Kadaň vedla a šlapala Přerovu na paty

Sabina Nováková | 03.03.2021 | |

Kadaň vedla a šlapala Přerovu na paty

P ř e r o v / K a d a ň - K dvaatřicátému kolu Chance ligy vrazili Trhači až do dalekého Přerova. Jako první gólově do utkání vstoupili Kadaňští v čele s Jakubem Veselým. V následující třetině ale soupeř srovnal a v periodě závěrečné dokonce vedl. Přesto Kadaň cítila šanci na srovnání a zkusila to v šesti, toho ale využili opět Zubři a vsítili gól do prázdné branky.

 
32.kolo, středa 3.3.2021
HC ZUBR Přerov - Sportovní klub Kadaň  3:1  (0:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 38. Süss (Jakub Svoboda, Dluhoš), 41. Süss (Hejcman, Jakub Svoboda), 60. Jakub Svoboda (Zbořil, Hejcman) – 14. Veselý (Homer, Horáček). Rozhodčí: Cabák, Vrba – Blažek, Hranoš. Vyloučení: 2:1. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: Bez diváků. Střely na branku: 41:32. Zblokované střely: 5:4. Vhazování: 37:20. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
HC ZUBR Přerov: Petrásek – Forman, Dluhoš, Zbořil, Krisl, Mlčák, Kubeš, Dřímal – Doležal, Pšurný, Dostálek – Jakub Svoboda, Hejcman, Süss – Matěj Svoboda, Dvořák, Štefka – Goiš, Indrák, Dobša.
Sportovní klub Kadaň: R. Běhula – Havlín, Seemann, Kottek, Trefný, Naar, Horáček, Delmarche – T. Koblížek, Jan Svoboda, Houška – M. Zabloudil, Morong, Chlouba – Veselý, Matyáš Svoboda, Homer – Adámek, L. Koblížek, Hradecký.

Komentář k zápasu

Zubři měli v minulosti už několikrát možnost okusit herní styl Kadaně, která umí zahrozit z občasných příležitostí. V první dvacetiminutovce však zahodili několik šancí, které se daly vylepšit třeba nahrávkou do odkryté branky. A ač měli Hanáci herně navrch, do vedení šla ve 14. minutě Kadaň. Homer nahodil puk do skrumáže a do odkryté klece dorážel Jakub Veselý - 0:1. Poté Běhula zazmatkoval za vlastní brankou, toho však trestuhodně nedokázal využít Süss.

Obraz hry se ani po siréně příliš nezměnil. Aktivita a přesnost domácích hokejistů upadala a naopak se na koně dostali Trhači, kteří ohrozili Petráska v přesilovce střelou Havlína. Trápení Zubrů pokračovalo nadále, posléze však mohli být vděční, že druhá branka zápasu nepadla z kadaňského brejku, ale konečně z jejich holí. Ve 38. minutě totiž nahodil Jakub Svoboda puk před Běhulovu branku, odkud ho do tyče a následně za brankovou čáru protečoval Jan Süss - 1:1. Odčinil tak zaváhání z konce první části.

Vymodlená branka domácí celek postavila na nohy a Jan Süss poslal Zubry do vedení 2:1 krátce po přestávce. Bez jakéhokoli trápení zavezl kotouč před kadaňského gólmana Hejcman, který nastřelil brankářův beton. Puk odtud zamířil do cesty právě útočníkovi s číslem 8, který z dorážky zapsal druhou branku večera. Trhači dál předváděli sympatický výkon, ani v závěrečné power-play se ale na srovnání nezmohli. Jejich odkryté brány naopak využil Jakub Svoboda - 3:1. Zubři tak berou další tříbodové vítězství.

Daniel Doležal

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): „Byl to vyrovnaný zápas. Nebyli jsme nastavení, jak bychom měli být. Táhlo se to s námi až do konce. Jsme rádi za tři body, ale za výkon určitě ne. Respekt před Kadaní, hrála dobře.“

Petr Rosol (SK Trhači Kadaň): „Předvedli jsme kolektivní a bojovný výkon, nebylo to úplně špatné. Domácí se dlouho nemohli střelecky prosadit. Bohužel, střelecká impotence nám nedovoluje sbírat body. Se Slavií jsme hráli 1:2, s Kladnem 2:3, dnes jsme třetí branku dostali při hře bez brankáře. Na jeden gól nebo dva góly se těžko boduje. Mužstvo ale musím pochválit. I na konci sezony, kdy jsme jasně poslední, odehrálo zápas se ctí.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM