Druhá čtvrtina soutěže se Kadani nepovedla

Jindřich Poledna | 25.11.2005 | |

Druhá čtvrtina soutěže se Kadani nepovedla

Pouhých 12 bodů za 4 výhry ve 13 utkáních získala Kadaň ve druhé čtvrtině soutěže. Na svém domácím ledě porazila Havířov, Jindřichův Hradec, Ostravu a Chomutov. Z ledu soupeře si tentokrát nepřivezla ani bod, ve třech utkáních nevstřelila ani branku. Tuto smutnou bilanci odnesl po posledním utkání v Berouně trenér Ladislav Kubát, který byl po 137 minutách bez vstřelené branky odvolán.

 
Začátek druhé části soutěže se docela vydařil. Kadaň dokázala vrátil vedoucímu celku ligy - Havířovu porážku a odsoudila jej k pádu na druhou příčku tabulky.

Kadaň - Havířov 5 : 1 (2:1, 0:0, 3:0)

Kadani se dařilo především střelecky. Havířov nám sice často zatápěl, především v prvních dvou třetinách, severočeský klub však Pantery zlomil v poslední třetině. V zápase skvěle zachytal gólman Hübl a ukázal se i Milan Vobořil, který zápas odehrál ve dvou obranných řadách.
Bodová ztráta: 0 bodů – skvělé domácí vítězství.

Hradec Králové - Kadaň 3 : 2 (0:0, 2:1, 1:1)

Kadaň neodehrála toto utkání dobře, podala poměrně slabý výkon, se kterým se může venku těžko vyhrávat. Podle trenéra Kubáta byl zlom ve druhé části hry, kdy jsme měli kotouč na své holi, ztratili ho a z přečíslení dva na jednoho inkasovali druhý gól. Proti Kadani se tradičně prosadil exkadaňský Patrik Fořt, který byl u všech branek soupeře. Na první přihrál, zbylé dvě přidal sám.
Bodová ztráta: 0 bodů – vzhledem k průběhu zápasu, v Hradci Králové tým ještě nikdy nebodoval.

SK Kadaň - Kometa Brno 2 : 4 (2:3, 0:0, 0:1)

Další domácí neúspěch Kadaně. Utkání jsme dobře rozehráli, ale paradoxně místo uklidnění, přišla hra vabank. Začali jsme propadat a soupeř měl řadu přečíslení. Nechali jsme Brno otočit na 2:3. Sice jsme se poté zlepšili, ale dát Maláčovi branku, bylo nad naše síly. Zlomovou byla třetí branka Brna. Udržet po první třetině nerozhodný stav, měli bychom šanci něco uhrát. Opět byly zklamáním přesilové hry. Soupeř byl lepší, dělal si chvílemi s našimi obránci co chtěl.
Bodová ztráta: 3 body – vést doma o dvě branky, a pak v rychlém sledu dostat 3 kousky, to umí opravdu jen Kadaň.

Kadaň - Jindřichův Hradec 2 : 1 (0:1, 1:0, 1:1)

Povinné vítězství nad posledním celkem tabulky se nerodilo lehce. Soupeř dobře bránil střední pásmo, což našemu celku dělalo velké problémy. Koncem zápasu byla Kadaň nervózní, za stavu 2:1 se moc bála o výsledek, naštěstí vyrovnávací gól nepadl.
Bodová ztráta: 0 bodů – upracované vítězství, utkání moc pohledné nebylo.

HC Prostějov - SK Kadaň 7 : 0 (1:0, 1:0, 5:0)

V prvním utkání si Hübl proti Prostějovu připsal první nulu v sezóně, toho utkání mělo opačný charakter. Domácí vyhráli zaslouženě, od začátku nás přehrávali, měli lepší pohyb a už v první třetině měli šanci na 4 góly. Mohlo být rozhodnuto daleko dříve. Z naší strany to byl velice špatný výkon a domácí nás předčili jak bojovností, tak v pohybu. Pět branek v poslední třetině v kadaňské síti jen podpořilo mizérii, která přišla v následujících zápasech.
Bodová ztráta: 0 bodů – vzhledem k průběhu utkání.

SK Kadaň - HS Třebíč 2 : 4 (1:0, 1:2, 0:2)

Třebíč nebyla v posledních letech v Kadani úspěšná, svoji smůlu však díky statečnému boji přetavila ve 3 veledůležité body. V první třetině si Třebíč nevěděla rady a Kadaň důslednou hrou odskočila na dvoubrankové vedení. Pak ale přišel zlom, který nikdo z domácích fanoušků nečekal. Horácké Slavii se v polovině utkání podařilo prolomit neprůstřelnost gólmana Hübla a následně rozložit pohodu, s jakou domácí hráli. Kadaň se po dalších dvou inkasovaných brankách jen těžko hledala a křečovitě se snažila dohnat ztracený náskok.
Bodová ztráta: 1 bod – Minimálně na jeden bod tým měl, při svém vedením si začal být jistý sám sebou, což se mu nevyplatilo.

Mladá Boleslav - SK Kadaň 4 : 1 (3:0, 0:0, 1:1)

Z Mladé Boleslavi Kadaň body často nevozí. A toto pravidlo platí i pro letošní sezónu. Utkání se rozhodlo hned v první dvacetiminutovce. Domácí na severočeský tým vlétli od prvních minut a v 6.minutě Kadaň prohrávala již 0:2. Čestnou branku severočechů zaznamenal Milan Hahn, který již jen korigoval na konečných 4:1.
Bodová ztráta: 0 bodů – Respekt a nesoustředěnost první třetiny zhatily všechny plány. Ve zbytku utkání byla Kadaň Boleslavi vyrovnaným soupeřem.

SK Kadaň - Sareza Ostrava 3 : 1 (0:1. 0:0, 3:0)

Po sérii proher chtěla Kadaň doma konečně bodovat. Dlouho to s ní však vypadalo bídně. Ještě po druhé třetině prohrávala o branku, v poslední části však přišel obrat. Tvrdek, Kajer a staronová posila Staněk otočili stav a tým tak splnil ultimátum, které dostal od vedení klubu.
Bodová ztráta: 0 bodů – důležitá domácí výhra.

Dukla Jihlava - SK Kadaň 3 : 1 (0:0, 2:1, 1:0)

Jihlava - jeden z favoritů ligy nedává body na svém kluzišti lacino a o tom se Kadaň přesvědčila. Náš tým šel sice do vedení, jenže domácí po fatální chybě v kadaňské obraně v zápětí vyrovnali. Kadaň se pohřbila sama, když v přesilovce 5 na 3 špatně střídala a vzala si tak možnost výhodné početní převahy. Domácí díky svým zkušeným bojovníkům dovedli utkání do vítězného konce.
Bodová ztráta: 0 bodů – Kadaň venku neumí překvapit, zatím jen odevzdává body.

SK Kadaň - Chomutov 1 : 0 (1:0, 0:0, 0:0)

Jediná branka rozhodla ostře sledované derby mezi Kadaní a Chomutovem. Hosté byli před zápasem papírovým favoritem, jenže v 15.minutě se po Taušově přihrávce trefil Jiří Švejda a dostal tak domácí do vedení. Nikdo z fanoušků netušil, že více branek již nepadne, oba brankáři byli jednoznačnými oporami svých celků. Kadaň si připisuje veledůležité 3 body. V tu chvíli nkdo netušil, že se jedná o poslední získané body ve druhé čtvrtině soutěže.
Bodová ztráta: 0 bodů – Kadaň odevzdala asi nejlepší výkon v sezóně.

HC Olomouc - SK Kadaň 3 : 1 (1:0, 1:0, 1:1)

Ani po dvanáctém utkání na soupeřově ledu se Kadaň nevracela jako vítěz. V každé třetině obdržela jednu branku, a tak se opět sen o třech bodech rozplynul jako pára nad hrncem. Čestný úspěch severočeského celku zaznaměnal ve 43.minutě obránce Ondřej Staněk, který zužitkoval přihrávku Miloše Kajera.
Bodová ztráta: 0 bodů – Olomouc byla v zápase jasně lepší.

SK Kadaň - Slovan Ústečtí Lvi 0 : 3 (0:1, 0:1, 0:1)

Utkání s Ústím postrádalo prvky derby. Kdo čekal vlétnutí do třetin s plným nasazením, už jen proto, že se jedná o soupeře z nedalekých končin, byl zklamán. Zápas probíhal v jednotvárném tempu, hra se přesouvala rovnoměrně z jednoho pásma do druhého. Ani ten, kdo si libuje v šancích, při kterých se tají dech si tentokrát nepřišel na své. Takové bylo trochu zvláštní derby, se šťastným koncem pro Ústí, které gólově Kadaň přestřílelo.
Bodová ztráta: 0 bodů – Úplně jiné nasazení domácích hráčů než proti Chomutovu. S odevzdaným výkonem se vyhrát nedá.

Beroun - SK Kadaň 1 : 0 (1:0, 0:0, 0:0)

Kadaň přijela do Berouna s cílem neprohrát. Jedině tak by si mohla zajistit náskok minimálně jednoho bodu, který oba sousedy v tabulce dělil. Jenže severočeská ofenzíva se trápí. Před utkáním již 77 minut Kadaň nevsítila gól a tento trend pokračoval i v Berouně. Bez vstřelení gólu se vyhrávat nedá, Kadaň tak drží smutný primát 137 minut bez gólové radosti. Po prohře se tým propadl na 11.místo prvoligové tabulky.
Bodová ztráta: 1 bod – Minimálně remíza by zápasu slušela. Jenže Kadaň špatně střílí, útočníci si nevěří. Pokud si vypracujeme šanci či přečíslení, zastaví nás postavení mimo hru.

Kdyby se tým nedopustil zbytečných a taktických chyb, mohl mít o pět bodů více a pohyboval by se kolem osmého místa tabulky. Jenže na kdyby se v hokeji nehraje, tam rozhodují branky a těch dává Kadaň v poslední době proklatě málo.
Klub během druhé čtvrtiny propustil Pavola Riečičiara a Jána Čuje, z kádru byl také vyřazen Marián Meňhart. Klub usilovně pracuje na posilách, přemýšlí se i o měsíčním hráčském trejdu. Co je však jisté - na lavičce Kadaně se již neobjeví trenér Ladislav Kubát, který byl po 26.kole odvolán. Tým dočasně povede trenérské duo Alois Chlustina a Miroslav Novák.

Hvězdy týmu:
1. Jaroslav Hübl (94,04 %)
2. Michal Oliverius (5+9)
3. Milan Vobořil (4+5)

Další utkání sehraje kadaňský tým ve středu 30. listopadu v Havířově. Trenéři tak mají možnost tým připravit, aby se neopakovalo fiasko z prvního utkání sezóny.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM