Trhači na svém ledě i s posilami z Kanady

Jiří Novotný (KAD) | 27.07.2021 | |

Trhači na svém ledě i s posilami z Kanady

K a d a ň - Na začátku července zahájili Trhači tréninkový předkemp v Klášterci nad Ohří, kde se trenéru Růžičkovi kromě známých tvářích hlásila celá plejáda nováčků, kteří se ucházejí o místo v A týmu. Momentálně se Kadaňští připravují již na domovském kluzišti a rozšířili své řády o další zajímavé tváře.

 

Kanaďané v Kadani, to tu ještě nebylo! Mezi nejvýraznější posily patří jednoznačně trojlístek forvardů z kolébky hokeje. Prvním z nich 22letý Leif Mattson, jenž si angažmá v Evropě vyzkouší vůbec poprvé. Mattson odehrál pět sezon v zámořské WHL, naposledy hájil barvy Spokane Chiefs a ve 38 zápasech nasbíral parádních 39 bodů. O poznání více zkušeností s evropským hokejem mají ostřílení bratři Shane a Kyle Heffernanovi. Hokejoví nomádi z ontarijského města Kitchener loni váleli v Kyjevě, kde patřili mezi nejproduktivnější hráče.

Další novou akvizicí do útoku je 23letý odchovanec Slavie Aleš Furch, jenž za sešívané nastoupil k více než stovce prvoligových zápasů. Loňský rok strávil v Ústí nad Labem. V týmu z krajského města působil také o rok mladší Pavel Kordule, jenž v předloňské sezoně ve Slovanu zaznamenal 13 bodů (5+8). Staronovou tváří je Vojtěch Krejčiřík, který se do královského města vrací po tříleté zkušené v Šumperku a Prostějově.

Vyznavači tvrdého hokeje ocení návrat Michaela Foltýna. Obávaný buldozer si loni odskočil na Ukrajinu, nyní bude ale opět tvrdit muziku v defenzivě Trhačů. Na východě, konkrétně v Polsku, naposledy působil další zkušený zadák Miloslav Jáchym, jenž s GKS Tychy dokonce tamní soutěž opanoval. Angažmá v zámořských juniorkách spojuje mladé zadáky Davida Homolu, naposledy hráče Frýdku-Místku a Michala Steinochera, jenž se může pochlubit více než čtyřmi desítkami startů za áčko Slavie.

V brankovišti pokračuje loňská jednička Richard Běhula, jehož doplnil 18letý Dominik Gerstner. Nicméně i na tomto postu se jedná o dalším posilnění.

Aktuální kádr Trhačů:

Brankáři: Běhula R., Gerstner

Obránci: Steinocher, Foltýn, Jáchym, Běhula T., Havlín, Homola, Beneš, Nerad, Birhanzl, Ferbas

Útočníci: Mattson, Bernat, Berčík, Heffernan S., Heffernan K., Furch, Bogdasarjan, Čech D., Zabloudil Z., Kordule, Konášek, Dani, Hradecký, Homer, Švec, Krejčiřík, Mežnar.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM