Ambice Mladé Boleslavi sahají do extraligy

Katka Hodková | 30.07.2006 | |

Ambice Mladé Boleslavi sahají do extraligy

V úterý 1. srpna od 18:00 si severočeští hokejisté vychutnají první přátelský zápas po letní přípravě. Kadaň si domů pozvala silného soupeře - Mladou Boleslav. Jeden z favoritů první ligy prověří nejen zkušené kadaňské hráče, ale také mladíky, kteří budou bojovat o zapojení do stálého kádru. Odveta se hraje v pátek 4. srpna na ledě Mladé Boleslavi.

 

Mladá Boleslav disponuje silným týmem

Středočeši se nijak netají svými ambicemi. Jejich cílem bude v nadcházející sezóně 2006/2007 vyhrát druhou nejvyšší soutěž a postoupit do extraligy. Vedení klubu se nebojí ani novinek, mezi které patří tolik diskutované zaplacení kauce ve výši 25 milionů korun.

Do přípravy se zapojili brankáři Michal Mařík a Filip Šindelář (návrat z hostování v Třebíči), obránci Václav Drábek (přestup z Ústí nad Labem), Martin Výborný (přestup z Plzně), Richard Bauer (přestup ze Vsetína), Boris Majeský (přestup ze slovenské Nitry), Josef Jindra, David Všetečka, Ladislav Kolda, Bořek Sláma, Tomáš Maršík (přestup ze Strakonic) a Petr Štrach (návrat z hostování v Berouně). Dále útočníci Jiří Gombár (přestup z Litvínova), Jan Fadrný, Michal Jeslínek, Peter Kocák (hostování ze slovenské Skalice), Patrik Beck, Jiří Kadlec, Kamil Koláček (přestup z Chomutova), Martin Krupka, Patrik Rozsíval (přestup Liberce), Tomáš Sýkora (přestup z Ústí nad Labem), Ladislav Gengel (přestup z Berouna), Lukáš Krupka, Jan Kadeřábek, Nikola Gajovský (přestup z Písku) a Petr Ondrejec (hostování z Českých Budějovic).

Na ledě zatím chybí útočník Václav Eiselt (přestup z Berouna). Před prázdninami musel na operaci prasklé achilovky a teprve tento týden mu lékaři sundají sádru. Dlouhodobé zdravotní problémy s kolenem trápí také dalšího útočníka Tomáše Hradeckého.

Někdo musel z kola ven

Z týmu odešlo několik hráčů. Havelkovi Sparta ukončila hostování. Stejně skončilo působení kladenského Kameše a Musila, českobudějovického Krátošky, litvínovského Řezníčka a chrudimského Pospíšila. Do Berouna přestoupil Nedorost.

Chomutov propustil Koláčka, Beroun se rozloučil s Eiseltem

Mladou Boleslav posílili hned dva kadaňským fanouškům velmi dobře známí hráči - Kamil Koláček a Václav Eiselt.

Dvaatřicetiletý Koláček se v chomutovském dresu řadil dlouhá léta k nejlepším hráčům soutěže. Zároveň patří k nejzkušenějším prvoligovým hráčům. V minulosti si zahrál také extraligu za Litvínov, ale také Jindřichův Hradec, Vítkovice a Karlovy Vary. V druhé nejvyšší soutěži oblékal ještě dres Prostějova a Sarezy.

Stejně starý Václav Eiselt má za sebou neméně bohatou kariéru. Pochází z Benešova a jeho jméno se v minulosti objevovalo například na soupiskách extraligové Slavie, Kladna, Sparty, Plzně nebo Havířova. V první lize hrál třeba za Beroun nebo Ústí nad Labem. V celku Mladé Boleslavi si ale vybral pořádnou porci smůly. Koncem června mu během rozcvičky praskla achilovka, následovala operace a nucená dovolená. Sám Eiselt se ale nevzdává, v srpnu chce začít s rehabilitací a touží co nejdřív naskočit na led.

Trenéři letos zůstali u klasické přípravy

Mladá Boleslav zahájila letní přípravu začátkem května. Celé dva měsíce pak hokejisté dřeli v domácích podmínkách. Trenér Jan Neliba společně s Janem Hakenem trápil své svěřence, jak se dalo. Běhali po lese, jezdili na kole, potili se v posilovně. Hráči si přesto pochvalovali, že letní příprava byla sice těžká, ale pestrá a zábavná. Loni Boleslav experimentovala s minimální pauzou mezi suchou přípravou a přechodem na led. Letos se vrátila ke klasickému modelu - dva měsíce dřiny, tři týdny dovolené a přechod na led.

Na led vyjeli poprvé v neděli 23. července. Kromě středy mělo dvacet sedm hokejistů každý den dvoufázový trénink spojený s posilovnou a tělocvičnou. První týden byl ale pro většinu hráčů jen kondiční, povětšinou si zvykali na novou výstroj. Vedení klubu přiznává, že hráčský kádr by měl být uzavřený. Řada kvalitních posil totiž přišla ještě před prázdninami.

Mladá Boleslav si naplánovala celkem třináct přípravných zápasů. Těší se hlavně na extraligové soupeře Pardubice (3.8.), České Budějovice (8.8.) a Liberec (24.8.). Liga odstartuje 13. září, do Mladé Boleslavi hned na úvod přijede její velký rival Ústí nad Labem. Středočeši budou do každého zápasu nastupovat s jasným cílem - postupem do extraligy.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM