Přivezou Kadaňští body z Vysočiny?

Jiří Novotný (KAD) | 08.12.2020 | |

Přivezou Kadaňští body z Vysočiny?

K a d a ň / T ř e b í č - Posíleni bodovým ziskem z domácího duelu s Přerovem vycestují Trhači k dalšímu utkání. Tentokrát je čeká cesta po nevyzpytatelné dálnici D1, z níž u Velkého Beranova sjedou do Třebíče. Tamní Bílé hvězdy v minulém kole odčinili debakl se Slavií a zároveň načali pětizápasovou sérii domácích zápasů. Úvodní buly padne ve středu 9. prosince v 17:30, připraven bude tradiční online přenos.

 

S TŘEBÍČÍ SE TRHAČI POTKÁVAJÍ JIŽ VÍCE NEŽ 20 LET

Tým sídlící v KHNP aréně patří stejně jako Kadaň k prvoligovým stálicím. Do druhé nejvyšší soutěže postoupil již v roce 1997 po úspěšné baráži. Hned v úvodních ročnících se zařadil mezi štiky souteže a po zavedení vyřazovacích bojů v nich prvních pět ročníku nechyběl.

V novodobé historii prožila Horácká Slavia nejúspěšnější epochu mezi lety 2012-2015, kdy po základní části obsadila postupně čtvrté, páté a třetí místo. V následném play off pak pokaždé dokráčela až do semifinále. Vystřízlivění přišlo v ročníku 2015-16, kdy po mdlých výkonech obsadila až 11. místo.

Od té doby se do vyřazovacích bojů podívala jen dvakrát, v roce 2017 vypadla ve čtvrtfinále hladce se Slavií, slibně rozehrané loňské předkolo s témže soupeřem se dohrát nestihlo.

HORÁCI ZATÍM ODEHRÁLI JEN 8 UTKÁNÍ

Svěřencům kouče Jaroslava Barvíře aktuálně v tabulce patří 13. pozice, k dobru však mají spoustu zápasů. Zatímco většina týmů odehrála alespoň 10 zápasů, mnozí dokonce 14, Třebíč zatím nastoupila jen osmkrát.

V září stihla pouze porážky s Litoměřicemi a Prostějovem, zato po rozvolnění hned uspěla v Sokolově. Na dobrý start nicméně nenavázala doma s Benátkami, jimž podlehla 3:6. Poté však porazila 3:0 Vsetín a poměrem 4:0 uspěla také v Ústí nad Labem. V pražském Edenu ji ovšem pšenka nekvetla. Brankář Jekel, jenž držel dvouzápasovou neprůstřelnost, byl střídán již na začátku druhého dějství a sešívaní nakonec svého soupeře vypráskali 7:1. „Do utkání jsme nevstoupili dobře, první třetinu jsme prohráli 0:2. Udělali jsme nějaké změny, dali jsme kontaktní gól a v přesilové hře jsme trefili tyčku. Místo srovnání jsme pak udělali individuální chybu a inkasovali třetí gól ve vlastní přesilovce. Pak se nám to trochu sesypalo. Nemůžu říct, že by se kluci nesnažili, ale v přemíře snahy jsme dělali chyby, které nechceme, a soupeř je trestal. Šance jsme měli, ale bohužel nám tam dneska nespadly,“ litoval na hstrebic.cz lodivod Barvíř.

TŘEBÍČ SRAZILA PORUBU, TRHAČI PŘETLAČILI ZUBRY

Po pražské demolici se Třebíčští představili na svém ledě a tentokrát to byla jiná podívaná. Ambiciózní Poruba se sice v 16. minutě ujala vedení, skóre však záhy srovnal Ferda a o další zásahy se už starali výhradně domácí. Ještě před klaksonem zvrátil na 2:1 exkadaňský Šťovíček, ve 34. minutě zvyšoval zadák Nedbal a na konečných 4:1 uzavřel v závěru svým druhým gólem Ferda.

    Poslední sestava SK Horácká Slavia Třebíč:

    Mičán – Zukal, Furch, Nedbal, L. Chalupa, Kowalczyk, Tejnor, Vodička – Šťovíček, Nedvídek, Vodný – Psota, Bittner, Krliš – Ferda, V. Němec, Š. Kratochvil – Valík, Michálek, Křehlík.

Z kýženého vítězství se radovali také Trhači, byť jen dvoubodového. Utkání se přitom vyvíjelo lépe pro Přerov, který ještě v polovině závěrečné periody vedl 2:0. Pak ale snížil Chlouba a vyrovnání trefil v 57. minutě Jan Svoboda. Utkání nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, v němž bonusový bod za výhru 3:2 vystřelil Chlouba.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    R. Běhula – Kottek, Kubát, Havel, Seemann, Havlín, Březák, T. Běhula – Matyáš Svoboda, Chlouba, J. Svoboda – Koblížek, Morong, Bucek – Homer, Berčík, Veselý – Hradecký.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM