Středa ve znamení derby v Klášterci

Jiří Novotný (KAD) | 17.10.2023 | |

Středa ve znamení derby v Klášterci

K a d a ň - Kombinace žluté s černou je letošní podzim jednoznačně v kurzu! Nositelé těchto barev z Litvínova stíhají špičku extraligy a skvěle se vede i Kadani, jež válcuje krajskou soutěž. Podaří se ji udržet neporazitelnost i proti rivalům z Klášterce?

 

Černožlutí se s Tygry utkali hned v úvodním kole ročníku a duel jasně opanovali. Před více než třemi stovkami diváků v první třetině odskočili o dvě branky, náskok průběžně navyšovali a nakonec zvítězili jasně 8:2.

Kadaň se od vyhraného derby odrazila k úspěšné sérii pěti vyhraných duelů. Ten poslední zaznamenali v sobotu proti Lovosicím, které si odvezly velkolepý nášup 15:1. Demolice se bohužel neobešla bez "blikance" vyhlášeného lovosického raubíře Drábka. Ten za rozhodnutého stavu hrubě atakoval Vojtěcha Cestra.

Ani Klášterec si zatím i přes vysokou prohru v Kadani nevede vůbec špatně. Deseti góly vyprovodil Lovosice, devět jich nasázel Lounům s Roudnicí. Poté ovšem přišlo klopýtnutí s Bílinou. Draci působí letos velmi nečitelně; jsou schopni doma inkasovat 13 branek od Lovosic, aby následně hráli vyrovnanou partii s Kadaní a vyhráli v Klášterci. Tygři přitom již v 7. minutě po gólech Döringa vedli 2:0, ale pak se iniciativy ujali hosté a zvrátili na konečných 4:7.

V posledním domácím utkání se střetli s Lovosicemi a po necelé polovině duelu se zdálo, že se schyluje k další blamáži. Na tabuli totiž svítilo hrozivých 0:4. Jenže pak Tygři ukázali drápy a ještě během druhého dějství sedmi góly otočili ve svůj prospěch. Přestřelka nakonec skončila výhrou Klášterce 9:5.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM