Vít Seemann: „Začalo nám to tam konečně padat.“

Sabina Nováková | 24.01.2021 | |

Vít Seemann: „Začalo nám to tam konečně padat.“

F r ý d e k - M í s t e k / K a d a ň - Po výjezdu do Frýdku-Místku si černožlutí připsali do tabulky tři body za vítězství. Trhačům se podařilo dvakrát srovnat skóre, po stavu 2:2 už ale padaly branky jen do té frýdeckomístecké. Jedním ze střelců se stal Vít Seemann, jenž si připsal vůbec první přesnou střelu v dresu Kadaně.

 

Trhači se dočkali vítězství. Co na utkání s Rysy říkáte?

Určitě to bylo lepší utkání než všechny předchozí. Měli jsme celkově více šancí, také více střel a co je důležité, že nám to tam začalo konečně padat. Zlepšili jsme určitě koncovku a plnili jsme si každý to, co jsme měli. Dařilo se nám.

Stal jste se autorem vítězné branky…

Ano, konečně, už bylo na čase. (směje se) Hráli jsme oslabení, kdy Honza Svoboda napadal obránce a vypíchnul mu puk. Poté jsme už jeli dva na jednoho a já doufal, že mi Honza (Jan Svoboda) nahraje. Naštěstí přihrávka přišla a nějak jsem to tam trefil. (směje se)

Navíc jste s ke gólu připsal i asistenci. Jak se celá akce seběhla?

To jsme hráli čtyři na čtyři. Vyhráli jsme buly a Matyáš Svoboda si s pukem sjel za bránu. Následně mi kotouč přihrál a já jsem viděl volného Radka Havla, tak jsem mu ho poslal. No a Radek pak už zakončoval od modré čáry rovnou za gólmana soupeře, díky čemuž jsme Frýdkem-Místkem srovnali krok.

V utkání máte bilanci +3. Vnímáte to jako nejlepší doposud odehrané utkání za Kadaň z osobního pohledu?

Určitě, asi bych to tak bral. Naší lajně se dařilo, takže jsem maximálně spokojený. O to lepší to je, když pak i vyhrajeme utkání jako tým. Což už jsme taky potřebovali. Snad nás to nakopne do příštích zápasů.

Čím to je, že se snížil počet inkasovaných branek v posledních zápasech?

Děláme, co máme. Útočníci nám navíc případně pomáhají vzadu. Každý si také držíme svoji pozici a řídíme se tím, co nám říkají trenéři.

Po výjezdu do Frýdku-Místku nehrajete doma, ale zamíříte na led Litoměřic…

Určitě budeme chtít to, co se nám podařilo ve Frýdku-Místku, přenést i do dalšího venkovního duelu. Důležité je nedělat individuální chyby, které nám, když to vezmu zpětně, prohrávaly zápasy. Určitě musíme střílet a jak jsem již říkal, držet se plánu a plnit si to, co musíme.

Foto: Kateřina Kundertová a Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM