Sílu Kadaně prověří druholigový Most

Katka Hodková | 07.08.2006 | |

Sílu Kadaně prověří druholigový Most

V úterý 8. srpna přijede do Kadaně SK HC Baník Most. Přátelské utkání je připraveno od 18:00. V mosteckých barvách nastoupí Kadaňákům dobře známý Michal Oliverius. Osmadvacetiletý útočník přestoupil do druholigového týmu teprve nedávno a pod taktovkou trenéra Kamila Kašťáka absolvoval tvrdou letní přípravu. Mezi nové posily klubu se zařadil také kladenský odchovanec útočník Jan Šulc.

 

Mostecký klub vychoval slavné hráče

V roce 1951 byl v Mostě založen klub s názvem "UHLOMOST". Současný SK HC Baník Most se účastní všech soutěží pořádaných Českým svazem ledního hokeje, tedy od nejmladších žáků 2. třídy až po družstvo mužů. Za dobu své existence vychoval mostecký klub řadu úspěšných reprezentantů. Třeba strřelce zlatého gólu z Nagana Petra Svobodu, Vladimíra Jeřábka, z mladších hokejistů pak Kamila Piroše, Vladimíra Gýnu, Jana Hranáče, Marka Židlického a další.

Baník sní o první lize

Cílem Mostu pro nadchazející sezónu je postup do 1. ligy. Baník sní svůj sen už několik let, letos má na postup ale mnohem větší šanci než kdy dřív. Dva nejlepší týmy půjdou nahoru přímo, bez baráže. "Letos už opravdu chceme postoupit. Dva roky jsme odpočívali, teď chceme do první ligy," prohlásil sportovní manažer klubu Jan Peroutka pro Deník Mostecka. V případě úspěchu by se Baník stal regionálním soupeřem Kadaně, která díky novým pravidlům nemůže v nadcházejícím ročníku 2006/2007 sestoupit do nižší soutěže.

Most proto lanaří zkušené hráče. Z Ameriky stáhl brankáře Petra Bezuňka, který loni působil v dresu New Hampshire Jr. Monarch. Ze zámoří přišel na sever Čech také útočník Martin Bartoš, z Chomutova přibyl už výše zmiňovaný útočník Jan Šulc. Největším úlovkem je extraligou oťukaný Michal Oliverius. "Ještě se poohlédneme po někom z první ligy, ale to až v průběhu srpna," plánuje Peroutka.

Most měl zájem také o osmatřicetiletého Roberta Kyselu, ale jednání se slavným útočníkem zatím není jasné. Sám Kysela se Deníku Mostecka svěřil s rozporuplnými pocity: "Řekl jsem, že se v Mostě půjdu sklouznout, protože stadion mám sedm kilometrů od domova. Žádnou smlouvu jsem nepodepsal. Chci znovu hrát hokej, ale nevím, jestli bych měl výkonnostně i zdravotně na druhou ligu."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM