Bude pokračovat sběr bodů i proti Mladé Boleslavi?

Jakub Coufal | 16.12.2005 | |

Bude pokračovat sběr bodů i proti Mladé Boleslavi?

Kadaň si začíná stále více věřit, dokonce má poprvé v letošní sezóně šanci neprohrát 5 utkání v řadě. Ke splnění tohoto toužebného přání by mohl pomoci i Jaroslav Hübl, jenž pustil za svá záda pouze jediný puk za 4 klání a v posledních dvou navíc odešel s čistým kontem. Pokusit se zkrotit Kadaň přijede Mladá Boleslav, které se venku docela daří. Předvánoční drama začíná na kadaňském stadionu v sobotu 17. prosince v 17:00.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – BK Mladá Boleslav

Sezóna 2003/2004

Na Boleslav z předminulé sezóny Severočeši jen neradi vzpomínají. Kadaň se nedostala do play-off o dva body. Právě před ní se usídlili po 40 kolech hráči z města automobilů. O tom, že tehdy byly oba celky velice vyrovnané, svědčí i výsledky vzájemných zápasů. První domácí zápas vyhrála Kadaň 3:1, ale v Boleslavi prohrála 2:1. Zbylá dvě utkání skončila rovnocennou dělbou bodů. Na našem ledě za stavu 3:3, u soupeře pak 1:1.

Sezóna 2004/2005

Kadaň má Mladé Boleslavi stále ještě co vracet. V loňské sezóně uhráli Severočeši dvakrát remízu na vlastním ledě, ale v Boleslavi bodovat nedokázali. Zejména prohra 7:0 nepotěšila žádného z kadaňských příznivců. Za zmínku stojí i loňské umístění Boleslavi v tabulce. Nově posílený tým v nabité lize s Budějovicemi a Ústím ztratil pouze jediný bod na 3. celek tabulky, Hradec Králové. V play-off vystavilo Boleslavi stopku až Ústí nad Labem.

Současná sezóna

První vzájemný zápas se hrál na domácím kluzišti Kadaně. Soupeř z Boleslavi, ač v pozici jasného favorita a venku neporaženého, vyhrát zápas nedokázal. Kadaň si po dobře odvedené práci připsala cenný skalp v podobě vítězství 3:1.

I v dalším zápase drželi opratě utkání plně domácí. Utkání na ledě Boleslavi bylo rozhodnuto již po šesti minutách hry. Po 1. třetině odcházeli kadaňští hokejisté sklesle do kabin za stavu 3:0 pro domácí. Obrat zápasu Boleslavští nedopustili a tak po jediném kadaňském gólu z hole Hahna skončilo klání stavem 4:1.

Výkony Boleslavi v letošní lize

Mladá Boleslav se po raketovém nástupu v úvodu ligy vrátila do letos velice vyrovnaného středu tabulky. V poslední době dokáže tým z města automobilů body jak získat tak i ztratit bez ohledu na to, zda se jedná o domácí či venkovní zápas. I díky faktu, že dokáže krást body na hřištích soupeřů, se Boleslav drží na 7. místě s 50 body.

Aktuální stav kádru

Kvůli zranění nemůže do hry zasáhnout David Vrbata, jenž si poranil kotník. Se stejným zraněním rovněž laboruje Ivo Kratěna. Spolu s nimi týmu nepomůže ani Petr Štrach se zraněným kolenem. Ke členům marodky se musí nedobrovolně hlásit i Petr Jaroš s koleními vazy.

Statistiky

Největší hrozbou všech obránců a brankářů je Tomáš Hradecký. Z 32 zápasů nasbíral 19 kanadských bodů za 8 gólů a 11 asistencí. Ani jeho kolegové se nemusí stydět za svojí produktivitu. Hned duo hráčů si připsalo 14 bodů, jmenovitě Jiří Kadlec s Janem Fadrným.

O post týmové jedničky se neustále dělí dvojice brankářů se stejným počtem 16 zápasů. Prvním je Petr Přikryl s průměrem těsně pod 2 branky na zápas a úspěšností 94,5%. Jako druhý pak připadá v úvahu Michal Mařík s lepším průměrem 1,75 ale o něco horší úspěšností 93,83%.

Poslední utkání Boleslavi

Zápas na ledě Komety Brno skončil pro hosty velice smolně. Hned v úvodu zápasu Boleslavští prohrávali. Na začátku 6. minuty sice Lukáš Krupka vyrovnal, ale poté zas úřadovali hráči Brna. Do šatny se šlo za stavu 3:1 pro domácí. Ač se Boleslavští snažili sebevíc, stačilo to pouze na snížení v 48. minutě Havelkou. Do historie se zapsal konečný výsledek 3:2.

Sestavy z posledních utkání

BK Mladá Boleslav: Mařík – Vyhlídal, Kolda, Klimeš, Řezníček, Všetečka, Čech, Jelínek – Nouza, Fadrný, Havelka – M. Krupka, Pospíšil, Nedorost – Kocák, Hradecký, Beck – L. Krupka, Kameš, Kadlec

SK Kadaň: Hübl - Klaus, Staněk, Hlavatý, Lašek, Pospíšil, Hlubuček, Zajíček, Švejda, Tvrdek, Buchal, Kajer, Žák, Hlusička, Postl, Zíka, Oliverius, Hahn, Hubínek, Tauš, Řepík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM