Trhači cestují na led rozjetého Přerova

Jiří Novotný (KAD) | 02.03.2021 | |

Trhači cestují na led rozjetého Přerova

K a d a ň - Základní část Chance ligy pomalu spěje do finále a černožluté bojovníky čekají poslední tři mistrovské duely. Trhači v sobotu zanechali výborný dojem po statečné bitvě s vedoucím Kladnem. Zda na tento výkon navážou také v Přerově, se dozvíme v utkání, jež v tamní MEO Aréně startuje ve středu 3.3. v 18:00. Připraven bude textový přenos na webu onlajny.com.

 

ZUBŘÍ STÁDO SE VALÍ CHANCE LIGOU

S vývojem letošní sezóny, alespoň tedy po sportovní stránce, mohou být ve městě optiky nadmíru spokojeni. Druhé místo v tabulce se ztrátou jediného bodu na kladenské Rytíře slibuje slušné vyhlídky do vyřazovacích bojů. A v něm letos půjde o hodně! Vítězný celek obdrží přímou vstupenku mezi tuzemskou hokejovou smetánku, což je nabídka více než lákavá.

Válec. Takto by šlo vystihnout aktuálním formu zubrů. S výjimkou klopýtnutí na ledě silné Poruby totiž ovládli posledních 12 zápasů, byť takřka polovina triumfů byla vydřena až po prodloužení či samostatných nájezdech. Přerovští patří mezi přeborníky těchto pasáží po základní hrací době, letos jich sehráli již 8 a jen dvakrát neuspěli.

Někdejší Meopta se po reprezentační pauze natrápila se Šumperkem, který zdolala až po nájezdech. Pak ale srazila Frýdek-Místek, ovládla prestižní derby v Prostějově a vynulovala Benátky.

PŘEROV LOUPIL V ÚSTÍ, TRHAČI VZDOROVALI LEGENDÁM NHL

Hráči ústeckého Slovanu se v minulých týdnech proměnili ve zbojníky, kteří ve svém hájemství bez ostychu obírají favorizované soupeře. Přesvědčilo se o tom Kladno i Vrchlabí. Rytíři však ve středeční odvetě ústecké lapky rozprášili 9:2 a otřesená družina následně nedokázala vzdorovat nájezdu zubrů. Přitom si zprvu nevedla vůbec špatně, po dvou třetinách svítilo na tabuli vyrovnané skóre 4:4. Přerovští ale v závěrečné periodě odskočili o dvě branky a z kluziště na Bukově si odvezli plný počet bodů za výhru 4:6. Hvězdou utkání byl jednoznačně forvard Jan Dostálek, jenž vzpurné Ústečany srazil hattrickem.

    Poslední sestava HC ZUBR Přerov:

    Holík – Dluhoš, Forman, Krisl, Zbořil, Mlčák, Kubeš – Dostálek, Pšurný, Doležal – Číp, Hejcman, J. Svoboda – Süss, Dvořák, M. Svoboda – Ryšavý, Macuh, Goiš – Štefka.

Trhači v sobotu přivítali Kladno, jež do Kadaně přivezlo plnohodnotnou sestavu v čele s ikonami Jágrem a Plekancem. Ze hry Kadaně byl v úvodu patrný respekt ke zvučným jménům a Rytíři se ujali vedení, postupně však černožlutí začali ztrácet ostych a ve třetí třetině již svého soupeře jasně přehráli. Bohužel do ní šli s třígólovým mankem a trefy Matyáše Svobody a Tomáše Koblížka jen korigovaly porážku 2:3. „Myslím si, že by nám po zápase s Kladnem bod slušel, ale bohužel začátek nebyl takový, jaký měl být a to nám na konci poté chybělo,“ uznal lodivod Trhačů Petr Rosol.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    R. Běhula – Havlín, Seemann, Kottek, Trefný, Naar, Delmarche, Horáček – J. Svoboda, Houška, T. Koblížek – Adámek, Morong, Chlouba – M. Svoboda, Veselý, Homer – Babičev, L. Koblížek, M. Zabloudil.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM