Třetí okresní derby nenašlo vítěze

Miroslav Lučan | 02.12.2005 | |

Třetí okresní derby nenašlo vítěze

V páteční podvečer se od 17:00 hodin hrálo na chomutovském zimním stadionu v této sezoně již třetí okresní derby. Chomutovští junioři přivítali své vrstevníky z nedaleké Kadaně. Utkání bylo velice vyrovnané, ve kterém dominovali zejména oba brankáři. V osmé minutě šli do vedení hosté z Kadaně zásluhou Stehlíka, do konce prvního dějství stačil chomutovský Chvátal vyrovnat. Ve druhé části hry branka nepadla, oba týmy drželi brankáři. V úvodu závěrečné třetiny dokonce Luka poslal svůj tým do vedení, když střelou k tyči nedal Tichému šanci. Šest minut před koncem vyrovnal krásným gólem z brejku opět Stehlík. V poslední minutě mohl výborně hrající Stehlík dovršit hattricku, ale Štěrba chytal ve famózní formě. Utkání tak skončilo spravedlivou remízou.

 
20.kolo, pátek 2.12.2005
Piráti Chomutov - Sportovní klub Kadaň  2:2  (1:1,0:0,1:1)

Branky : 12. Chvátal (Mezera), 42. Luka (Mezera) - 8. Stehlík (Paul, Hartman), 54. Stehlík ( Unger)

Rozhodčí: Krebs, Sichrovský, Ruchař

Vyloučení: 7:6 . Využití: 0:0. V oslabení: 0:1.Diváci: 150.Střely na branku: .Průběh utkání: 0:1,2:1,2:2.

Piráti Chomutov: Štěrba - Iterský, Klír - Palubjak, Fiala - Vörös, Šmec - Šedivý, Dudek, Gellner - Rabas, Voborník, Šulta - Chvátal, Mezera, Luka - Bureš, Žatecký

Trenér :Setikovský

Sportovní klub Kadaň: Tichý - Koblitz, Pira - Boguský, Kopáč - Unger, Vaněk - Macháček, Loučka - Žemlička, Neprášek, Moro - Toman, Kadlec, Hrdlička - Schönauer, Mazánek, Windisch - Stehlík, Hartman, Paul

Trenéři :Wágner, Krpenský

Komentář k zápasu

Vyrovnaná prvni třetina

První šanci utkání si vytvořili ve 3.minutě kadaňští. Windisch ale střelou z otočky gólmana Štěrbu nepřekonal. Domácí se před soupeřovu branku dostali až ve 4.minutě, když se do šance dostal Mezera, ale Tichý na dvakrát kryl. Další šanci kadaňských promarnil Kadlec. Hosté z Kadaně byli v úvodní fázi zápasu aktivnější, měli častěji puk na svých hokejkách, ale branku se jim vstřelit nepodařilo. V 7.minutě udělal na útočné modré chybu Macháček, do brejku se dostal chomutovský Mezera, ale Tichý v brance hostů za přispění Loučky kryl. V 8.minutě domácí Šmec střílel od modré, trefil však chrániče kadaňského obránce, do přečíslení šli kadaňští tři na jednoho, Hartman posunul dopředu na Stehlíka, ten si vyměnil puk s Paulem a nekompromisně zavěsil – 0:1 . O minutu později domácí špatně střídali, do šance se dostal Moro, ale byl tísněn obráncem a k zakončení se nedostal. Domácí se dostávali ke střelám spíše sporadicky. Ve 12.minutě vybídl k sólu Moro Žemličku, ten však nedokázal zvednout puk přes ležícího brankáře Štěrbu. Ihned z protiútoku skóroval domácí Chvátal po přihrávce Luky – 1:1. Domácí po vstřelené brance ožili a dokonce měli možnost hrát přesilovou hru, když byl vyloučen Kopáč za podražení. Těsně před návratem Kopáče měl obrovskou šanci Luka, když kadaňská obrana Pira – Koblitz udělala hrubou chybu a nechali ho zakončovat, Tichý se štěstím kryl. V 18.minutě měl další šanci Kadaně Stehlík, ale Štěrba svůj tým podržel. První třetina se pak již v klidu dohrála.

Ve druhé třetině dominovali brankáři

Ve 23.minutě se dostal do obrovské šance hostující Mazánek, když mu puk předložil Schönauer, ale ani on na domácího brankáře nevyzrál. Hosté byli v úvodu opět lepší a další šanci Stehlíka překazil až faul Klíra, který šel na trestnou lavici za sekání. Další faul chomutovského hráče na Stehlíka již nebyl potrestán, tak kadaňští měli výhodu pouze jednoho hráče v poli. Obrovskou šanci v přesilovce spálil Kadlec, který si vybruslil před Štěrbu zpoza brány, ale branku netrefil. Poté zařídil rozruch v hledišti kadaňský brankář Tichý, když vyjel za branku, ale puk minul. Naštěstí pro Kadaň se domácí hráči rychle nezorientovali. Další možnost zahrát si přesilovku dostali chomutovští ve 29.minutě, když za držení putoval na trestnou Paul. Po dvaceti pěti vteřinách ho následoval Kopáč za vysokou hůl a Chomutov měl tak možnost hrát dlouhou přesilovku pět proti třem. V ní se do šance dostal chomutovský Luka, ale Tichý byl pozorný. Hosté hráli oslabení velice dobře a chomutovským toho příliš nedovolili. Ve 32.minutě dostali šanci hrát přesilovku i hosté, když na trestnou odkráčel Fiala za nedovolené bránění. Ani hosté však nebyli v přesilovce úspěšní. Když se vracel Fiala z trestné lavice, podrazil kadaňského obránce a obdržel opět dvě minuty. Do velké šance se ihned dostal Kadlec, když prošel mezi dvěma obránci, Štěrba s problémy na brankové čáře zachránil chomutovské od pohromy. Další přesilovka zůstala nevyužita. Ve 39.minutě zkoušel štěstí od modré Fiala, Tichý maskou vytěsnil nad. V poslední minutě druhé části jeli kadaňští dva na jednoho, ale Windisch nedokázal Mazánkovi přihrát, takže druhá třetina skončila bez branek.

Ani třetí třetina o vítězi nerozhodla

Hned v úvodu třetí třetina zatlačili domácí kadaňské do obranného pásma a ve 42.minutě udělali kadaňští hrubku ihned po vhazování. Mezera našel nikým neatakovaného Luku a ten střelou k tyči poslal svůj tým do vedení 2:1. Kadaňští chtěli rychle odpovědět, po levé straně se protáhl Stehlík, přihrál Paulovi, ten ale Štěrbu nerozesmutněl. Další šanci k vyrovnání měl Hrdlička, který se prokličkoval před branku až ze středního pásma, ale také na Štěrbu nevyzrál. Ve 45.minutě byl vyloučen domácí Luka na dvě minuty za hákování. Hosté v přesilovce kupili chybu za chybou, měli problém se dostat do středního pásma a tak ani další přesilovku nevyužili. V 52.minutě měl po chybě kadaňské obrany šanci Luka, ale střelou z hranice kruhů Tichého nenachytal. V 53.minutě byl přísně vyloučen Kadlec, když rozhodčí nechal jeho zákrok bez povšimnutí, poté podlehl protestům chomutovské střídačky a vyloučil ho na dvě minuty za nedovolené bránění. V přesilovce udělali chomutovští beci fatální chybu na modré, puku se zmocnil Unger, poslal do brejku opět výtečně hrajícího Stehlíka, který se v těchto situacích nemýlí a v oslabení vyrovnal na 2:2. Sedmnáct vteřin před návratem Kadlece byl za sekání vykázán Hrdlička a Chomutov měl tak opět možnost hrát dvojnásobnou přesilovku. Když se Kadlec vráti z trestné lavice, mohla pokračovat klasická přesilovka domácích, ale tu jim překazila nová posila v dresu Chomutova Šmec, když v útočném pásmu zbytečně podržel Kopáče. Poté v krátké přesilovce kadaňští zahrozili střelou Piry, ale Štěrba svůj tým podržel. Chomutovští zvýšili agresivitu a za sekání putoval na trestnou opět Šmec. Hra se přiostřila. Za menší potyčku před chomutovskou svatyní byli vyloučeni Kadlec a domácí Iterský. Pokračovala přesilovka Kadaně. V ní měl na hokejce hattrick Stehlík, ale Štěrba mu ho překazil. Dvanáct vteřin před koncem ještě chomutovští vyhodili na zakázané uvolněn. Hosté vyhráli buly, Koblitz střílel od modré, nastal obrovský závar před brankou, ale branka již nepadla. Utkání tak skončilo asi spravedlivou remízou. Po utkání se ješte do debe pustili Mezera s Pirou, ale hráči je rozthli, nedošlo tak k větší bitce.

Kadaňští junioři tak na hřišti soupeře stále neokusili hořkost porážky. Zároveň vás zveme na nedělní domácí utkání proti houževnatému Sokolovu. Úvodní buly bude vhozeno tradičně ve 14:45 hodin.

Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM