Junioři vydřeli vítězství nad Sokolovem

Miroslav Lučan | 04.12.2005 | |

Junioři vydřeli vítězství nad Sokolovem

V rámci 21.kola 1.ligy juniorů přijeli s celkem SK Kadaň poměřit své síly hokejisté Sokolova. První zápas na kadaňském ledě zvítězili domácí s přehledem 7:1 a ve druhém zápase na ledě Sokolova vyválčili dva body opět kadaňští za vítězství 2:3. Podle postavení v tabulce to mělo být jednoznačné utkání a jasnými favority byli domácí borci. Jenže opak se stal pravdou. Žádné jednoduché utkání to nebylo. Sokolovští celý zápas vedli. Kadaňským se podařilo vyrovnat pět minut před koncem a vítěznou branku vstřelil Vaněk při přesilové hře tři minuty před závěrečnou sirénou. Dva velmi důležité body tak po velmi vydřeném zápase zůstávají v Kadani za vítězství 4:3.

 
21.kolo, neděle 4.12.2005
Sportovní klub Kadaň - HC Baník Sokolov  4:3  (0:2,2:1,2:0)

Branky : 23. Toman (Kadlec, Hrdlička), 23. Kadlec (Toman, Hrdlička), 55. Kopáč (Unger, Mazánek), 57. Vaněk (Hrdlička, Kadlec) - 5. Louthan, 13. Van Wandenburg (Chochola), 28. Račanský (Louthan)

Rozhodčí: Hinčica, Kebrle

Vyloučení: 8:18 . Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.Diváci: 160.Střely na branku: 30:15.Průběh utkání: 0:2,2:2,2:3,3:4.

Sportovní klub Kadaň: Tichý - Koblitz, Pira - Unger, Vaněk - Macháček, Loučka, Kopáč - Mazánek, Neprášek, Moro - Toman, Kadlec, Hrdlička - Schönauer, Windisch, Žemlička - Stehlík, Hartman, Paul

Trenéři :Wágner, Krpenský

HC Baník Sokolov: Závorka - Hajný, Děkan - Berka, Ozom - Menčík, Kliment - Louthan, Rozsypal, Račanský - Van Wanderburg, Pfister, Slovák - Ziegler, Chochola, Lomický

Trenér :Potužník

Komentář k zápasu

Hosté vytěžili z minima maximum

Utkání začalo hodně z ostra, hned v první minutě byl vyloučen domácí Kadlec za vražení na hrazení. V přesilovce Sokolova měl ale největší šanci kadaňští. Stehlík se dostal před gólmana Závorku, střela mu prošla mezi betony, ale puk si do sítě cestu nenašel. Od úvodních minut měl domácí junioři převahu. Ve 4.minutě dobře pálil od modré Pira, puk ale těsně minul pravou tyčku. Ihned z protiútoku udeřili hosté, když se po nenápadné akci dostal k puku Louthan a prostřelil Tichého – 0:1. V 7.minutě se pěkně prokličkoval až před Závorku Neprášek, v zakončení už štěstí neměl. V téže minutě byl vyloučen Hajný ze Sokolova a domácí měli možnost první přesilové hry. Tu však nevyužili. V 9.minutě měli možnost si vše zopakovat. Na trestnou odešel sokolovský Rozsypal. Jenže po necelé minutě byl vykázán na trestnou lavici i Hartman za držení. Hra ve čtyřech spíše vyhovovala kadaňským. Největší šanci měl Moro, položil si brankáře, ale skórovat se mu nepodařilo. Když už se hrálo v pěti na obou stranách, vstřelili další branku hosté ze Sokolova. Domácí obrana se nedohodla, puku se zmocnil Chochola, přihrál volnému Van Waardenburgovi, pro kterého již nebyl problém trefit prázdnou branku – 0:2. V 16.minutě se provinil domácí Unger a byl poslán na trestnou na dvě minuty za faul vysokou holí. V přesilovce hosté nevystřelili vůbec na branku. Zbytek první třetiny se spíše bojovalo o střední pásmo, žádný tým si vážnější šanci již nevytvořil.

Nemohoucnost kadaňských střelců

Stejně jako v úvodu utkání, tak i po několika vteřinách hry ve druhé části rozhodčí vylučoval. Tentokráte na straně hostů. Provinil se Rozsypal. Domácí borci odehráli celé dvě minuty v obranném pásmu Sokolova, ale nevystřelili na branku. Ve 3.minutě přišel obrat jako blesk z čistého nebe. Nejprve druhý útok rozebral hostující obranu a po přihrávkách Hrdličky a Kadlece zakončoval do odkryté branky Toman 1:2. Za dvacet čtyři vteřin poslal Toman do brejku Kadlece, ten blafákem do bekhendu nedal Závorkovi žádnou šanci – 2:2. Druhou asistenci si připsal Hrdlička. Severočeši poté hodně ožili, jeden útok střídal druhý. Další slibnou šanci měl Stehlík, ale tentokrát byl Zázvorka na svém místě. Ve 28.minutě domácí obrana hrubě zaspala, nechal za sebou Račanského, ten dostal přesnou přihrávku od Louthana, a na jeho střelu pod horní tyčku byl Tichý krátký – 2:3. Utkání nabralo na agresivitě. Byl vidět jeden tvrdý souboj za druhým. Svou tvrdost přehnal ve 30.minutě Hrdlička a šel se zchladit na trestnou lavici. V oslabení se do brejku po pravé straně dostával Hartman, ale byl faulován sokolovským Menčíkem. Deset vteřin se hrálo ve čtyřech a poté mohla začít přesilovka domácího týmu. Kadaňští pálili jednu střelu za druhou, ale žádná ne a ne skončit v brance Zázvorky. Ve 36.minutě odešel na trestnou lavici sokolovský Kliment a Kadaň se mohla pokusit vyrovnat. Jenže po chvíli Hartman sekl brankáře Závorku a bylo po přesilovce. Ihned po buly ujel Moro, nezištně našel Nepráská, ten z voleje jen těsně minul pravou tyč. Když se Hartman vracel z trestné lavice, řítil se do útoku, ale nedovoleně ho zastavil Hajný a nabídl tak domácím další přesilovku. V ní měli kadaňští obrovskou příležitost, když nejprve pálil Paul, po něm Stehlík, následně chtěl zakončovat Hartman, ale byl ze zadu krosčekován. Na trestnou zamířil další sokolovský hráč – Ozom. Domácí tak budou mít na začátku závěrečné části výhodu dvou mužů v poli dlouhou 48 vteřin.

Dokonalý obrat zajistil oba body

Kadaňští měli ve dvojnásobné přesilovce několik příležitostí , ale všechny zůstali nevyužity. Ve 43.minutě byl za faul loktem Hrdlička. O pár vteřin později fauloval také hostující Rozsypal a znemožnil tak hrát hostům přesilovku. Domácí měli herně mírně navrch, měli puk častěji na svých hokejkách, ale chybělo jediné – vstřelit branku. Ke konci 44.minuty byl za nedovolené bránění vyloučen sokolovský Kliment a kadaňští měli opět výhodu dvou mužů v poli, tentokráte 51 vteřin. Tu však ale záhy pokazil Neprášek, který byl vykázán na trestnou taktéž za nedovolené bránění. Další kadaňská přesilovka tak zůstala nevyužita. Hra se přelévala ze strany na stranu. Ve 48.minutě byl faulován Stehlík, ale bez povšimnutí rozhodčího. O minutu později rozhodčí vše napravil a vyloučit opět za faul na Stehlíka sokolovského Van Wandeburga. Kadaňští zatlačili Západočechy. Branka už visela na vlásku. Zbývalo posledních deset minut utkání a domácí pociťovali nervozitu na hokejkách. Sokolovští hráli chytře, často puk jen vyhazovali. V 52.minutě měl velkou šanci Stehlík, ale dnes zřejmě neměl střelecký den. Navíc ho fauloval Hajný. Domácím se naskytla další možnost k vyrovnání. V přesilovce měli několik dobrých příležitostí, ale branku nedali. Čas rychle přibýval, domácím se na hokejky lepila smůla, nedávali vyložené šance. V 55.minutě sokolovští špatně střídali a dostali tak trest za příliš hráčů na ledě. To se jim zřejmě stalo osudné. Pouhých dvacet tři vteřin stačilo kadaňským k vyrovnání. Kopáč zpoza kruhů napřáhl a trefil horní růžek branky – 3:3 ! Sokolovští znervózněli a na ledě přibývalo sporných zákroků. V 57.minutě byl za podražení vyloučen Hajný. A další přesilovku kadaňští opět využili. Zblízka prostřelil gólmana Vaněk, přihrávali opět Kadlec a Hrdlička – 4:3. Po vstřelené brance obdržel Hajný desetiminutový osobní trest. Domácí se uklidnili a zkušeně pak dohrávali utkání, svého soupeře už k puku příliš nepustili.

Po boji tak zůstali oba body doma. K dalšímu utkání zajíždí kadaňští junioři v pátek 9.12.2005 na led Děčína. Doma hrají v neděli 11.12.2005 od 14:45 hodin s celkem Mladé Boleslavi.

Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM