Jan Svoboda: „Je to pro nás vzpruha.“

Sabina Nováková | 07.12.2020 | |

Jan Svoboda: „Je to pro nás vzpruha.“

K a d a ň / P ř e r o v - Střetnutí se Zubry dopadlo pro Trhače pozitivně. K zisku dvou bodů přispěli především v závěrečné třetině dva útočníci z první lajny, a tedy Roman Chlouba a Jan Svoboda. Právě s druhým z dvojice jmenovaných jsme pro vás udělali pozápasový rozhovor.

 

Jak byste zhodnotil zápas se Zubry?

Myslím si, že jsme z minima vytěžili maximum. Za dvě třetiny jsme vystřelili snad desetkrát. (směje se) Pak se to naštěstí otočilo, s Romanem (Roman Chlouba) jsme si řekli, že do toho kopneme v přesilovkách a vsítili jsme vlastně dva stejné góly. To nás trošku nabudilo.

S Romanem Chlobou jste se vystřídali vlastně ve vsítění gólu. Jak padl ten váš?

S Romanem nám to vyšlo už u první branky, tak jsme pak jeli dva na jednoho. Zkoušíme to na tréninku, že si sjedeme a dáme si to do jízdy, kdy soupeř je de facto ve stoje. Dvakrát jsme si puk vyměnili a já jsem ho šťastně srazil do brány.

Berete dva body oproti třem jako zisk, nebo jako ztrátu?

Určitě to bereme jako zisk. Od začátku zápasu jsme si říkali, že kdyby došlo na remízu, tak bychom to brali všema deseti. A pak, když jsme Přerovu vlastně přerušili vítěznou sérii, kdy porazil všechny dobré týmy, tak je to pro nás vzpruha.

Vnímali jste nějak situaci Přerova, který měl za sebou vítěznou sérii pěti utkání?

Ano, byli jsme si toho vědomi, že mají rozjetou sérii a že jim ji musíme překazit.

Matěj Morong: „Honza je fakt skvělý útočník, každý den na sobě dře a jde to vidět! Je to super kluk.“ (směje se)

Teď nevím, co jsem říkal. (směje se) Jo, chtěli jsme to být zrovna my, kdo Přerovu přeruší tu sérii. Jsme rádi, že jsme plnili to, co jsme měli. Chvílemi nám to tam vázlo v obraně, čehož ale soupeř nedokázal využít.

Měli jste k dispozici přesilovou hru čtyři na tři, kterou jste ale bohužel nevyužili…

My jsme to pořádně na tréninku nezkoušeli. Něco jsme si řekli, zkusili jsme to sehrát, ale oni nás hodně dobře odbránili. Za mě je Přerov nejlépe bránící tým v první lize, takže si myslím, že i tohle rozhodlo.

Na Kladně jste vsítil svou první branku v letošním ročníku Chance ligy. Jak padla?

Tam to bylo hodně podobné. S Romanem nám to tyhle zápasy docela šlape. Jeli jsme tuším čtyři na dva a věděl jsem, že mám jet do brány a že to od Romana dostanu. To už pak snad ani nešlo nedát. (směje se)

Objevujete se teď v první lajně. Vyhovuje vám takové vytížení?

Určitě. V zápase jsme odehráli snad pětadvacet minut, což mi vyhovuje. Myslím si, že když v tomto budeme pokračovat, bude se nám dařit, tak můžeme další body získat úplně v pohodě.

Inkasovali jste gól ve vlastní přesilové hře. Co se stalo?

Šel jsem na buly, čistě jsem ji prohrál a soupeř pak hned vystřelil. To nás v jistém slova smyslu nakoplo, že jsme si řekli, že do toho ještě půjdeme. Naštěstí to vyšlo.

Jste rád, když zápas dojde až k samostatným nájezdům?

Nájezdy jsme chtěli, už nám to vyšlo i s Benátkami nad Jizerou, že jsme jich dost proměnili. Docela jsem si věřil, myslím si, že jsem to neudělal úplně špatně, ale kousek tam chyběl. No naštěstí tu máme Romana, kterému kotouč poprvé sjel, tak to musel pak něčím odčinit. (směje se)

Co jste dělal během covidové přestávky?

Musím říct, že nějaké to pivko jsem si dal. (směje se) Dokonce jsem i přibral tři, čtyři kila, což jsem vlastně potřeboval. Takže by se dalo říct, že v něčem mi ta pauza pomohla. Když jsme se pak vrátili na tréninky, bylo vidět, že nám to chybělo. Jsme rádi, že se už může zase hrát. Snad už i povolili nějaké diváky, takže super.

Berete testování jako výhodu, že máte možnost hrát, nebo je to pro vás spíše další starost?

Nijak mi to asi ani nevadí, je to trošku nepříjemné, ale jsme rádi, že nám je umožněné díky tomu trénovat a hrát zápasy.

Foto: Kateřina Kundertová a Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM