Jiří Šlégr, který si přijel jen tak zvednout náladu. Z počátku kadaňká souhra trpěla, ale od druhé třetiny se jejich výkon zlepšil a uštědřil soupeři vysokou porážku v poměru 8:3." />

Junioři si s chutí zastříleli

Miroslav Lučan | 11.12.2005 | |

Junioři si s chutí zastříleli

V nedělní mrazivé odpoledne přijeli v rámci 23.kola 1.ligy juniorů na kadaňský zimní stadion hokejisté Mladé Boleslavi. V tuto sezonu to byl již třetí vzájemný zápas. Oba předchozí přesvědčivě vyhráli borci z Kadaně. Na domácím stadionu zvítězili 5:1 a na ledě Středočechů vysoko 12:3. Boleslavští přijeli řádně nabuzeni a chtěli dvě porážky domácím vrátit. To se však nepovedlo, herně domácím stačili pouze v první třetině. Ve druhé a závěrečné třetí části byli kadaňští lepším týmem a zaslouženě vyhráli vysokým rozdílem 7:1.

 
23.kolo, neděle 11.12.2005
Sportovní klub Kadaň - BK Mladá Boleslav  7:1  (1:0,2:0,4:1)

Branky : 13.Moro (Neprášek), 30.Unger (Neprášek, Vaněk), 40. Stehlík (Paul), 45.Hrdlička, 49.Stehlík (Koblitz), 55.Kopáč (Loučka), 59.Moro - 42.Kakos (Skalický, Bem)

Rozhodčí: Dominik, Gerát, Vyčichlo

Vyloučení: 11:12, navíc Pira (Kadaň) 10 minut . Využití: 3:0. V oslabení: 2:0.Diváci: 205.Střely na branku: 21:28.Průběh utkání: 3:0,3:1,7:1.

Sportovní klub Kadaň: Studnička - Koblitz, Pira - Loučka, Kopáč - Unger, Vaněk - Mazánek (40.Limberg), Neprášek, Moro - Hrdlička, Toman, Kadlec - Žemlička, Windisch, Schönauer - Paul, Hartman, Stehlík

Trenéři : Wágner, Krpenský

BK Mladá Boleslav: Vajner - Kumstát, Franc - Bem, Kolman - Bílek, Smrčka - Škaloud, Kadeřábek, Bohunek - Skalický, Mizera, Kakos - Špalek, Bříska, Protivný

Trenér : Vidner

Komentář k zápasu

V první třetině osm vyloučených

Utkání začalo ve vlažném tempu. Bojovalo se spíše o střední pásmo. Ve 4.minutě nábídl domácí Pira boleslavským první přesilovou hru, když byl vyloučen za nedovolené bránění. Hosté v ní lehce zahrozili Škaloudem, ale Studnička bez problémů pokryl. Po minutě kadaňského oslabení byl za hákování vyloučen hostující Špalek, pokračovalo se tak ve čtyřech na obou stranách. V krátké přesilovce domácí uzamkli svého soupeře v obranném pásmu, ale vážnější šanci si nevytvořili. V 9.minutě střílel nebezpečně od modré hostující Kolman, Studnička vše dobře viděl a překonat se nenechal. Hosté byli překvapivě aktivnější, měli více příležitostí. V 10.minutě udělal hrubou chybu Unger, z prostoru mezikruží pálil Bříska, brankář Studnička svůj tým podržel. Na konci 10.minuty obdržel trest za nedovolené bránění Moro. Hosté několikrát v přesilovce zahrozili, Studnička však chytal spolehlivě. Ale ani tuto přesilovku si hosté nezahráli celé dvě minuty. Za faul loktem si šel odpočinout hostující Kolman. Při hře ve čtyřech na obou stranách se pěkně protáhl Hartman, při koncovce však štěstí neměl. Když se boleslavský hříšník vrátil do hry, tak se domácí přece jen dočkali. Ve 13.minutě využil Nepráškovu přihrávku MORO1:0. V 15.minutě byl za podražení vyloučen boleslavský Skalický. Přesilovku domácí opět odehráli v obranném pásmu hostů, al brankáře moc neohrozili. V 18.minutě rozhodčí opět vylučoval. Tentokráte domácího Koblize na dvě minuty za nedovolené bránění. Po dvaceti vteřinách, ale bylo opět po boleslavské přesilovce. Za nedovolené bránění byl vykázán boleslavský Franc. Do konce prvního dějství si ani jeden z týmů již nevypracoval vážnější šanci. V poslední vteřině první třetiny nevybíravým způsobem narazil hostující Kolman kadaňského Mazánka. Domácí tak budou mít možnost na začátku druhé třetiny dvou minutové přesilové hry.

Domácí zvýšili v přesilovce a oslabení

Zraněného Mazánka, který má po faulu Kolmana naražené koleno, nahradil v sestavě Limberg. V přesilové hře toho domácí moc nepředvedli. Ve 23.minutě od modré nebezpečně pálil Vaněk, ale trefil gólmana Vajnera do masky. Ve 25.minutě se až před branku prokličkoval Stehlík, přihrál Paulovi, ale ten z metru přes ležícího gólmana přestřelil. Ve 26.minutě byl vyloučen domácí Limberg za hákování. Hostům se přesilovka vůbec nepovedla. Ve 28.minutě dostali možnost si zahrát přesilovku i domácí, za hákování byl vyloučen boleslavský Špalek. Tuto výhodu již domácí využili. Nepráškovu přihrávku využil od modré UNGER2:0. V té samé minutě byl za hákování vyloučen Pira, při odchodu na trestnou, zbytečně uhodil hokejkou do plexi a obdržel tak deseti minutový osobní trest. Ve 31.minutě obdržel za vražení dvouminutový trest Loučka a hosté tak měli šedesát jedna vteřin výhodu dvou hráčů v poli. Oslabení kadaňští hráli výtečně, nic svému soupeři nedovolili. Ve 34.minutě vyrobil fatální hrubku Vaněk, hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho. Ale naštěstí pro Kadaň Bohuněk nezpracoval přihrávku Klabana. Ve 38.minutě po chybě domácího Svobodu na útočné modré se boleslavští dostali do dalšího přečíslení, ale Protivný trefil tyč. V tom okamžiku fauluje Hartman hosté tak měli možnost hrát do konce prostřední části přesilovku. Jenže na vlastní modré vybojoval puk Paul, na levé straně se rozjel Stehlík a v přečíslení se dostali až před brankáře Vajnera. Paul přesně přihrál STEHLÍKOVI, který trefil skulinku mezi betony brankáře Vajnera – 3:0.

Kadaňští toho soupeři moc nedovolili

Ve třetí třetině začali hosté náporem. Hned ve 42. minutě se jim po chybě domácí obrany podařilo snížit, když KAKOS využil přihrávky Skalického a Bema – 3:1. Ve 43. minutě byl za hrubost vyloučen boleslavský Bílek. Kadaňským se přesilovka nepovedla. Osm vteřin po skončení přesilovky se po nedorozumění boleslavské obrany trefil HRDLIČKA a zvýšil na 4:1. Ve 46.minutě dostali další možnost domácí ke zvýšení skóre. Na trestnou lavici totiž odešel boleslavský Bohunek na čtyři minuty za faul vysokou holí. Domácí zamkli boleslavské ve třetině, ale za hrubost obdržel dvou minutový trest Paul. A síly na ledě se tak vyrovnaly. Po dalších třiceti vteřinách rozhodčí vylučoval znovu. Na straně Mladé Boleslavi obdržel dvě minuty Protiva. Tři vteřiny před návratem prvního z hříšníků hostí, propálil od modré STEHLÍK vše co mu stálo v cestě. Přihrávku si připsal Koblitz – 5:1. Domácí byli v těchto chvílích lepším týmem, Středočechy takřka k ničemu nepustili. Boleslavští se často osvobozovali pouze zakázaným uvolněním. V 54.minutě byl za faul loktem vyloučen hostující Škaloud. Přesilovku kadaňští opět využili. Po závaru před brankou přihrál Loučka volnému KOPÁČOVI a ten se štěstím propasíroval puk za Vajnera – 6:1. V 58.minutě byl zbytečně vyloučen Windisch za držení hole. V přesilovce se vyznamenal domácí gólman Studnička, který několikrát zasahoval. V 59.minutě byli vyloučení boleslavský Franc a domácí Vaněk, oba za hrubost. Ještě v 59.minutě v oslabení ujel MORO, který nedal Vajnerovi vůbec žádnou šanci a svým druhým gólem v utkání zvýšil na 7:1. V poslední minutě rozhodčí ještě vylučoval na obou stranách, kadaňský Kopáč dvě minuty za vysokou hůl a hostující Kumstát za hrubost. Utkání se po té již v klidu dohrálo.

Kadaňští byli po celý zápas lepším týmem a za vysoké vítězství si zasloužení připsali další dva body do tabulky. K dalšímu utkání zajíždějí junioři na led ambiciózního Mostu v pátek 16.12.2005 . Další domácí zápas bude na programu tradičně v neděli od 14:45 hodin, kdy do Kadaně zavítá celek Ústí nad Labem. V těchto dvou utkáních lze očekávat rychlý, kombinační hokej se spoustou osobních soubojů. Nejen proto vás tímto zveme na kadaňský zimní stadion, přijďte podpořit mladé naděje.

Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM