Smolný víkend juniorů

Miroslav Lučan | 05.02.2006 | |

Smolný víkend juniorů

Po nevydařeném pátečním utkání v Sokolově si dnes chtěli kadaňští junioři spravit chuť na předposledním celku tabulky HC Děčín. Utkání mělo jasného favorita, čekalo se jasné vítězství domácích. Ale všichni se krutě mýlili. Po prvních dvou šancích na ukazateli skóre svítilo 0:2 ve prospěch hostí. Zápas nabral jiný charakter než měl. Domácím se nedařilo vstřelit branky, i když měli spousty příležitostí, zejména v poslední třetině, kdy se hrálo prakticky na jednu branku. Děčínští junioři po boji zvítězili 3:4.

 
31.kolo, neděle 5.2.2006
Sportovní klub Kadaň - HC Děčín  3:4  (2:4,0:0,1:0)

Branky : 5. Mazánek (Schönauer), 19. Moro (Neprášek, Hrdlička), 53. Neprášek (Loučka) - 4. Luka (Pokorný), 4. Chvátal (Luka), 6. Chvátal (Pokorný), 18. Marek (Bulva)
Rozhodčí: Bartoš, Šerý, Vitík
Vyloučení: 7:7 navíc Loučka (KAD) 10 minut nesportovní chování, Bulva (DEC) 5+OK vysoká hůl. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0.Diváci: 180.Střely na branku: 33:16.Průběh utkání: 0:2,1:2,1:4,3:4.

Sportovní klub Kadaň: Tichý (18. Studnička) -- Koblitz, Pira - Loučka, Svoboda - Unger, Vaněk - Krpenský, Neprášek, Moro - Hrdlička, Toman, Kadlec - Žemlička, Mazánek, Schönauer
Trenéři : Wágner, Krpenský
HC Děčín: Michalek (Kotrek) -- Marek, Bulva - Zenka, Pospíšil - Zelinka, Špatný - Luka, Chvátal, Pokorný - Šugar, Ornec, Kuzmin - Přibyl, Pocedič, Šuhaj
Trenér : Horák

Komentář k zápasu

Úvod, který nikdo nečekal

Utkání začalo mírným tlakem domácích, jenže vážnější šanci si nevytvořili. Uhodila tak na druhé straně. Z první střely Děčína otevřel skóre LUKA - 0:1. Ihned po buly se hosté dostali opět do útoku a z další střely na branku se radovali, tentokrát se trefil CHVÁTAL - 0:2. Domácí byli zaskočeni, naštěstí za necelou minutu našel Schönauer na útočné modré MAZÁNKA který nedal střelou pod horní tyčku děčínskému gólmanovi Michalekovi žádnou šanci - 1:2. V 6.minutě se skóre ale opět měnilo, hostující CHVÁTAL prošel příliš lehce mezi dvě kadaňskými obránci a kličkou do bekhendu překonal Tichého - 1:3. Ve 12.minutě měli domácí již druhou přesilovku, pořádnou akci ale nevymysleli, navíc brankář Tichý svým nepřesným vyhozením nahrál přímo na hůl protihráči, který se štěstím pro domácí minul opuštěnou klec. V 18.minutě byl vyloučen kadaňský Vaněk a hosté si s výhodou počínali velice dobře. Již po sedmi vteřinách se od modré trefil MAREK a vyhnal Tichého z branky – 1:4. O minuti později se ke slovu dostali i domácí. MORO z blízka procedil puk pod ležícím brankářem až do sítě a snížil na 2:4. Za toho to stavu skončila první dvacetiminutovka.

Ani dvojnásobné výhody góly nepřinesly

Domácí začali třetinu ve velkém tempu, který byl umocněn ještě dvojím vyloučením děčínských hráčů, výhoda trvala minutu a čtyřicet vteřin. Domácí jí takřka celou odehráli v obranném pásmu Děčína, branku však nevstřelili. Ve 28.minutě se po jednom z kadaňských útoků dostal naopak do brejku děčínský Přibyl, ale Studnička svůj tým i naděje na dobrý výsledek podržel. Děčínští byli domácím více jak vyrovnaným soupeřem, i když postavení v tabulce tomu neodpovídalo. Ve 37.minutě měli i hosté výhodu dvou mužů v poli, ale ani oni nebyli úspěšní. Utkání nabíralo na nervozitě, často byly vidět šarvátky. Ve 39.minutě dostal trest na pět minut plus do konce utkání děčínský Bulva za hru vysokou holí. Domácí tak dostali šanci upravit výsledek. Do konce druhé části branka již nepadla, dlouhá přesilovka tak přecházela do závěrečné části.

Z velkého tlaku se podařilo akorát snížit

Hned v úvodu však přesilovku pokazil Moro, když se nechal zbytečně vyloučit. Do 48.minuty bylo na ledě vidět jen jedno mužstvo a to domácích, děčínským zřejmě ubývaly síly, často se osvobozovali pouze za cenu zakázaného uvolnění. V 50.minutě měli kadaňští opět výhodu pěti proti třem. Za přesilovku vystřelili pouze dvakrát, navíc byl vyloučen Hrdlička a bylo po výhodě. V 53.minutě se na ´točné modré efektně uvolnil mezi dvěma hráči NEPRÁŠEK a ve vlastním oslabení ještě efektněji překonal brankáře Michaleka - 3:4. Čas běžel pro domácí neúprosně rychle, hrálo se sice jen na jednu branku, ale vyrovnání nepřicházelo. Čtyřicet vteřin před koncem si domácí trenéři vzali oddechový čas. Vhazovalo se v útočném pásmu Kadaně. Domácí odvolali gólmana. Hosté všechny hráče důsledně pokryli a tak se domácí kýžené branky již nedočkali a Děčín si tak po boji překvapivě odváží dva body.

Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM