovnala. Prodloužení o vítězi nerozhodlo a tak přišla na řadu samostatná střílení, ve kterých o druhém bodů pro Trhače rozhodl Roman Chlouba.

 
15.kolo, sobota 5.12.2020
Sportovní klub Kadaň - HC ZUBR Přerov  3:2sn  (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 49. Chlouba (J. Svoboda), 57. J. Svoboda (Chlouba, Kottek), rozh. náj. Chlouba – 25. Pšurný (Kubeš, Hrabal), 46. Hrabal (Hejcman). Rozhodčí: Petružálek, Hucl – Kokrment, Sedláček. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: Bez diváků. Střely na branku: 30:38. Zblokované střely: 4:6. Vhazování: 18:49. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
Sportovní klub Kadaň: R. Běhula – Kottek, Kubát, Havel, Seemann, Havlín, Březák, T. Běhula – Matyáš Svoboda, Chlouba, J. Svoboda – Koblížek, Morong, Bucek – Homer, Berčík, Veselý – Hradecký.
HC ZUBR Přerov: D. Dvořák – Hrabal, Kubeš, Krisl, Zbořil, Dřímal, Gréč, Machů – Doležal, Pšurný, Dostálek – Šoustal, Hejcman, Číp – Matěj Svoboda, F. Dvořák, Dobša – Fencl, Macuh.

Komentář k zápasu

V první dvacetiminutovce se do příležitostí více dostávali hostující hokejisté. Hned v první minutě to proti Běhulovi zkusil Šoustal, ale jeho střela šla mimo. Do akce se dvakrát dostal Jan Svoboda, ale i jeho pokusy skončily pokrytím Dvořáka. Situace se zkusil chopit také Jiří Bucek, ani on ale nebyl na straně Kadaňských úspěšný. V poslední minutě první třetiny si vytvořil šanci Radek Číp, a to když zůstal naprosto sám v mezikruží. Jeho pokus ale skončil na betonech kadaňského gólmana Richarda Běhuly.

I do druhé třetiny vstoupil lépe soupeř, jelikož v pětadvacáté minutě využil přesilové hry, když Roman Pšurný v kombinaci s Kubešem překonal poprvé domácího brankáře - 0:1. O dvě minuty později na druhé straně Vít Seemann provětral Dvořákovu lapačku střelou z pravého kruhu. Jednatřicátá minuta přinesla dvojitou šanci Filipa Dvořáka. V obou případech jeho příležitostem zabránil kadaňský obránce Jakub Březák. Další úspěšný zákrok si připsal Richard Běhula, když po nahrávce Čípa vypálil Darek Hejcman. Navýšit náskok svého týmu ale nedokázal.

Ke změně stavu došlo ve čtyřicáté šesté minutě, to když Zubři dokázali využít vlastní oslabení. Josef Hrabal obdržel kotouč od Darka Hejcmana, který vyhrál buly. Hrabal vyslal střelu od modré čáry, na kterou si Běhula stačil sáhnout, ovšem kotouč mu přepadl a skončil za brankovou čarou - 0:2. Tři minuty nato se puku ujal Jan Svoboda ve spolupráci s Romanem Chloubou, který po dlouhém čekání snížil odskok Přerovských na stav 1:2. Podobnou souhru předvedl Roman Chlouba opět s Janem Svobodou, tentokrát si gólovou radost užil právě druhý z dvojice Jan Svoboda. Po přihrávce od Chlouby kotouč uklidil do odkryté brány a srovnal skóre utkání na 2:2. V poslední minutě se Trhačům ještě naskytla výrazná šance na třetí branku, nakonec se ale se sirénou šlo do prodloužení.

Jelikož v prodloužení nebyly k vidění žádné výrazné šance ani na jedné straně, na řadu přišly samostatné nájezdy. Jako první vyjel střelec první branky Přerova Roman Pšurný proti Richardu Běhulovi a nemýlil se. Na druhé straně Karel Kubát taktéž proměnil a srovnal první sérii na 1:1. V druhé sérii se opět zadařilo na obou stranách. Nejprve přesně mířil Darek Hejcman, z Kadaňských si přesnou střelu připsal Matěj Morong, a nedovolil tak náskok Zubrů. Následujících pět sérií přineslo přesné zásahy obou brankářů, kteří nedali žádný prostor pro změnu stavu sérií. Až v osmé sérii se poštěstilo Romanu Chloubovi, jehož ovšem napodobil na straně hostů i Matěj Svoboda. Tatáž dvojice byla vyslána i do deváté a závěrečné série. Ani tentokrát Roman Chlouba nepálil vedle a překonal Dvořáka. Matěj Svoboda ovšem protentokrát nenašel správný recept na kadaňského Běhulu a daroval druhý bod právě domácím - 3:2p.

Sabina Nováková

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (SK Trhači Kadaň): „Duel s Přerovem se mi hodnotí dobře, protože jsme udělali dva body, a to proti velice silnému soupeři, který má nyní obrovskou formu a v posledních pěti zápasech udělal patnáct bodů. Zase mi připadalo, že jsme na začátku měli zbytečně respekt, ovšem postupem času jsme ho ztráceli. V poslední části jsme si vytvořili šance a díky tomu jsme dvakrát skórovali. Pomalu v poslední minutě jsme ještě měli příležitost dát na 3:2, ale bereme dva body a to je pro nás důležité.“

Jakub Grof (HC ZUBR Přerov): „Utkání s Kadaní jsme začali slibně, měli jsme šance, ale gólman domácích předvedl za mě velice dobrý výkon. Nepodařilo se nám vsítit více jak dvě branky a ve třetí třetině jsme se samozřejmě zbytečnými fauly dostali do oslabení. V oslabení jsme dokonce vsítili branku, která nám ale paradoxně uškodila. Nechali jsme to dojít do remízového stavu, čímž jsme se připravili o dva body. Ale hraje se dál a ve středu nás čeká zase další zápas.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM