Chance liga hlásí návrat baráže i přímého sestupu

Jiří Novotný (KAD) | 18.05.2021 | |

Chance liga hlásí návrat baráže i přímého sestupu

K a d a ň - Po neúplné sezoně zasaženou pandemií koronaviru se oči hokejových fanoušků upínají k novému ročníku, jenž by měl být omezený podstatně méně. Největší změnou je návrat strašáka v podobě sestupu do druhé ligy, jenž udeří po několika letech, v nichž měli všichni účastníci jistotu setrvání v soutěži. V ročníku 2021/22 o patro níže přímo zamíří hned čtyři nejslabší celky.

 

V původních návrzích padla možnost rozdělení na dvě skupiny po odehrání poloviny základní části, tato možnost však nakonec neprošla. Účastníci se posléze shodli nad tříkolovým systém, kdy vzhledem k 17 mančaftům v lize uvidíme 48 duelů v 51 kolech.

Kluby, které se po základní části umístí na 7. až 10. pozici čeká zkrácené předkolo hrané na dva vítězné zápasy. Také čtvrtfinále bude osekáno jen na tři vítězství, semifinále a finále zůstává v klasickém formátu čtyř nutných triumfů. Vítěze již nečeká přímý postup, příslušnost k tuzemské elitě si bude muset vybojovat v baráži.

Výraznější změny čekají týmy na opačném pólu tabulky. Sešup o patro níže nemine celky na 15. až 17. pozici, ty z 13. a 14. si to mezi sebou rozdají v nekompromisní záchranářské sérii, kdy poražený doplní trojici sestupivších a vítěz bude ligovou příslušnost hájit v baráži s druholigovým mistrem. Play down i baráž se bude hrát na čtyři vítězné mače.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM