Kadaň se v sobotu představí na ledě Benátek

Sabina Nováková | 29.01.2021 | |

Kadaň se v sobotu představí na ledě Benátek

B e n á t k y n/J i z e r o u / K a d a ň – V sobotu 30. ledna Chance liga odehraje 25. kolo letošního ročníku. Trhače čeká výjezd do Benátek nad Jizerou. Mladý celek Benáteckých si v posledním kole odvezl bod z ledu ústeckého Slovanu za prohru v prodloužení. Trhači budou chtít napravit výsledkově nepovedené domácí utkání s prostějovskými Jestřáby, které hostující hráči ovládli vysoko 9:2. Utkání je možné sledovat na www.hokejkatv.cz, kde stále platí sledování pro permanentkáře zdarma, nebo na webu www.onlajny.cz. Utkání startuje v 17 hodin.

 

BENÁTKY NAD JIZEROU V ROCE 2021 DOKÁZALY BODOVAT VE ČTYŘECH Z OSMI DUELŮ

Středočeši si v minulém domácím utkání dokázali připsat cenné tři body nad soupeřem z Prostějova, další tři lednové zápasy, ve kterých zvládli bodovat, muselo rozhodnout až prodloužení, případně samostatné nájezdy. Dva body za výhru v nájezdech získal mladý tým Valdemara Jiruše v jihlavské Dukle, bod za prohru v prodloužení proti Třebíči a stejně tak v posledním kole v Ústí nad Labem. Zbylé čtyři střetnutí s Porubou, Kladnem, Frýdkem-Místkem a Kolínem, již byly pro liberecký farmářský tým bez bodu.

Trhači klání s Jestřáby výsledkově nezvládli, tým ze středních Čech si připsal z výjezdu bod

V posledním kole vyrazil benátecký kádr na led do Ústí nad Labem, které si ve druhé třetině vytvořilo dvoubrankový náskok. S tím se však hosté nechtěli smířit a během necelých dvaceti minut hry otočili čtyřmi góly duel na svou stranu – 2:4. Když už to vypadalo, že si svěřenci Valdemara Jiruše dojdou pro tříbodové vítězství, tak svým prvním gólem v Chance lize snížil Moravec a čtrnáct sekund před koncem třetí části poslal duel do prodloužení ústecký Tůma. To rozhodl necelou minutu před koncem Dominik Sklenář a Benátky nad Jizerou se tak z výjezdu vracely s jedním bodem.

    Poslední sestava HC Benátky nad Jizerou:

    Žajdlík – Šedivý, Kunst, Böhm, Štibingr, Kovář, Aubrecht, Cibulka – Špaček, Průžek, Rychlovský – Jiruš, Čederle, Dlouhý – Wiencek, Jansa, Gajda – Vomáčka, Šafařovský, Hujer.

Kadaňský tým sehrál ve středu domácí utkání s Prostějovem, který si v první periodě dokázal vybudovat dvoubrankové vedení, na které stihl domácí tým zareagovat snižujícím gólem, ovšem Jestřábi udeřili znovu jedenáct sekund před první sirénou a do kabin tak odcházeli s dvougólovým vedením. Ve druhé třetině dokázal moravský celek zvýšit svůj náskok o čtyři branky, za domácí snižoval pouze Zdeněk Zabloudil – 2:7. Ve třetí třetině se hrálo dlouhou dobu bez branek, v posledních minutách však hosté ještě dvakrát překonali kadaňského brankáře a odvezli si všechny body za vysokou výhru.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Hamrla (41. R. Běhula) – Kottek, Trefný, Havlín, Seemann, Delmarche, T. Běhula, Naar – Z. Zabloudil, Chlouba, M. Zabloudil – Koblížek, J. Svoboda, Houška – Homer, M. Svoboda, Kupčo – Kulich, Adámek, Koblížek.

Podaří se Trhačům navázat na domácí výhru se Středočechy?

Na poslední zápas s benáteckou družinou mají Trhači dobré vzpomínky. Jednalo se totiž o první vítězství v aktuální sezóně, když Středočechy dokázali přetlačit 4:3 v nájezdech. Kadaňští v tomto utkání dvakrát vedli o dvě branky, Benátky nad Jizerou však pokaždé dokázaly dorovnat a duel tak rozhodly až nájezdy, ve kterých bonusový bod přisoudil domácím Roman Chlouba.

Foto: Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM