Robert Plaček. Utkání navíc předčasně skončilo pro Martina Klause. A že hrát zodpovědně zezadu je základ, ví Radek Hlavatý. Jak viděla utkání tato trojice? " />

Trio obránců se vrací k boji s Mladou Boleslaví

Míša Sládková | 17.12.2005 | |

Trio obránců se vrací k boji s Mladou Boleslaví

Z návštěvy v Kadani si Mladá Boleslav odvezla dárek pod stromeček v podobě tří bodů. Pomohl jim k tomu i fakt, že Severočechům se nedaří proměňovat přesilové hry. "To už je klasika, že neproměňujeme přesilovky," říká Robert Plaček. Utkání navíc předčasně skončilo pro Martina Klause. A že hrát zodpovědně zezadu je základ, ví Radek Hlavatý. Jak viděla utkání tato trojice?

 

O tom, že uhlídat boleslavské útočníky není žádný med, ví své obránce Radek Hlavatý."Bylo to těžké utkání. Boleslav hrála velmi dobře a zřejmě rozhodlo, že proměnili první přesilovku. My jsme z přesilovek nedali nic. Možná i trošku štěstíčka nám chybí. Občas se puk motal kolem brány, ale nenašel se nikdo, kdo by ho dorazil."

V pondělí Kadaň čeká ostravská Sareza a ve středu Jihlava. S čím na ně? Hlavně hrát zodpovědně dozadu a dávat góly. Určitě hrát ze zabezpečené obrany. Góly pořád moc nedáváme, tak je nemůžeme dostávat."

Krátce po polovině zápasu skončilo utkání pro kadaňského obránce Martina Klause. Obdržel trest za nesportovní chování do konce utkání. Jak k tomu došlo? "Hráli jsme v oslabení, měl jsem puk, vyhodili jsme. Boleslavský hráč mě zezadu nakopl, což je faul. Rozhodčí se smál, řekl jsem mu, že to byl faul. Dal mi automaticky desítku. Pak už jsem to nevydržel a řekl jsem mu pár takových horších slov."

Boleslav si v každé třetině připsala jednu branku a utkání si korigovala podle svých představ. "Hráli dobře. Když zvýšili na tři jedna už nás k ničemu nepustili, mají výborný mančaft. Kdybychom v první třetině dali nějaké góly, určitě bychom vyhráli. Měli jsme i několik slibných šancí, ale nespadlo nám to tam, takže trošku i pešek. Je to škoda."

Nedá se přehlédnout, že Kadaň trápí nevyužité přesilové hry. Početní výhoda Severočechům příliš nepřináší. "Nevyužité přesilovky jsou určitě kamenem úrazu! Takovéto zápasy se rozhodují právě v přesilovkách. Na ledě je o jednoho hráče míň a měly by se dávat góly. V Kadani na přesilovky chodí většinou starší a zkušenější hráči, kteří improvizují a snaží se něco vymyslet. Zatím se nám nedaří."

Roberta Plačka nemohlo rozhodit z dobré nálady ani toto poslední domácí utkání. "Z mého pohledu nebyl špatný začátek, myslím si, že jsme se dostávali i před bránu. Jenže dobře bránili a nepouštěli nás do vyložených šancí. A hlavně využili hned první střelu na bránu." A jak to vypadá s cíly do dalších utkání? "Musíme bodovat. Oba dva zápasy. Jedeme i do Ostravy uhrát tři body."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM