Trhači i na druhý pokus přelstili Klatovské

Redakce | 10.08.2021 | |

Trhači i na druhý pokus přelstili Klatovské

K a d a ň - Třetí přípravný zápas a zároveň první domácí přinesl Trhačům další vítězství. Přestože Klatovy jako první dokázaly vsítit úvodní branku a dostaly se i do dvougólového vedení, Kadaň nakonec dokazala srovnat skóre a dostat před vlastního soupeře. Ani s tím nebyli hosté spokojení a srovnali stav duelu. Proto se dění protáhlo až do prodloužení, ve kterém rozhodl David Routa.

 
0.kolo, úterý 10.8.2021
Sportovní klub Kadaň - HC Klatovy  4:3p  (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 30. Bernat (Ferbas, Routa), 37. Homola (Čech, K.Heffernan), 56. Mattson (Foltýn), 62. Routa – 14. Uhlík, 25. Kolda, 58. Fořt. Vyloučení: 5:2. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3.
Sportovní klub Kadaň: Běhula – Zorko, Ferbas, Homola, Běhula T., Foltýn, Přibyl, Havlín – Bernat, Berčík, Routa – Heffernan S., Furch, Heffernan K. – Mežnar, Čech, Mattson – Kordule, Konášek, Zabloudil.
HC Klatovy: Korytar – Houfek, Walter, Brtník, Sysel, Kovářík, Houdek, Vajner – Uhlík, Roubal D., Kolář – Kolda, Roubal J., Eret – Procházka, Fořt, Váchal – Morawetz.

Komentář k zápasu

Po opatrném úvodu se oba celky dlouho nemohly dostat do tempa. Více ze hry měli Trhači, avšak jako první udeřili hosté. Jiří Uhlík, pláchl kadaňské obraně a chladnokrevně zavěsil.

Další šok pro domácí přišel v úvodu druhé části, kdy gólman Běhula vyrazil puk přesně na hůl Matěje Koldy, jenž pohotově zavěsil. Kadaňští se dostali na dostřel ve 30. minutě, kdy se na pravém křídle opřel do puku Tomáš Bernat a klatovský brankář Korytar se jen smutně ohlédl. Ještě před sirénou Kadaňští srovnali krok, David Homola se rychle zorientoval v předbrankovém prostoru a zametl odražený kotouč do odkryté klece.

Trhačům se nakonec podařilo otočit skóre, po pěkné výzvě Foltýna zamířil přesně Leif Mattson. Jenže Klatovy nehodily flintu do žita, zatlačily Trhačem a výsledkem byl gól Martina Fořta na 3:3. Utkání nakonec dospělo do prodloužení, v němž Korytara propálil David Routa.

Jiří Novotný (KAD)
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM