Středa ve znamení derby s ústeckým Slovanem

Sabina Nováková | 03.02.2021 | |

Středa ve znamení derby s ústeckým Slovanem

K a d a ň / Ú s t í n / L a b e m - 3. únor bude na kadaňském zimním stadionu ve znamení severočeského derby. Ve středu od 17 hodin totiž Trhači přivítají krajského rivala z Ústí. To se bude snažit napravit prohru po nájezdech s Kolínem, naopak Kadaň by ráda navázala na domácí výhru se Šumperkem. Šestadvacáté kolo Chance ligy mohou permanentkáři zdarma sledovat na www.hokejkatv.cz, nebo již tradičně na www.onlajny.cz.

 

SLOVAN V LEDNU ZÍSKAL PATNÁCTBODŮ Z DESETI KLÁNÍ

Ústí nad Labem v lednu odehrálo deset utkání, z toho hned sedmkrát se jednalo o domácí zápas. Ve všech sedmi dokázal Slovan bodovat, když si tři body zapsal v duelech právě s Trhači, Šumperkem a Frýdkem-Místkem. Dvoubodové vítězství zaznamenali svěřenci Miroslava Macha proti Slavii a Benátkám a jeden bod za prohry v nájezdech s Jihlavou a Kolínem. Ve zbývajících třech lednových střetnutích nezískali Ústečtí ani bod a vždy se jednalo o venkovní duel – Poruba, Třebíč, Prostějov.

TRHAČI POPRVÉ DOMA VYHRÁLI ZA 3 BODY, SLOVAN STŘET S KOLÍNEM PROHRÁL V NÁJEZDECH

Kadaň se po výjezdu do Benátek vrátila na vlastní led a přivítala šumperské Draky. Jednalo se o souboj sousedních týmů v tabulce, do kterého vstoupili lépe hostující hráči. Trhači se v tomto utkání nechali hned sedmkrát vyloučit a Šumperk tři přesilové hry dokázal využít. Dvakrát se v početní výhodě prosadili také Trhači a po premiérové seniorské brance obránce Horáčka byl stav po dvou třetinách vyrovnaný. Ve třetí třetině rozhodla situace ze závěru střetnutí, kdy Kottkovu střelu od modré tečoval Kulich a hosté už na tento gól nezareagovali – 4:3.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Zajíček – Trefný, Kottek, Seemann, Naar, T. Běhula, Havlín, Horáček – M. Zabloudil, Kulich, Chlouba – Koblížek, J. Svoboda, Houška – Homer, Hradecký, Koblížek – M. Svoboda, Konášek, Adámek.

Ústecký Slovan sehrál poslední utkání v sobotu na domácím ledě proti Kolínu. Kozlové se dostali v prvních dvou třetinách dvakrát do vedení, ovšem domácí vždy zvládli vyrovnat. Ve třetí třetině naopak Havránek vykřesal domácím naději na tříbodové vítězství. To ovšem nechtěl připustit Stehlík, který v čtyřiapadesáté minutě vyrovnal stav na 3:3. Ve zbytku zápasu ani v prodloužení gól nepadl, a tak rozuzlení přinesly až samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější svěřenci Petra Martínka, a odvezli si tak z ledu Ústí dva body.

    Poslední sestava HC SLOVAN Ústí nad Labem:

    Hamalčík – Vladimír Brož, Klikorka, Drtina, Š. Havránek, M. Voženílek, Jasečko, Mareš – Tůma, Matějček, Sklenář – Trávníček, Vrdlovec, Severa – Bláha, Szturc, Grim – Furch, Costa, Protasenja.

KADAŇ V ÚSTÍ NAD LABEM VYSOKO PROHRÁLA

Trhačům se na ledě krajského rivala dlouhodobě nedaří a dokumentovalo to utkání ze dne 4. ledna. Ústečtí se již v první třetině dočkali tříbrankového náskoku. Prostřední část hry skončila za stavu 1:1, ale v závěrečné třetině se Slovan dokázal čtyřikrát prosadit a o jejich výhře nikdo nepochyboval. Za Kadaň se v tomto střetnutí dokázal prosadit Jan Svoboda, David Homer a Roman Chlouba. Zápas tak skončil vysokou výhrou Ústí 8:3.

Foto: Dalibor Kachlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM