V přípravě Kadaň prověří Klášterec a Chemnitz

Jiří Novotný (KAD) | 01.08.2023 | |

V přípravě Kadaň prověří Klášterec a Chemnitz

K a d a ň - Přelom prázdnin do své druhé poloviny neznačí jen blížící se návrat do školních lavic, ale také na ledové plochy. Na ně se brzy vydají také kadaňští hokejisté, které čeká série přípravných duelů. Kromě prověrky se sousedním Kláštercem je naplánované rovněž přeshraniční měření sil. Vedení klubu řeší ještě jedno přátelské klání, které by se mělo odehrát v září. V případě dohody obou celků vás budeme informovat.

 

Úvodní přípravný duel zahájí černožlutí v Klášterci nad Ohří, a to v úterý 22. srpna od 18:00. Tamní oddíl patřil dlouhá léta mezi tradiční účastníky třetí nejvyšší soutěže, kde i plnil roli servisního týmu prvoligové Kadaně. Po skončení hokejových časů hojnosti v regionu našel své místo v krajské lize, kde Tygři zahájí již nekolikátou sezonu.

Nemáte-li ještě plány na páteční odpoledne 8. září, co takhle výlet do Chemnitzu? Do bezmála čtvrtmilionového města, jež za časů NDR neslo název Karl-Marx-Stadt (jeho bronzovou bustu najdete v samém centru města), dojedete zhruba za hodinku a čtvrt. Účastník Regionalligy, což je v hierarchii německého hokeje čtvrtá liga, se od svého založení v roce 2014 honosil přídomkem Crashers. Po deseti letech fungování však došlo k úpravě a do letošní sezony vstoupí jako ESV 03 Chemnitz. K Bourákům měli vždy vzhledem k poloze blízko čeští hráči, včetně těch spjatých s Kadaní. Asi nejvýraznějším je někdejší modla kadaňských ochozů, šikovný forvard Jiří Charousek, jenž zde dohrával kariéru. Samotný zápas vypukne ve 20:00.

Ještě předtím se ale hokejisté královského města utkají s Chemnitzem na svém ledě, konkrétně v sobotu 26.8. od 16:00. Tento datum si zapište do svých diářů, neboť se bude jednat o vůbec první domácí představení našeho týmu, který se v nadcházejícím ročníku pokusí zabojovat o postup do druhé ligy.

Druhý domácí zápas je na programu ve čtvrtek 31.8. (18:00), to se k odvetě dostaví Klášterec.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM