Mládež v době vládních opatření

Tisková zpráva | 13.01.2021 | |

Mládež v době vládních opatření

 

Jako spousta jiných odvětví lidské činnosti se mládež SK Kadaň nachází ve stádiu, kdy se zdánlivě nedá nic a hotovo. Avšak není tomu zcela úplně tak. Během dnů, kdy byl zcela znemožněn přístup do prostor zimního stadionu v rámci nařízení vlády ČR, se mládež SK Kadaň připravovala v rámci tzv. on-line módu. Každý trenér pomocí mobilních aplikací (whatsapp…) motivoval své svěřence k pohybu doma či venku ať již s rodiči nebo bez. Každý trenér připravil týdenní orientační program, podle kterého měli hráči cvičit. Hráči pak zpětně zasílali videa se splněnými úkoly. V rámci programu ČSLH (trenér do malých klubů) byly dokonce uspořádány minivýzvy mezi kluby, které sami vymýšleli hráči či hráčky. Úspěšnost výzev byla hodnocena pouze % zapojených hráčů, kteří se snažili výzvu splnit. Začalo se blýskat na lepší časy a PES dovolil trénovat na vnitřních sportovištích v rámci 10-ti členných skupin. Na což jsme okamžitě takovéto skupiny vytvořili (8 hráčů, 1 brankář a 1 trenér) a za přísných hygienických opatření jsme trénovali 45 min na ledové ploše a 30 minut mimo zimní stadion. Jelikož se nehrála žádná utkání, využívali jsme prostoru na ledové ploše i o víkendech, aby se hráči dostali na led co nejvíce.

Bohužel, v současné době lze opět trénovat pouze v on-line módu přes mobilní aplikace. A tak se trenéři snaží o velmi těžkou práci tzv. trenéra na dálku. Ale, jelikož všechno zlé je k něčemu dobré, tak v tomto případě jako kladné hodnotím zapojení a rodičů, s tím, že si také udělají představu, kterou třeba doposud neměli, o svém dítěti a jeho fyzických a pohybových schopnostech.

Jako klub SK Kadaň, doufáme, že se situace, co nejdříve zlepší. A na led se v této sezóně ještě podíváme, byť jen formou tréninků.

Roland Wágner – šéftrenér mládeže SK.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM