Kadaň se pokusí pomstít první domácí prohru

Jakub Coufal | 15.11.2005 | |

Kadaň se pokusí pomstít první domácí prohru

Ve stejný den, kdy svede fotbalová reprezentace rozhodující bitvu o MS, zajíždí kadaňský tým do vzdálené Olomouce, aby zde sehrál 24. kolo 1. ligy. Celek z Hané byl prvním přemožitelem Severočechů na domácím ledě a Kadaňští určitě na prohraný zápas nezapomněli. Olomouc v poslední době body doma nerozdává a právě Kadaň se bude pokoušet něco uloupit a přivést domů. Celý zápas v Olomouci začíná dříve, přesněji 16. listopadu od 17:00.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Olomouc

Sezóna 2003/2004

V předminulé sezóně byla Olomouc pro Kadaňské oříškem, který se nenechal rozlousknout. V prvním vzájemném utkání na ledě Olomouce si domácí připsali 3 body po výhře 3:1. Ale ani v Kadani si Severočeši svou bilanci nevylepšili. Rovněž byl rozdíl 3 branek, ale tentokrát se mužstva rozešla za stavu 5:2 pro hosty.

Sezóna 2004/2005

Z loňska si můžeme Olomouc pamatovat jako tým, na který Kadaň nezná jednoznačný recept. Platí to však i naopak. Hned první zápas sezóny byl na ledě Olomouckých. Kadaň si odvážela bod za remízu 2:2. Druhý zápas pod střechou kadaňského stadionu vyšel vítězně pro tým ze severu Čech a to značným rozdílem 4:1. Domácí atmosféra pomáhala i soupeři. V Olomouci Kadaň prohrála 2:4. Poslední vzájemný zápas skončil stejně jako ten první, tedy 2:2.

Sezóna 2005/2006

V 11. kole se Olomouc stala prvním přemožitelem Severočechů na domácím ledě. Kadaňští sice po střele Tvrdka vedli, ale poté přišla tříbranková šňůra hostů, na kterou kadaňáci zareagovali pouze gólem Vobořila na 2:3.

Výkony Olomouckých v letošní lize

Po nevydařeném rozjezdu během prvních 5 kol, kdy se nepodařilo Hanákům dosáhnout jediné výhry, se začala Olomouc pomalu dostávat do tempa. Důkazem bylo stálé stoupání tabulkou výše a výše až na pozice zajišťující play-off. Zároveň se vyrýsoval fakt, že Olomoučtí na svém ledě body rozhodně soupeřům nerozdávají. Od 6. kola si body z Hané přivezli pouze Chomutovští po těsné výhře 3:2.

Aktuální stav kádru

V průběhu sezóny se v olomouckém dresu objevili také dva exkadaňští hráči. Jako první se představil Jaroslav Kreuzman, který dostal od hanáckého vedení měsíc na to, aby ukázal, že stále stačí na 1. ligu, když se v Kadani neprosadil. Nedlouho po té jej následoval z Mladé Boleslavi také Pavel Metlička. Ten ve středočeském týmu odvedl kus práce, ale vedení klubu před sezónou natolik posílilo útok, že se pro tohoto také exkadaňského borce v sestavě místo nenašlo.

Statistiky

Postem nejplatnějšího útočníka se může ohánět Milan Ministr, který má na kontě 17 bodů do kanadského bodování. Nejlepší střelec Olomouce vsítil již 10 branek, na dalších 7 nahrál. V útoku mu pomáhají zejména Jozef Slaninák s 14 a Filip Smejkal s 13 body. Za zmínku stojí i výborná práce obránce Ondřeje Kříže, který nasbíral 12 bodíků.

O místo brankářské jedničky se stará Štefan Žigárdy. Průměr pod 2 obdržené branky na zápas a úspěšnost přes 93,5% ho k této důležité funkci plně opravňují.

Poslední utkání Olomouce

Poslední utkání pro tým z Hané, který zajížděl na led Komety Brno, dopadl tak napůl. Ve 4. minutě se Olomouc ujala vedení po střele Slaniňáka. Do konce třetiny ještě stihl zvýšit Martin Bouz, ale to bylo ze strany Olomouckých vše. Během 2. třetiny stihla Kometa vyrovnat po brankách Appela s Barusem. Utkání bylo rozhodnuto až po normální hrací době, kdy se podruhé v zápase trefil Miroslav Barus a uzavřel tak skóre na 3:2 po prodloužení.

Sestavy z posledních utkání

HC Olomouc: Žigárdy - Kříž, Šafařík, Světlík, Faltýnek, Vlček, Varakas, Bartoň, Protivný - Smejkal, Ministr, Slaninák - Metlička, Karný, Kreuzman - Žajgla, Hradecký, Bouz - Šimo, Čuřík

SK Kadaň: Hübl - Vobořil, Staněk, Zajíček, Plaček, Lašek, Hlavatý, Hlubuček, Zaťovič, Tvrdek, Oliverius, Kajer, Žák, Hlusička, Postl, Zika, Švík, Hahn, Hubínek, Tauš, Švejda

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM