Krize je pryč - junioři deklasovali PZ Kladno

Miroslav Lučan | 26.02.2006 | |

Krize je pryč - junioři deklasovali PZ Kladno

Utkání začalo v nezvyklém čase, již v 10:45 hodin. Úvod zápasu se nehrál ve vysokém tempu, hosté z Kladna byli v první třetině nebezpečnějším a lepším týmem, v deváté minutě již vedli o dvě branky, do konce prvního dějství se podařilo Schönauerovi snížit. Od druhé třetiny jakoby za domácí nastoupil jiný tým, začali hrát více agresivněji a od té doby byli jednoznačně pány na ledě. Ve druhé třetině se jim podařilo zápas otočit ve svůj prospěch. V závěrečné části byl vidět na ledě jen jeden tým, domácí již kosmeticky upravili skóre na 7:2 a Středočeši si odvážejí domů vysokou porážku.

 
35.kolo, neděle 26.2.2006
Sportovní klub Kadaň - HC PZ Kladno  7:2  (1:2,2:0,4:0)

Branky : 13. Schönauer (Mazánek), 23. Moro (Toman), 30. Hartman (Charousek), 41. Krpenský (Koblitz), 46. Vyžďura(Hartman), 59. Charousek (Moro) - 3. Lipták (Kregl), 9. Eitler (Lipták)
Vyloučení: 14:14 navíc Kregl (KLA) 5 + OK. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 105. Střely na branku: 37:17. Průběh utkání: 0:2,7:2.

Sportovní klub Kadaň: Tichý -- Koblitz, Pira - Charousek, Kopáč - Unger, Vaněk - Krpenský, Moro, Kadlec - Tenkač, Hartman, Vyžďura - Paul, Hrdlička, Stehlík - Mazánek, Neprášek, Schönauer (Toman)
Trenéři : Wágner, Krpenský
HC PZ Kladno: Burgr -- Lipták, Kopejtko - Štěpán, Švantner - Kohout, Jančura, Suchý - Eitler, Hoffman, Karas - Beránek, Kregl, Gebhart (Hrabě)
Trenér : Kuchler

Komentář k zápasu

Kladenští byli mírně lepší

Zápas nezačal nijak v rychlém tempu, ve druhé minutě vyzkoušel kladenského gólmana Burgra Hartman, ale hostující gólman byl úspěšnější. Ve 3.minutě se do své první šance dostali i hosté a hned jí využili, po skrumáži před brankou Tichého se trefil LIPTÁK - 0:1. V 5.minutě domácí přitlačili, několikrát dobře vystřelili na branku, ale gólman Burgr byl vždy pozorný. V 9.minutě při hře čtyři na čtyři zaváhal na útočné modré kadaňský Kopáč a Tichý v brance měl plné ruce práce. Po té domácí hráli kratičkou přesilovku, usadili se v útočném pásmu, jenže zapomněli na EITLERA, který naskočil na led a z brejku trefil skulinu mezi betony Tichého – 0:2. Ve 13.minutě se dostali kadaňští do přečíslení, Mazánek přihrával a SCHöNAUER krásně zakončoval – 1:2. V 16.minutě se domácí ubránili v dlouhém oslabení tří proti pěti. V poslední minutě úvodní části měli ještě jednu možnost přesilovky hosté. Dostali se do tlaku a brankář Tichý obrovskou šanci zneškodnil spolu se sirénou.

Dokonalý obrat a vedení 3:2

Ve 21.minutě v oslabení prokličkoval přes celé kluziště Stehlík, brankář s problémy, ale kryl. Ve druhé třetině se hra hodně zrychlila. Kadaňští přidali na důrazu a po pěkné akci, když Toman přihrál zpoza branky, kde stál MORO, vyrovnali na 2:2. Ve 24.minutě jel sám na branku Krpenský, dokázal si položit gólmana, ale puk do sítě nedopravil. Ve 30.minutě hráli domácí přesilovou hru, kterou se podařilo využít. Když Charouskovu přihrávku pohotově využil HARTMAN - 3:2. Kadaňští byli v těchto chvílích jasně lepší, dobrou příležitost měl při hře čtyři na čtyři Charousek, zjevil se sám před brankářem Burgrem, ale přestřelil. Ve 34.minutě po dlouhé době prověřil pozornost domácího brankáře Tichého Suchý, ale nenachytal jej. Ihned z protiútoku na druhé straně pálil Vaněk, ale Burgr ukázkovým semaforem zneškodnil. Ve 39.minutě byl vyloučen kadaňský Moro, Středočeši uzamkli domácí v jejich obranném pásmu, ale vystřelili na branku jen dvakrát, Tichý bez problémů kryl.

V pohodě hrající domácí navyšovali náskok

Hned v úvodu poslední části se domácí vrhli do útoku, zatlačili soupeře, zpoza branky nahrával Koblitz a KRPENSKÝ tvrdou střelou do horního rohu zvýšil na 4:2. Ve 43.minutě z dálky prověřil Tichého kladenský Lipták, ale gólman byl pozorný. Ve 44.minutě po krásné kombinaci vyšachovali kadaňští obranu hostí a MAZÁNEK si pohrál s brankářem Burgrem a zvýšil na 5:2. Ve 45.minutě dostal kladenský Kregl trest na pět minut + do konce utkání. Kadaňští tak měli možnost hrát přesilovku. Tu po minutě hned využili, když VYŽĎURA zužitkoval přihrávku Hartmana - 6:2. V 50.minutě, když se hrálo v pěti na obou stranách, se ocitl sám před brankářem Unger, ale nedal. V 53.minutě při signalizovaném vyloučení trefil Mazánek tyč. V 54.minutě se do brejku dostal Eitler, ale Tichý ho parádně vybruslil a nedovolil mu skórovat. V 56.minutě si to vše Eitler zopakoval, ale Tichý byl opět úspěšnější. V 57.minutě byl vyloučen Pira a hosté měli tak možnost hrát třicet osm vteřin s výhodou dvou mužů v poli. Po patnácti vteřinách ho následoval Vyžďura. Rozhodčí si usmyslel vylučovat dále a v 58.minutě vyloučil domácího Tenkače za vražení a kladenského Kopejtka. V 59.minutě v oslabení ujel CHAROUSEK s Morem a prvně jmenovaný rozvlnil síť - 7:2. Zbytek utkání si domácí již v klidu pohlídali.
Miroslav Lučan

Ohlasy trenérů

Radek Krpenský (Kadaň): Utkání nezačalo pro nás příliš dobře, po chybách jsme prohrávali o dvě branky, naštěstí se kluci vzchopili a utkání otočili a jednoznačně zvítězili. Nastupujeme se třemi posilami, kteří byli zvyklí hrát něco jiného a tak občas hra skřípe, věřím, že do začátku baráže se pořádně sehrajeme. Dnešní poslední třetina už z našeho pohledu vypadala velice dobře.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM