Na sever Čech míří šumperští Draci

Sabina Nováková | 31.01.2021 | |

Na sever Čech míří šumperští Draci

K a d a ň / Š u m p e r k – V pondělí 1. února se v Kadani odehraje souboj sousedních týmů v tabulce. Ve 29. kole Chance ligy totiž Trhači vyzvou Šumperk. Oba dva týmy poslední zápasy nezvládly, když se z ledů soupeře vracely bez bodů. Pro permanentkáře bude přenos zdarma na www.hokejkatv.cz, a ti, kteří si nebudou chtít zaplatit videopřenos, naleznou střetnutí také na webu www.onlajny.cz. Utkání odstartuje v 18 hodin.

 

V LEDNU DRACI BODOVALI TŘIKRÁT

Vstup do nového roku se svěřencům Martina Sobotky podařil na jedničku, v domácím klání totiž dokázali porazit Vsetín vysoko 6:2. Následovala výhra v prodloužení na havířovském ledě a jednobodový úspěch za prohru v nájezdech s Litoměřicemi. Následovaly dvě domácí prohry s Porubou a Třebíčí. Čtyři poslední venkovní zápasy byly pro šumperské hráče bez bodu, když nedokázali najít recept na Ústí, Slavii, Jihlavu a Frýdek-Místek.

OBA TÝMY SVÉ VENKOVNÍ DUELY PROHRÁLY

Trhači odjeli v sobotu na led do Benátek nad Jizerou s touhou odčinit vysokou porážku z domácího ledu s Prostějovem. V první periodě byl však nedisciplinovaný kadaňský druhý útok, z něhož byl každý útočník jednou na trestné lavici. Středočeši dokázali jednu z přesilovek po nedůrazu obránců využít a do kabin se odcházelo za stavu 1:0. Následovala více než hodinu dlouhá pauza, zapříčiněná dírou v ledu. Na restart utkání se dokázali lépe připravit svěřenci Valdemara Jiruše, kteří využili individuálních chyb Trhačů a vedli 3:0. V téže třetině dokázal v přesilovce snížit svým druhým gólem v Chance lize dorostenec Kulich. V poslední periodě ještě Středočeši dokázali využít nedisciplinovanosti útočníka hostů a dalším přesilovkovým gólem odskočili opět na rozdíl tří branek. Trhači nevyužili přesilovku 4 na 3 a posléze ani 5 na 3, a přestože svého soupeře přestříleli, vraceli se do Kadaně bez bodu.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    R. Běhula – Kottek, Trefný, Naar, Seemann, Delmarche, T. Běhula, Horáček – M. Zabloudil, Kulich, Chlouba – T. Koblížek, J. Svoboda, Houška – Homer, M. Svoboda, L. Koblížek – Adámek, Hradecký, Veselý.

Draci ze Šumperka se k sobotnímu duelu vydali na led Frýdku-Místku, který měl za sebou nepříjemnou sérii pěti proher v řadě. Tu dokázal zastavit právě proti družině Martina Sobotky, když Draci museli po třetinách 2:1, 2:1 a 2:1 přijmout porážku 6:3. O branky hostů se postarali Záruba, Krejčiřík a Jaroš.

    Poslední sestava DRACI PARS ŠUMPERK:

    Peksa - Rutar, Machů, Záruba, Ševčík, Kabelka, Dosek, Kuboš - Moučka, Král, Kratochvíl - Jaroš, Milfait, Baláž - Krejčiřík, Spratek, Horký - Kaplan, Kučera, Danielčák.

KADAŇ SI V ŠUMPERKU PŘIPSALA NEJVYŠŠÍ VÝHRU V SEZÓNĚ

V posledním zápase před vánočními svátky se vydala Kadaň do Šumperka. V první třetině se Trhači dostali do vedení 3:1. Na které dokázal v druhé třetině zareagovat Kratochvíl a snížil na rozdíl jediné branky. Po gólech Havla, Houšky a Chlouby se však Severočeši uklidnili a nerozhodil je ani gól domácího Krále, na který navíc zareagoval druhou brankou v utkání Koblížek a Trhači si tak z dalekého výjezdu připsali tři body za výhru 7:3.

Foto: Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM