Velký úspěch mládeže SK Kadaň

Klub | 23.04.2022 | |

Velký úspěch mládeže SK Kadaň

K a d a ň - SK Kadaň se ve dnech 16.-18.4.2022 zúčastnil největšího turnaje mládeže v Evropě. 30. ročník turnaje Trophé des Petit Champions se každoročně koná ve 3 francouzských městech Gap, Orcières a Briancon. Turnaje se účastní 96 týmů z Francie, Švýcarska, Itálie a ČR a to ve třech ročnících.

 

SK Kadaň letos přihlásil 2 týmu do kategorie U11 (hráči narození v roce 2011 a mladší), která se hrála v horské středisku Orcières 2000 m. n. m. Po 18 hodinové cestě a půl dni na zotavení začal turnaj pro oba týmy v pátek 16.4. po obědě. Ve velice náročném programu (10 zápasů během 3 dní) nebyl téměř čas na žádný odpočinek a pro všechny hráče to byla první zkušenost z takhle náročnou akcí. Tým SK Kadaň Black složený z hráčů ročníku 2011 skončil ve skupině s bilancí 6 výher a 1 porážky na druhém místě ve skupině D a postoupil tak do čtvrtfinále. Druhý tým SK Kadaň White složený převážně z hráčů ročníku 2012, tedy o rok mladších, skončil ve skupině A s bilancí 4 výher a 3 porážek na 4. místě a probojoval se tak mezi nejlepších 16 týmu turnaje a nakonec skončil na krásném 15. místě, což vzhledem k věku kluků lze považovat za vynikající výkon.

Po 2 dnech bojích ve skupinách začalo na Velikonoční pondělí playoff. SK Kadaň Black ve čtvrtfinále narazil na vítěze skupiny C švýcarský velkoklub z Loussanne po velké boji skončilo utkání nerozhodně a museli rozhodnout nájezdy, které Kadaň zvládla díky proměněnému nájezdu Chlouby a mohla se tak těšit na semifinále a tedy boje o medaile. Los přisoudil Kadani francouzský tým Les Dogs Cholet a hráči povzbuzení vítezstvím ve čtvrtfinále smetli Francouze 7-1 a čekal je tak boj o zlatou medaili s tým ze Švýcarského Yverdonu, tedy s týmem, který jako jediný dokázal kadaňské Blacks porazit v základní skupině. Finále bylo velmi vyrovnané. Švýcary držel vynikající brankář a nakonec rozhodlo trochu štěstíčko, když po střele Strunze zapadnul tečovaný puk do švýcarské branky. V poslední minutě měli Švýcaři několik možností vyrovnat, ale kadaňští hráči společně s brankářem Faldusem velmi obětavě vítězství ubránili. A tak po letech 2007,2008 a 2009 vyhrál tým SK Kadaň tento turnaj po čtvrté.

Tímto jako klub děkujeme hráčům/hráčkám za vynikající reprezentaci klubu, dále děkujeme rodičům a sponzorům bez jejichž podpory bychom se turnaje nemohli účastnit. Zvláštní poděkování pak patří trenérovi Mírovi Novákovi za zorganizování celé akce.

Sestavy:

SK Kadaň Black – Faldus Šimon, Petráš Štěpán, Lukeš František, Chlouba Jaroslav, Taxová Daria, Borbély Ondřej, Strunz Philip, Balko Ladislav, Popsimov Petr, Ďurkovský Marek

SK Kadaň White – Novák Marek, Tichý Michal, Tichý Šimon, Wittmann Stanislav, Navrátil Vladimír, Voláková Valentýna, Kalfiřt Daniel, Javůrek Tobiáš, Fajt Tomáš

Trenéři: Novák Miroslav, Wágner Roland

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM