P. Klíma: „Tým se sejde na ledě 7. července.“

Sabina Nováková | 08.06.2021 | |

P. Klíma: „Tým se sejde na ledě 7. července.“

Začátek sezóny 2021/2022 se kvapem blíží, Trhači tak hlásí první termín společného setkání na ledové ploše, výběr nových tváří do mužstva, ale především potvrzení přihlášení do prvoligové soutěže.

 

Přihlášky do Chance ligy byly možné do 31. května. Klub SK Trhači Kadaň bude jedním ze sedmnácti týmů, který se popere o nesestupové příčky. „Mohu potvrdit, že přihláška do první ligy byla podána a nyní se pracuje na sestavování A-mužstva. Situace je taková, že sestoupit může až pět týmů, naším cílem po nevydařené minulé sezóně proto bude se porvat o prvoligovou příslušnost i nadále,“ sdělil Petr Klíma.

V kadaňském dresu se objeví pár známých tváří, ale také nováčci z řad různých národností. V jednání jsou posily z Ruska, Finska nebo Kanady. „Využijeme možnosti, aby v našem týmu hráli i zahraniční hráči, těch může být celkem šest. Ve hře jsou tak dva ruští hráči, dále ale také kanadští nebo finští. Na soupisce se objeví některá známá jména z minulé sezóny, ale už jsme samozřejmě domluvení i s některými novými tvářemi. Zapojit budeme chtít znovu i kadaňské odchovance,“ prozrazuje generální manažer SK Trhači Kadaň.

Poprvé tento rok severočeský tým nenastoupí jako první na led v Kadani, ale v sousedním městě v Klášterci nad Ohří. „Plánovaný termín prvního srazu na ledě v Klášterci nad Ohří je 7. července. Bude to pro nás takový předkemp, protože nechceme opakovat situaci, abychom na hlavním kempu pak měli přehršel hráčů. V první fázi srazu dáme možnost mladším hráčům, na které se zaměříme. V posledních měsících neměli možnost pořádně nastupovat do utkání, natož trénovat. Chceme jim tak dát šanci se znovu zapracovat a ukázat, co v nich je a že mají na to být v hlavním kempu. Některé mladíky mám již vytipované a potřebuji se na ně podívat na ledě,“ uzavírá majitel klubu.

Foto: Roman Dušek

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM