Ve středu se Trhači vydají do podhůří Krkonoš

Jiří Novotný | 23.02.2021 | |

Ve středu se Trhači vydají do podhůří Krkonoš

K a d a ň - Po debaklu v Sokolově přivítali Kadaňští pražskou Slavii, které zle zatápěli a ačkoli z utkání nevytěžili bodový zisk, padli se vztyčenou hlavou. 30. kolo Chance ligy zavede Trhače na led Vrchlabí, jež se po letech v druholigovém azylu vrátilo mezi profesionální celky ve velkém stylu. Úvodní buly padne ve středu 24. února v 16:00, připraven bude textový online přenos.

 

VRCHLABÍ PROHÁNÍ PRVOLIGOVÉ HEGEMONY

Již pouhý pohled na loňskou soupisku tehdy ještě druholigového mančaftu jasně naznačoval, že ambice celku z města na horním toku řeky Labe směřují o patro výše. Stadion ve své druholigového divizi skutečně dominoval a vysloužil si spolu s o poznání skromnějším Kolínem příslušnost v Chance lize.

Zatímco Kolínští se způsobně usadili na chvostu prvoligového pelotonu, Stadion se okamžitě dral na špici, na níž se drží i po 29 odehraných duelech.

Vrchlabí v lednu najelo na parádní vítěznou vlnu; z celkových jedenácti duelů zakoplo jen dvakrát. Nejprve doma podlehlo 2:3 Vsetínu a ve 25. kole padlo 5:2 v Třebíči. S nástupem únorových mrazů však začal pomalu zamrzat i elán houževnatých horalů. Napřed je smáznul 4:1 Prostějov a po výhře nad Benátkami prohráli v Ústí nad Labem.

STATEČNÝ BOJ TRHAČŮ, VRCHLABÍ ZAVÁHALO V ÚSTÍ

Kadaňští po nepovedeném výstupu v Sokolově a následné intervenci generálního manažera Petra Klímy bojovali o čest proti Slavii. Černožlutí měli skvělý vstup do zápasu, již v 5. minutě se ze své premiérové trefy radoval Róbert Bačo. O čtyři minuty později však srovnal Pšenička. Vyrovnané skóre platilo až do 32. minuty, kdy o výhře sešívaných 2:1 rozhodl Kafka. „Při trošce štěstí jsme možná mohli uhrát bod, ale bohužel to nevyšlo. Kluky jsem pochválil za bojovnost,“ hlásil po utkání kouč Petr Rosol.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    R. Běhula – Havlín, Seemann, Kottek, Trefný, Delmarche, T. Běhula, Horáček – T. Koblížek, J. Svoboda, Houška – Adámek, Morong, M. Zabloudil – Hradecký, Homer, Veselý – M. Svoboda, Bačo, Babičev.

Ústecký Slovan spurtuje do předkola play-off a po skalpu Jágrova Kladna srazilo i Vrchlabí. Žlutomodré poslal do vedení v 10. minutě Severa, na něhož navázal až 7 minut před závěrečnou sirénou Furch. Vrchlabí v závěru mohutně tlačilo, jenže v předposlední minutě pláchl Sklenář a stanovil konečné skóre 3:0. Stadion si vylámal zuby na skvěle chytajícím Hamalčíkovi, jemuž na hcvrchlabi.cz vysekl poklonu i trenér Václav Baďouček: „Od druhé třetiny to byl náš souboj s obranou domácích a s výborně chytajícím domácím brankářem. Bohužel jsme za šedesát minut nenašli recept a to je příčina dnešní porážky.“

    Poslední sestava HC Stadion Vrchlabí:

    Soukup – Linhart, Oliva, Kajínek, Niko, Jirků, Vála, T. Jelínek – Heřman, Urban, Hozák – Machač, Rohlík, Matýs – Chalupa, Chrtek, Mrňa – F. Moník, Herčík, Formáne.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM