Š. Zajíček: „Řekli jsme si, že Šumperk přeskočíme.“

Sabina Nováková | 01.02.2021 | |

Š. Zajíček: „Řekli jsme si, že Šumperk přeskočíme.“

K a d a ň / Š u m p e r k - Trhači si v zápase Šumperkem zaznamenali první tříbodové vítězství na domácí půdě od začátku sezóny. Maskovaným mužem mezi třemi kadaňskými tyčemi byl tentokrát Šimon Zajíček z Litvínova, který ze třiačtyřiceti střel pustil pouhé tři, čímž přispěl k samotnému zisku Kadaňských.

 

Jak byste zhodnotil vítězný duel nad Šumperkem?

Určitě jsem velice rád, že nám to vyšlo. Sice jsme hodně faulovali a inkasovali branky v oslabení, ale konec jsme nakonec ubojovali a uspěli jsme.

Takže nálada v kabině bezprostředně po utkání byla jistě pozitivní…

Jednoznačně. Jsme šťastní, že jsme po delší době zase zvítězili. Navíc to bylo první domácí utkání, které jsme vyhráli za plný počet bodů, takže super.

Šumperk měl před utkáním o bod navíc v tabulce. Byl to váš cíl je přeskočit?

Ano. Před zápasem jsme si v kabině říkali, že Šumperk je před námi a že je určitě musíme přeskočit. Soustředili jsme se na vítězství za tři body.

V úvodní dvacetiminutovce jste byl poměrně dlouhou dobu bez hole…

No právě a na to já vůbec nejsem zvyklý, že ji takhle dlouho nemám po ruce. (směje se) Většinou se puk odehraje pryč a hůl mám vzápětí zpátky, ale teď to trvalo snad minutu a půl. Bylo to těžké, ale naštěstí z toho nepramenila branka.

Jak jste se cítil poslední zhruba čtyři minuty do konce zápasu za stavu 4:3?

Bylo to určitě těžké. Trochu jsem to už nezvládal. (směje se) Byl jsem už hodně unavený. V jednu chvíli mi tam pomohla tyčka, když mohl soupeř zakončovat do prázdné brány, takže jsme měli i štěstí.

Šumperk vsítil tři branky a všechny z přesilových her…

Ano, to je velká škoda. Kdybychom nefaulovali, tak bychom možná nedostali ani žádný z těch gólů a mohli jsme mít během hry větší klid.

Během hry je vidět, že hodně komunikuješ se spoluhráči…

S klukama se snažím hodně komunikovat. Pan trenér Orct v Litvínově nás učí, že co můžeme, tak si máme uřvat. My jakožto gólmani to zezadu vidíme nejlépe, vidíme volné hráče, takže si takhle pomáháme.

Jak jste domluvení ohledně vašich nástupů za Trhače?

Zrovna to, že budu chytat proti Šumperku, jsem se dozvěděl v den utkání. Ráno mi narychlo volal pan Rosol, ale jinak jsme určitě domluvení předem a do Kadaně pak jezdím i na ranní rozbruslení.

Máte za sebou i starty v extraligové soutěži. Jak byste nejvyšší soutěž porovnal s tou prvoligovou?

Je to určitě jiné. Extraliga je dle mého názoru více o taktice a ti hráči si to svoje plní. První liga je zase proti tomu o něco rychlejší.

Jistě to pro vás byl zážitek, že?

Určitě. Já jsem rád za každý zápas mezi dospělými, takže pro mě je to zážitek pokaždé.

Ačkoliv není Litvínov daleko, není to přejíždění přeci jen náročné?

Vlastně ani nevím. Spíše ne, protože neřídím. (směje se) Jelikož nemám řidičský průkaz, tak se do Kadaně vždy svezu buďto s panem Rosolem nebo s Víťou Seemannem.

Foto: Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM