V letošní domácí derniéře přivítáme Havířov

Jiří Novotný (KAD) | 11.12.2020 | |

V letošní domácí derniéře přivítáme Havířov

K a d a ň - Koronavirem zasažená Chance liga pomalu spěje k posledním duelům letošního kalendářního roku. Trhači se na svém stadionu před Vánoční pauzou představí naposledy proti celku Havířova. Utkání, jež bude odehráno bez diváků, startuje v sobotu 12.12. v 17:00 a připraven bude tradiční online přenos.

 

AZ HEIMSTADEN HAVÍŘOV

Celek s hornického města působil na přelomu milénia čtyři ročníky v nejvyšší soutěži, odkud se v roce 2003 zřítil o patro níže. Další pohroma postihla tehdejší Panthery v roce 2010, kdy kvůli finančním problémům nedohráli sezonu.

Hokej v Havířově se ovšem podařilo restartovat a již od následující ročníku se nový subjekt pod názvem AZ přihlásil do druhé ligy. Z ní se po třech letech v roce 2013 znovu prodral na prvoligová kolbiště a hned v nováčkovské sezoně obsadil 6. místo po základní části. V následujícím play off sice nestačil na jihlavskou Duklu, přesto si vysloužil respekt za své solidní výkony.

ÚVOD SOUTĚŽE HAVÍŘOVU NEVYŠEL

AZet do letošního ročníku vstoupil domácí prohrou se Sokolovem, kterou sice odčinil ubojovaným vítězstvím ze dva body v Šumperku a výhrou nad Prostějovem, následně však zavládla ve městě, jež doboví kreativci navrhovali pojmenovat mimo jiné jako Rudohvězdov či Zápotockýgrad nefalšovaná doba temna. Čtyři porážky v řadě jej odsunuly na chvost prvoligového pelotonu. Vítanou vzpruhou byl skalp Litoměřic, po němž následovaly výhry s Kolínem a Vrchlabím, v rozletu jej nicméně zastavila fotbalová prohra 1:0 v Benátkách.

ÚTOČNÉ TRÁPENÍ AZETU, BOJOVNÍ TRHAČI

Havířov se v sobotním zápase v Benátkách netrefil ani jednou a žádná ofenzivní smršť se nekonala ani ve středu, kdy se do Havířova vypravilo Ústí nad Labem. Ústečané se v první třetině ujali vedení, na což ve 23. minutě reagoval gólem na 1:1 kadaňskému publiku dobře známý Filip Seman. Kdo v tu chvíli čekal, že se AZet do tápajícího Slovanu s chutí zakousne, musel být zklamán. Svého soupeře sice přestřílel, recept na ústeckého gólmana Hamalčíka už ale znovu nenašel. Naopak v samém závěru nachytal domácího brankáře Groha Severa a nasměroval tříbodovou kořist na sever. „Neuhráli jsme body, které jsme si říkali, že musíme uhrát. Bohužel, když dáte jednu branku ve dvou utkáních, tak nemůžete pomýšlet na výhru ani ve fotbale,“ věděl na webu Havířova zklamaný kouč Jiří Režnar.

    Poslední sestava AZ Heimstaden Havířov:

    Groh – Bořuta, Kočí, Mrowiec, Kachyňa, L. Rutar, Chroboček - Adamský, Seman, R. Szturc - Procházka, Maruna, Bednář - Mrva, Doktor, Rašner - Petriska, Horváth, Mastič.

Střeleckého zmaru kloubu vyznávajícího modré a černé barvy se pokusí využít Trhači, kteří sice ve středu v Třebíči prohráli, ale předvedli sympatický výkon. Bílé hvězdy se ujaly dvougólového vedení, jež korigoval ve 28. minutě Morong. Domácí pak sice dvěma góly v rychlém sledu zvýšili na 4:1, ale za Kadaňské odpověděl stejným počtem zásahů Chlouba. Třebíč poté znovu zvýšila náskok, na což reagoval sníženým na 5:4 Koblížek, avšak Nedvídkova branka v závěru definitivně pohřbila naděje černožlutých a stanovila konečný výsledek 6:4.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    R. Běhula – Kubát, Kottek, Seemann, Havel, Trefný, Březák, T. Běhula – J. Svoboda, Chlouba, Matyáš Svoboda – Zabloudil, Morong, Koblížek – Veselý, Berčík, Bucek – Hradecký, Havlín, Homer.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM