Prodlouží Kadaň Chomutovu venkovní sérii bez výher?

Jakub Coufal | 12.02.2006 | |

Prodlouží Kadaň Chomutovu venkovní sérii bez výher?

V předposledním domácím utkání přijede do Kadaně nedaleký tým z Chomutova. Náš nejbližší soupeř v 1. lize v minulém kole rozstřílel Kometu Brno, naopak Kadani chyběl maličký krůček k úspěchu v Jihlavě. Chomutov potřebuje každý bod, aby mohl v tabulce stoupat do vyšších pater, Kadaň naopak bojuje o co nejlepší místo pod branami play-off. Zajímavostí je, že hráči KLH už téměř měsíc nedokázali přivést z venku vítězství. Derby začíná v pondělí 13. února v 18:00.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Chomutov

Sezóna 2003/2004

Předminulá sezóna se sice hrála systémem sudá – lichá a měla jen 40 kol, přesto se oba celky střetly čtyřikrát. Kadaň v základní části prohrála v Chomutově 1:4 a doma 2:3, v nadstavbě vyhrála nejprve v Chomutově 5:2, ale doma poté opět propadla v poměru 1:2.

Sezóna 2004/2005

V loňské sezóně se obě mužstva potkala celkem čtyřikrát. Kadaň nejdřív prohrála na svém ledě těsně 1:2, ale z Chomutova si přivezla jeden bod za remízu 2:2. Ve 39. kole se body opět dělily po divoké přestřelce 5:5 a v posledním kole si Kadaň v Chomutově s chutí zastřílela a přivezla si zaslouženou výhru 7:4, která ovšem nezměnila nic na celkovém 9.místě tabulky. Brány playoff zůstaly kadaňskému týmu opět zapovězeny.

Sezóna 2005/2006

V 10. kole se odehrálo první regionální derby na ledě ČEZ stadionu. A Kadaň začala opravdu dobře!! Koncem první třetiny se trefil kapitán Miloš Kajer a na 2:0 zvyšoval ve 34. minutě Kamil Tvrdek. Přestože domácí vzápětí korigovali na rozdíl jediné branky, Kadaň odskočila ve 44.minutě na 3:1 a zápas se pro ní vyvíjel velice slibně. Jenže 3 body si neodvezla. Po neuvěřitelných chybách domácí dvakrát skórovali a nerozhodný výsledek 3:3 zůstal i po prodloužení.
Oba soupeři se utkali podruhé ve 23. kole na kadaňském zimním stadionu. O osudu souboje rozhodla jediná branka, kterou v 15. minutě vsítil kadaňský Jiří Švejda po Taušově přihrávce. V zápase, kde dominovali oba brankáři, tak rozhodla jediná nedůslednost v obraně Chomutova.
Napotřetí se naopak konala branková přestřelka, ve které padlo celkem 9 branek. Chomutovští vyhráli 1. třetinu 4:0, čímž se nechali ukolébat a přestali se naplno koncentrovat. Kadaň ale zmobilizovala všechny své psychické a fyzické síly a během dvou zbývajících dějství dokázala vyrovnat. Přesto se hráči KLH radovali z vítězství, které bylo ohodnoceno pouze dvěma body.

Výkony Chomutova v letošní lize

Týmu našeho soupeře se v základní části donedávna vcelku dařilo. Avšak v současné době se okresní rival musel potýkat s výrazným poklesem formy, během níž podlehl pětkrát v řadě. Až v posledních zápasech se začalo opět blýskat na lepší časy. Nejprve přišla remíza v Hradci králové, poté již exhibiční domácí vítězství s Kometou Brno.

Aktuální stav kádru Chomutova

Marodka Chomutova hlásí jedinou položku v podobě Petra Polodny s nataženými vazy v koleni.
Po mezním termínu přestupového období přišel na výpomoc kadaňský kapitán Miloš Kajer, aby pomohl v play-off.

Statistiky

V brance drží svými výkony chomutovský celek exkadaňský Luboš Horčička s úspěšností přes 93,5% a průměrem pod dvě branky na zápas. Jeho náhradník Michal Podolka, v poslední době častěji využívaný, si drží úspěšnost bezmála 91,5% a průměr 2,7 obdržené branky.
Nejproduktivnějšího hokejistu Chomutova tvoří duo hráčů, Radek Šíp a Ladislav Boušek, kteří si na své konto zapsali 39 bodů. Druhý jmenovaný se může pyšnit i titulem nejlepšího střelce, neboť puk z jeho hokejky dorazil do branky již třiadvacetkrát. Z obránců se v produktivitě daří nejvíc Petru Martínkovi, který nasbíral 19 bodů za 4 góly a 15 nahrávek.

Sestavy z posledních utkání

KLH Chomutov: Podolka (Horčička) - Martínek, Kasík, Nosek, Černý, Révay, Trefný - Boušek, Šíp, Charousek - Pražák, Koláček, Kostourek - Stavenský, Mikšovic, Kajer - Jíra, Jan Šulc, Malát

SK Kadaň: Hübl (Slipčenko) - Klaus, Hlubuček, Hlavatý, Lašek, Kloz, Loučka - Žák, Defler, Postl - Zika, Valčák, Polanský - Hubínek, Tauš, Krpenský - Neprášek, Hlusička, Bušta

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM