Ani šestý pokus Trhačům nevyšel

Stanislav Jiskra | 29.09.2021 | |

Ani šestý pokus Trhačům nevyšel

K a d a ň - V rámci šestého kola Chance ligy zavítal na domácí kluziště celek HC Slavia Praha. Právě Slavia diktovala od úvodního vhazování tempo hry. Domácí se dlouho nemohli gólově prosadit, což platilo až do sedmapadesáté minuty, kdy se za záda Romana Málka trefil Miroslav Hradecký.

 
6.kolo, středa 29.9.2021
Sportovní klub Kadaň - HC Slavia Praha  1:6  (0:1, 0:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 57. Hradecký (S. Heffernan, M. Zabloudil) – 6. Doležal (Barák, Ondráček), 23. Pšenička (Michnáč, Kern), 24. Kafka (Knotek, Krejčí), 34. Knotek (Žejdl, Kafka), 49. Žejdl (Kafka, Krejčí), 52. Duda (Vlček). Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda – Coubal, Hnát. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 322. Střely na branku: 17:31. Zblokované střely: 10:12. Vhazování: 18:32. Průběh utkání: 0:6, 1:6.
Sportovní klub Kadaň: Horák – Jáchym, Štochl, Zorko, Havlín, Kuboš, Hradecký – K. Heffernan, Berčík, Routa – Z. Zabloudil, S. Heffernan, M. Zabloudil – Bernat, Konášek, Kordule – Koblížek, Čech, Švec.
HC Slavia Praha: Málek – Krejčí, Veber, Barák, Zelingr, Duda, Havel – Kafka, Knotek, Žejdl – Všetečka, Vlček, Kružík – Doležal, Poletín, Ondráček – Pšenička, Kern, Michnáč.

Komentář k zápasu

Kadaň ihned v úvodu nabídla svému soupeři přesilovku hru. Slavia tuto možnost nevyužila, ale vytvořila si tlak, ze kterého se střelou z mezikruží prosadil Jiří Doležal . Tým ze stověžatého města i nadále udával tempo hry a domácí útočníky prakticky k ničemu nepustil. Největší šance Trhačů přišli v posledních minutách. Nejdříve se do slibně vypadající pozice dostal Tomáš Bernat, jenž trefil Málkovo rameno. Poté do jednoho z narozených kotoučů vložil hůl Miloslav Jáchym, ale ani tento pokus skóre nezměnil.

Druhou periodu zahájili hosté druhým přesným zásahem, když Tomáš Pšenička zamířil přesně mezi betony Adama Horáka. Následovalo druhé vyloučení z řad Trhačů, které Slavia zvládla daleko lépe, než v první třetině. Když si Tomáš Knotek dvakrát vyměnil kotouč s Petrem Kafkou, který střelou do levé šibenice zvýšil náskok hostů. O deset minut později se celek z hlavního města radoval již po čtvrté v řadě, střelou pod víko se tentokrát prosadil Tomáš Knotek.

I třetí dvacetiminutovka patřila více hostům. Ti se ovšem nemohli dostat do gólové pozice. To se povedlo až v devětačtyřicáté minutě, kdy do přečíslení dva na jednoho ujela dvojice Petr Kafka - Lukáš Žejdl, druhý jmenovaný zakončoval do zcela odkryté klece. Trhači dostali možnost ke snížení skóre v přesilové hře. V té ovšem šestý gól vsítil Tomáš Duda. O pět a půl minut později přišel hostující Málek o čisté konto, když Miroslav Hradecký zamířil přesně do levé šibenice a upravil skóre na konečných 1:6.

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (SK Trhači Kadaň): „Do Kadaně přijela Slavia, u které je vidět, že je trochu jinde než my. Celé utkání nás soupeř víceméně přehrával, taky výsledek, porážka 1:6, podle toho vypadá. Naši hráči sice bojovali a makali, ale neměli jsme na ně. Slavia potvrdila svou kvalitu.“

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Pro nás, řekl bych, v roli favorita to bylo těžké. Museli jsme uhrát tři body. Čeká nás v následujících dnech těžká série s těžkými soupeři, takže v Kadani jsme nechtěli nic ztratit. Utkání to nebylo jednoznačné. V první dvacetiminutovce jsme s Trhači sehráli poměrně vyrovnaný zápas, padl nám tam gól na 1:0. V prostřední části nám to tam napadalo a třetí třetinu už jsme odehráli v klidu. Nebylo to vůbec jednoduché a jsme rádi, že jsme potvrdili roli favorita.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM