Junioři v baráži poprvé vyhráli - odnesl to Písek

Miroslav Lučan, Míša Sládková | 10.03.2006 | |

Junioři v baráži poprvé vyhráli - odnesl to Písek

V dalším domácím zápase baráže o extraligu juniorů hostili junioři SK Kadaň tým IHC Písek. V dosavadním průběhu baráže nezískal ani jeden tým bod, od zápasu se čekala velká bitva o každý kousek ledu. Prvni branku zápasu vstřelil v desáté minutě po chybě domácí obrany Holec a poslal hosty do vedení. O necelé tři minuty později v přesilovce vyrovnal Hrdlička, tak skončila i první třetina. Ve druhé třetině toho moc zajímavého k vidění nebylo, pouze hodně šťastná branka s přispěním hostujícího gólmana, autorem byl Neprášek. V poslední třetině s chutí hrající Severočeši vstřelili ještě dvě branky a upravili na konečných 4:1, šťastnými střelci byli opět Neprášek a Tenkač.

 
3.kolo, pátek 10.3.2006
Sportovní klub Kadaň - IHC Písek  4:1  (1:1,1:0,2:0)
Branky a nahrávky: 13. Hrdlička (Vaněk, Moro), 24. Neprášek (Kopáč), 43. Neprášek (Hrdlička), 58. Tenkač (Unger) - 10. Holec (Procházka, Gajovský). Vyloučení: 8:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 254. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Sportovní klub Kadaň: Tichý -- Koblitz, Kopáč - Charoussek, Loučka - Unger, Vaněk - Tenkač, Stehlík, Kadlec - Hrdlička, Moro, Hartman - Mazánek, Neprášek, Schönauer - Žemlička, Paul, Toman
Trenér: Wágner František
IHC Písek: Lukeš -- Jankovský, Klas, Švácha, Petele, Maršík, Ondrejec, Stropnický, Fořt, Pešta, Jungbauer, Šimoník, Růžička, Kouba, Gajovský, Procházka
Trenér: Rybáček Jan

Komentář k zápasu

První třetina

I kdyby se domácí chtěli hned v úvodu vrhnout do útoku, nebylo jim přáno. Již ve 31. vteřině si za dvířka trestné lavice sedl kadaňský Koblitz. Hosté přesilovku nesehráli vůbec špatně, vypracovali si převahu, ale ujmout se vedení hned v prvních minutách se jim nepodařilo. I ve čtvrté minutě ukázal rozhodčí na domácí trestnou lavici. Ta čekala na Loučku za krosček. Díky vyloučením je tedy důvod, proč první atak na branku Písku proběhl až v sedmé minutě jasný. Za chvíli přišla na řadu první netrefená odkrytá brána. Schönauer s Nepráškem sice snahu měli, ale i po jejich útoku zůstal stav neměnný.

Do statistik se v tomto utkání jako první zapsal písecký Holec, na něhož domácí obrana zapomněla a Tichý v brance, i přes velké úsilí, nátlaku podlehl. Za gól na 0:1 si připsali asistence ještě Procházka s Gajovským. Radost z vedení ale hráčům v modrém nebyla dopřána na moc dlouho. Ve 13. minutě domácí využili situace, kdy na trestné seděl Klas. První pokus Lukeš ještě vyrazil, Hrdličkovu zavěšení ale již v cestě nic nestálo. Šťastným asistujícím byl v tomto případě Vaněk – 1:1.

Vyrovnávací gól černožlutým rozhodně prospěl. Lukeš měl na pěknou chvíli co dělat, aby uhájil své tyče. Dvě minuty před koncem úvodní třetiny se na modré čáře ujal puku Stehlík a prokličkoval se s ním až před Lukeše, ten ale bleskurychle přikryl puk lapačkou. Lukeš se vůbec v závěru nenudil. Kromě dalších střel z chumlu stačil ještě nedovoleně bránit, za což dostal dvě minuty.

Druhá třetina

Do druhé dvacetiminutovky vstupovali tedy hosté pouze ve čtyřech. Kadaňští tak dostali šanci vytvořit si převahu. Možnosti se chopili a podařilo se jim udržet si puk i po vypršení trestu. I díky tomu se mohli domácí radovat z druhého gólu. Kopáč našel Nepráška, který vyslal puk směrem na bránu. Akce by možná dopadla jinak, kdyby si Lukeš puk do klece nedopravil nešťastně sám – 2:1. Píseckým se takový stav vůbec nelíbil a Tichý byl vzápětí nebezpečně atakován.

Zhruba v půli utkání došlo k první menší výměně názorů mezi hráči, ale zápas se jinak (oproti jiným) odehrál poměrně v klidu. Kombinace vznikaly převážně z hokejek kadaňských hráčů, kteří se dostávali k pohledným akcím. Tlak domácích byl ale přerušen vyloučením pro příliš mnoho hráčů na ledě. V pěti se černožlutým asi hrát prostě nechtělo. Hned po uvolnění trestné lavice ji obsadil Moro za hru vysokou holí. Toto oslabení ale vypadalo mnohem lépe, než to předchozí. Do zaznění druhé sirény se již stav neměnil, domácí odcházeli do šaten s vedením.

Třetí třetina

Tentokrát to byla Kadaň, která vstupovala do dějství o hráče chudší. Ale příliš to znát nebylo, Tenkač s Kadlecem se ocitli i v blízkosti Luekšovi svatyně, vlnila se i síť. Ale pouze boční. Písecký Procházka situaci neustál a za nedovolené bránění si vykoledoval dvě minuty, kterých vzápětí musel hodně litovat. Ve 43. minutě se totiž před gólmanem hostí semklo hned několik hráčů, kteří zkoušeli, kolik střel vydrží. Tu Nepráškovu už chytit nedokázal – 3:1.

Šance se pak objevily na obou stranách. Ve 47. minutě nebyl Paul daleko od gólu, Lukeš se musel hodně snažit, aby puk ve výstroji udržel. Chvíli nato se zajiskřilo i před domácí brankou. Tichý pokus kryl a následné pokusy řešil zalehnutím. Následovala asi jediná větší potyčka mezi Kadlecem a Jungbauerem. A pak odstartovala série mnoha netrefených, úplně prázdných branek. Snad největší šancí byla při kadaňské přesilové hře, kdy se v nejbližším okolí brankové čáry ocitali tři domácí hráči, všichni mířili na odkrytou bránu, ale ani jeden nezavěsil.

Pár vteřin před oznámením posledních dvou minut utkání padla poslední branka. Unger vyslal puk směrem k padajícímu Tenkačovi, který víko neminul. Kadaň na domácím ledě soupeři nedala příliš možností získat zápas ve svůj prospěch a zvítězila 4:1.

Miroslav Lučan, Míša Sládková
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM