Junioři prohráli s J.Hradcem, rozhodla větší zkušenost

Miroslav Lučan | 05.03.2006 | |

Junioři prohráli s J.Hradcem, rozhodla větší zkušenost

V tradičním čase, v neděli ve 14:45 hodin na kadaňském zimním stadionu začalo první kolo baráže o extraligu juniorů. Hosté přijeli s mnoha hráči, kteří mají zkušenosti z 1.ligy mužů a také proto byli označováni za favority zápasu. Utkání začalo opatrně z obou stran, první branku vstřelili hosté, kadaňským se v osmnácté minutě podařilo vyrovnat, ale za několik vteřin strhli hosté vedení opět na svou stranu. Když v polovině zápasu Jihočeši vedli už o dvě branky, vypadalo to s domácími špatně. Hradečtí byli lepší, větší zkušenosti byli znát. Ale ke konci druhé třetiny se Kadani podařilo snížit. Ve třetí třetině si domácí vytvářeli spousty šancí, ale nedokázali zužitkovat žádnou. Naopak hosté sedm minut před koncem vstřelili čtvrtou branku a tím rozhodli utkání. Domácím nepomohla ani závěrečná power play. V líbivém utkání tak SK Kadaň podlehla KLH Vajgar J. Hradec v poměru 2:4.

 
1.kolo, neděle 5.3.2006
Sportovní klub Kadaň - KLH Vajgar Jindřichův Hradec  2:4  (1:2,1:1,0:1)
Branky : 18. Toman (Neprášek), 38. Kadlec (Unger, Stehlík) - 15. Kašpárek (Hruška), 18. Kratěna (Starý, Kolář), 29. Starý (Kratěna), 54. Kašpárek (Starý, Mrázek) Vyloučení: 6:13 navíc Mrázek, Kratěna (oba JHR) 10 minut. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Střely na branku: 28:25. Průběh utkání: 0:1,1:1,1:3,2:3,2:4.
Sportovní klub Kadaň: Tichý -- Koblitz, Pira - Charousek, Loučka - Unger, Vaněk (Kopáč) - Tenkač, Stehlík, Kadlec - Hrdlička, Toman, Neprášek - Mazánek, Moro, Hartman - Žemlička, Schönauer
Trenér : Wágner František
KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Šťůrala -- Nedbálek, Kolář, Švec, Palacký, Mrázek, Zimmel, Hruška, Davídek, Černý, Kratěna, Kašpárek, Sluštík, Navrátil, Dolina, Hanzal, Murgaš, Starý
Trenér : Veber Jiří

Komentář k zápasu

Hrubá chyba poslala hosty do vedení

Zápas začal opatrně z obou stran. První střelu na brankáře vyslal domácí Stehlík, ale gólman Šťůrala si s jeho střelou bez problému poradil. Hned ve druhé minutě měli kadaňští dvojnásobnou přesilovku, když postupně usedli na trestnou lavici Palacký a po té Mrázek, který navíc obdržel desetiminutový trest za vražení ze zadu. Domácí se sice usadili v obranném pásmu Hradce, ale nevytvořili si pořádnou šanci. V 7.minutě se v první větší šanci objevili hosté, ale Starý nad Tichým nevyzrál. Hned po něm měl obrovskou šanci Davídek, ale netrefil napůl odkrytou klec. V 9.minutě se ke slovu dostali i domácí, velkou šanci měl Hrdlička, Šťůrala byl však úspěšnější. Ve 13.minutě potěšil diváky Kadaňský Koblitz, když ukázkovým bodyčekem poslal k ledu Davídka. V 15.minutě, když se hrálo ve čtyřech překvapil brankáře Tichého střelou zpoza kruhů KAŠPÁREK - 0:1. V 16.minutě měli kadaňští výhodu jednoho hráče v poli, na trestné seděl Starý. Přesilovou hru se domácím podařilo využít, Neprášek z pravé strany vystřelil, odražený puk se dostal až před TOMANa, který puk dorazil do sítě - 1:1. Jenže o půl minuty později, domácí obrany udělala obrovskou chybu, na Tichého jeli dva osamocení hráči, KRATĚNA dostal přihrávku od Starého a nemýlil se – 1:2. V závěrečné minutě třetiny měli domácí další přesilovku, v ní měl slibnou šanci Stehlík, ale současně se sirénou Šťůrala jeho pokus zlikvidoval.

Rozhodly nevyužité přesilovky

Domácí dohrávali ještě zbytek přesilovky, usadili se v útočném pásmu, opět z toho nic nevytěžili. Dokonce se do šance dostal Davídek, který se vracel z trestné lavice, gólman Tichý byl pozorný. Ve 23.minutě dostali domácí znovu šanci dvojnásobné přesilovky, když nejprve Dolina dostal trest za hrubost a po té Davídek za nedovolené bránění. V přesilovce se blýskl efektní kličkou mezi dvěma hráči Kadlec, ale Šťůrala měl neuvěřitelné štěstí. V průběhu přesilovky měl ještě jednu šanci Kadlec, ale opět to byl brankář Jihočechů, který byl úspěšnější. Ve 28.minutě se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš, po hrubé chybě domácí obrany se dostali hosté opět dvěma hráči až za obranu a STARÝ zužitkoval Kratěnovu přihrávku – 1:3. V polovině zápasu měli domácí opět přesilovku, když rozhodčí tvrdě trestal Jihočechy za nečistou hru. Provinivším byl tentokrát Mrázek. Do dovu slibných šancí se dostal Charousek, ale Šťůrala měl parádní den. Ve 36.minutě až příliš lehce prošel do útočného pásma Stehlík, kde si vynutil další faul. Za podražení šel pykat Zimmel. Kadaňští uzamkli soupeře v jeho útočném pásmu, ale neměli žádný prostor ke střele. Ve 37.minutě poslal svůj tým do tří Nedbálek za držení hole. Kratěna k tomu obdržel desetiminutový bonus za zbytečné protesty. Ve 38.minutě krosčekoval Davídek a hosté se již pomalu nevešli na trestnou lavici. Kadaňští si vytvořili tlak, který korunovali kontaktní brankou. Puk za záda hradeckého gólmana propasíroval KADLEC - 2:3. V posledních dvou minutách prostřední části si vytvořili kadaňští velký tlak. V posledních vteřinách prošel z vlastního obranného pásma opět výtečně hrající Stehlík, na útočné modré se vyhl dvěma obráncům a řítil se sám na gólmana, který se štěstím vyrazil, ale nebyl si tím vůbec jistý, jelikož se otáčel za sebe.

Jihočeši vstřelili branku a vítězství si pohlídali

Do závěrečné části vtrhli domácí jako o život s touhou rychle vyrovnat. Ve 44.minutě k tomu byl velmi blízko Hrdlička, ale křižnou Charouskovu přihrávku nedokázal tečí usměrnit do sítě. Ve 46.minutě se z čista jasna objevil v obranném pásmu domácích Navrátil a mířil těsně nad. Ve 47.minutě Tenkač našel nikým neatakovaného Stehlíka, ten ač faulovaný, těsně minul. Domácí měli obrovský tlak, ale vyrovnání nepřicházelo. Navíc v oslabení ujel Kratěna, Tichý měl plné ruce práce. Ale držel dále svůj tým ve hře. Kratěna byl při tomto výpadu podražen Neprášek a hosté mohli přesilovou hrou tlak domácích otupit. V 50.minutě hradecký Nedbálek chyboval na modré, moc nechybělo a Tenkač se dostal do brejku. Domácí se v klidu ubránili. V 51.minutě se nechal zbytečně vyloučit Hrdlička a znemožnil tak domácím začátek závěrečného tlaku. Domácí se v pohodě ubránili, Jihočeši se nemohli dostat ani do pásma. V 53.minutě prověřil Šťáralovu pozornost Stehlík, ten byl však bezchybný. A tak se znovu prokázalo nedáš – dostaneš, domácí propadli ve středním pásmu a zpoza pravých kruhů tvrdě vypálil KAŠPÁREK a vložil klid na hostující hokejky - 2:4. V posledních pěti minutách se hráči od Vajgar nikam nehnali a hlídali si slibný náskok. Několikrát se jednoduchým vyhozením osvobozovali i za cenu zakázaného uvolnění. V čase 58:40 si domácí trenéři vzali oddechový čas a odvolali brankáře Tichého. V poslední minutě se odhodlali k náporu, ale zkušenější mužstvo z Jindřichova Hradce si již vítězství vzít nenechalo a zaslouženě tak zvítězili.

Miroslav Lučan

Ohlasy trenérů

František Wágner (Kadaň): V dnešním utkání se projevila velká zkušenost hostujících hráčů, spousta hráčů má zkušenosti z 1.hokejové ligy, to rozhodlo. Kluci hráli s velkou chutí, bojovali až do konce, škoda nevyužitých přesilovek. To v utkáních se soupeřem typu Jindřichův Hradec nebo Ústí nad Labem rozhoduje. Zítra lehce potrénujeme přesilovky a v úterý zkusíme štěstí v Ústí.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM