Tomáš Bernat: „Za prostor na ledě jsem rád.“

Sabina Nováková | 24.10.2021 | |

Tomáš Bernat: „Za prostor na ledě jsem rád.“

K a d a ň / K o l í n - Trhači zůstávají zatím všemi poražení, skalp si zapsal právě i soupeř z Kolína za vítězství 2:1. První a poslední branky Kadaně se ujal teprve dvacetiletý Tomáš Bernat, který má do statistik zaznamenané již čtyři branky a jednu asistenci.

 

Jak byste zhodnotil duel s Kozly?

Můj názor je takový, že jsme neodehráli špatné utkání. V týdnu nás potkaly nějaké komplikace ohledně odchodů hráčů, s čímž jsme se museli nějak srovnat. S tím jsme se nepopasovali podle mého vůbec špatně. Musíme ale nasbírat více zkušeností v zápasech a přidat, protože k tomu bodovému zisku stále něco chybí.

Vsítil jste jediný gól zápasu. Jak branka padla?

Padla v přesilové hře, která ale neprobíhala vůbec dobře. Kolínští zachytili puk u modré, Rouťák (David Routa) to tam ale výborně kopl dolů. Já jsem jen stál uprostřed, kde mě našel Berča (Martin Berčík), na mě pak bylo vystřelit a naštěstí to tam padlo.

Pět minut do konce zápasu a šance minimálně na bod, což asi naštve…

Naštve to teda hodně. Když se držíte celý zápas s týmem, který je na tom tuto sezónu lépe než vy, máte vizi, že by se mohlo zvítězit, ale pak přijde takováto střela. Měli jsme šanci, neproměnili jsme ji a za deset vteřin jsme inkasovali. To pak tým trochu shodí, ale pět minut do konce zápasu musíme hrát pořád naplno.

Týmu se sice moc nedaří, vy máte připsáno 5 kanadských bodů. Jste sám se sebou spokojen?

Jsem rád za to, jaký mi dává pan Růžička prostor. Snažím se každé střetnutí hrát co nejlépe, myslím si, že mám navíc, a tak ještě nejsem úplně spokojený sám se sebou.

Jak tým snášel odchody zkušených a starších hráčů?

Byl to pro nás šok, protože Kyle a Shane (Kyle Heffernan, Shane Heffernan) spolu s Jáchymem patřili k těm starším hráčům, takže tu zbyl hrozně mladý tým skoro bez zkušeností. Nesli jsme to zaskočeně, ale nezbývá nám nic jiného, než se s tím popasovat a hrát dál.

Kdo nyní bude tou oporou v kabině?

Z těch nejzkušenějších tu nyní jsou asi Semjon Valujskij, který má nějakých 368 zápasů v KHL, takže to je hlavní opora. Pak také samozřejmě Luka Zorko, který byl pro zápas s Kolínem kapitánem. V kabině je lídr Michal Steinocher, ale jinak jsme tu mladí kluci. Musím se stmelit a hrát pospolu.

Příštím soupeřem vám bude Šumperk, který mimochodem Kolín porazil 5:2. Budete na výsledek nějak brát ohled?

Na každý duel se připravujeme stejně, snažíme se jít do každého naplno. V Chance lize je každý zápas jiný. Můžeme se soupeřem jednou prohrát, pak se ale může stát, že porazíme třeba Jihlavu nebo Třebíč. Na tohle je těžké brát ohled, musíme se především připravit a jít do toho na sto procent.

Foto: Michal Polák a Markéta Křížová.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM