R. Wágner: „Cíl je postup do kvalifikace 2. ligy.“

Redakce | 13.05.2023 | |

R. Wágner: „Cíl je postup do kvalifikace 2. ligy.“

K a d a ň - Sezóna se pomalu blíží, o čemž svědčí start letní přípravy. Ta se rozběhla nejen u seniorského týmu, ale také u mládeže. Známá už jsou také jména nově příchozích hráčů, a to včetně těch v realizačních týmech. To vše nám v rozhovoru sdělil Roland Wágner.

 

Jak byste zhodnotil uplynulou sezónu mládeže?

Proběhla bez větších problémů. V náboru se nám podařilo navázat spolupráci s několika kadaňskými školkami, kterou chceme pro další sezónu ještě rozšířit. V kategoriích 2.- 4. tříd jsme sehráli během sezóny několik turnajů se střídavými výsledky, nicméně ty nehrají až takovou roli. Jde spíše o to rozvíjet hráče pro další růst. Myslím si, že většina hráčů udělala během sezóny velký progres. Mladší žáci měli ze všech kategorií určitě nejlepší sezónu. Celou soutěž vyhráli bez porážky, pouze jednou remizovali. Ročník 2011 k tomu vyhrál kvalitně obsazený turnaj ve Švédském Vannersborgu. Ročník 2012 skončil na 4. místě na největším mládežnickém turnaji v Evropě. Bohužel během turnaje hráči bojovali s teplotami a virózou, jinak by mohli být ještě výše. Co se týká výchovy hráčů v těchto ročnících, rozvíjejí se velmi zajímaví hráči pro nejvyšší soutěže dorostu a juniorů, projevují o ně také zájem větší kluby z okolí. Starší žáci měli taktéž úspěšnou sezónu, když vyhráli základní i nadstavbovou část LSŽ B.

Dorostenci měli těžkou sezónu. Po spojení se sousedním Kláštercem nad Ohří se však podařilo stabilizovat tým, a zajistit tak kvalitní přípravu. V regionální lize hráči bohužel nepostoupili do nadstavby, hráli tak skupinu o umístění, ve které skončili na 2. místě.

Co říkáte na sezónu A-týmu v krajské hokejové lize?

A-tým skončil na 3. místě po základní části, což je pro nás poměrně neúspěch. Nicméně v play-off kádr dokráčel až do finále, kde podlehl 2:1 na zápasy Drakům z Bíliny. Cíle před sezónou byly dostat se do kvalifikace o 2. ligu, což se bohužel nepovedlo.

Jak bude vypadat realizační tým na příští sezonu dospělých?

Hlavním trenérem bude Miroslav Novák, jeho asistentem a zároveň kustodem se stane Jan Macháček. Jako manažer týmu pokračuje Jaroslav Kučera.

Bude i v letošním roce probíhat letní příprava?

Ano, letní přípravu už jsme odstartovali 2. května a tréninky probíhají třikrát týdně.

Kdo v týmu seniorů končí?

Skončil hlavní trenér Miroslav Buchal, kterému vedení SK Kadaň neprodloužilo smlouvu. Z hráčů ukončil aktivní kariéru kapitán Pavel Holán. Z pravidelně nastupujících hráčů v klubu nepokračují Jan Stoklásek a Lukáš Benda, brankář Leoš Vlček bude působit v juniorském týmu v Klášterci.

Kdo naopak pokračuje a o koho bude tým posílen?

V širším kádru, který bude zúžen do finální podoby během srpna, pokračují všichni hráči kromě výše jmenovaných. Dále byl tým doplněn o hráče z juniorů. Z Klášterce se vrací brankář Ondřej Pešek. Jsme strašně rádi, že se nám podařilo domluvit se s našimi odchovanci, kteří doposud působili v zahraničí. Obránce Václav Cestr přichází z francouzského Morzine. Myslím, že bude velkým přínosem do zadních řad, jelikož mimo jiné vyhrál juniorský extraligový titul s Chomutovem. Dalším navrátilcem je šikovný útočník, jenž poslední sezónu působil v druholigovém Chebu, Vladislav Vrtek. Jako hráč působil také v Kadani v 1. lize a má i několik startů v extraligovém Litvínově. K hokeji se vrací mládežnický reprezentant, obránce Daniel Novák. Všichni zmiňovaní budou působit v klubu i na pozicích trenérů mládeže.

Jaké budou cíle klubu do další sezony?

Cílem A–týmu bude stabilizovat kádr tak, aby se hráči pravidelně účastnili přípravy a tréninků. Dále chceme hráčům zlepšit podmínky, co se týče výstroje, výzbroje a celkového zázemí. Sportovním cílem je postoupit do kvalifikace o 2. ligu a pokusit se tuto soutěž vybojovat. Z hlediska sezóny mládeže bychom chtěli taktéž zkvalitnit přípravu. Dále také rozšířit spolupráci se školkami při náborové činnosti a rozvíjet jedince tak, abychom v následujících letech mohli vidět naše odchovance například na mistrovství světa U20, jako v minulé sezóně Jirku Kulicha, nebo hráče v extralize, kteří by navázali na Michala Guta, Davida Kašeho, Štěpána Lukeše nebo Roberta Černého.

Je něco, co byste chtěl říci závěrem?

Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří letos v celku hojném počtu podporovali náš tým v krajské soutěži, a také samozřejmě všem sponzorům a podporovatelům v čele s městem Kadaň. Velké díky také patří rodičům našich mládežníků.

>No a jak probíhá příprava mládeže, to se můžete podívat v následujícím videu.

Foto: www.presskadan.cz

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM