V pondělí do Kadaně zavítá sokolovský Baník

Sabina Nováková | 10.01.2021 | |

V pondělí do Kadaně zavítá sokolovský Baník

K a d a ň / S o k o l o v - Jedenácté kolo přinese střetnutí mezi kádry HC Baník Sokolov a SK Trhači Kadaň. V aktuálně rozjeté sezóně se oba týmy setkaly akorát v přátelském utkání, v rámci ligových utkání to tak bude premiéra. Duel startuje v 18 hodin. Permanentkáři stále mohou utkání sledovat na www.hokejkatv.cz zdarma.

 

DRUŽINA PETRA HAMARY SI V PROSINCI ODBYLA PRODLOUŽENÍ I NÁJEZDY

Jako první se v prosinci hráči z Karlovarského kraje utkali se Šumperkem, se kterým si hravě poradili - 8:1. Ani Ústečtí na sokolovský A-tým nenašli správný recept a padli s ním 1:3. První ztrátu ve dvanáctém měsíci zaznamenali Baníkovci porážku s Kladnem. S Rytíři ovšem dokázali držet nerozhodný stav až do samostatných nájezdů, ve kterých se poštěstilo právě hostům z Kladenska- 3:4. Ani výjezd do Přerova se Sokolovu nevydařil, z Olomouckého kraje se vraceli s vysokou porážkou 0:4. Na domácí půdě následně přivítali soupeře z daleka, a to Vsetín. Ten si ze Sokolovska odvezl pouze bod za porážku v prodloužení. Poslední doposud odehraný zápas má na kontě Baník s Havířovem, v tomto případě už brali plný počet v podobě tří bodů.

SOKOLOVŠTÍ SLAVILI TĚSNOU VÝHRU, TRHAČI PADLI V EDENU

První branku si na Slavii připsali právě Trhači. Po buly si jeden z domácích hráčů vsítil vlastní branku, která byla připsána Janu Svobodovi. Po výměně gólmanů v kadaňské svatyni se ale začal stav duelu měnit. Kadaňští inkasovali v prostřední části hned pět branek v krátkém časovém sledu. Slavia nakonec zvítězila poměrem 7:1.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    R. Běhula (24. Hanuljak) – Havel, Trefný, T. Běhula, Kubát, Kottek, Seemann, Karmaškov – Havlín, Chlouba, M. Zabloudil – Koblížek, J. Svoboda, Houška – Homer, Kulich, Bačo – Bucek, Hradecký, Jakub Veselý.

Ačkoliv si Baník vytvořil v úvodním dějství poměrně výrazný náskok. Tři góly, jak se později ukázalo, nic neznamenaly. Havířov celé utkání v nadcházejících dvou periodách dokázal ještě zdramatizovat. Po dvou třetinách oba kádry odcházely do kabin za stavu 3:1. Z kraje třetí třetiny ale na 2:3 snížil havířovský Jan Maruna. Ve třiapadesáté minutě ale Jaromír Kverka navrátil svému týmu dvougólové vedení. Jan Maruna ovšem opět vzal situaci do svých rukou a za necelou minutu bylo skóre 4:3. S tím už ale hráči z Havířova nestačili nic udělat, a tři body si tak připsal domácí Sokolov.

    Poslední sestava HC Baník Sokolov:

    Cichoň – Poizl, Pohl, Kadeřávek, Klejna, Rulík, Zeman, Tureček – Osmík, Kverka, Vracovský – Tůma, Šik, Kadlec – Rohan, Švec, Prymula – Jiskra, Vrána, Vildumetz.

V PŘÍPRAVNÉM DUELU BANÍKOVCI DOMINOVALI

Jelikož byla sezóna pozdržena veškerými koronavirovými opatřeními, Kadaňští se střetli se Sokolovem pouze v přípravné fázi na konci srpna. Celé klání však řídil právě hostující tým. V první třetině si svěřenci Petra Hamary vytvořili jednobrankový náskok, na který v prostřední části navázali dalšími dvěma přesnými střelami. V závěru utkání pak úspěšný výjezd pečetil Jaromír Kverka gólem na 0:4.

Foto: Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM