Systém ligy a soupeři v nadcházející sezóně

Redakce | 04.08.2023 | |

Systém ligy a soupeři v nadcházející sezóně

K a d a ň - Krajská liga mužů Ústeckého kraje bude mít v nadcházející sezóně sedm účastníků. O vítězství a právo zahrát si kvalifikaci o II. ligu budou soupeřit celky SK Kadaň, HC Draci Bílina, HC Slovan Louny, HC Roudnice, HC Tygři Klášterec nad Ohří, HC Lovosice a nově HC Děčín „B“.

 

V loňském ročníku měla Bílina v soutěži zastoupení dvou klubů. Pro letošní sezónu se počet sníží na jeden, jelikož Draci Bílina, vítěz loňského ročníku, již do nové sezóny nenastoupí. Majitel Miroslav Kanis se totiž stal novým sportovním manažerem druholigového ústeckého Slovanu, a proto soupeřem Kadaně bude pouze tým spadající pod bílinskou mládež – HC Draci Bílina. Novým celkem pro letošní sezónu se stává „béčko“ HC Děčín. Mužstvo, které si krajskou ligu vyzkoušelo v letech 2012/2013, kdy byla Krajská liga Ústeckého a Karlovarského kraje spojena, a v sezóně 2016/2017, kdy hrál Děčín v kraji Libereckém. Tehdy se klub potkal například s kádry Frýdlantu, Varnsdorfu nebo České Lípy.

A jakým systémem se liga bude hrát? V základní části se celky utkají čtyřkolově každý s každým. Celkem tedy každý tým v základní části odehraje čtyřiadvacet utkání. Poté čtyři nejlepší mužstva postoupí do play-off, kde se první utká se čtvrtým a druhý s třetím. Semifinálová i finálová série bude hraná na dva vítězné zápasy. Vítěz krajské ligy získá právo účasti v kvalifikaci o postup do druholigové soutěže. Pro účastníky krajské ligy, obsazující páté až sedmé místo, soutěž končí.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM