SK Kadaň hlásí změnu ve vedení

Miroslav Lučan, Libor Kult | 16.08.2006 | |

SK Kadaň hlásí změnu ve vedení

Léto bývá na severu Čech tradičně ve znamení velké obměny kádru. Letos ovšem jádro mužstva zůstalo, a tak k největším změnám došlo v realizačním týmu a na pozici manažera. Střídačce bude velet plzeňský Jindřich Setikovský, do křesla manažera usedne František Wágner, který v těchto dnech přebírá podklady od svého předchůdce.

 

Vedení

Jindřich Setikovský již prostředí první ligy zná, jelikož v minulosti trénoval Ústí nad Labem a Písek. Extraligu si vyzkoušel v Plzni, kde také v minulé sezóně trénoval juniory. Poté kývl na nabídku Kadaně a na lavičce vystřídal Aloise Chlustinu, jenž dokončoval rozehraný ročník po odvolání Ladislava Kubáta a zároveň byl v té době i manažerem. Setikovský si jako asistenta vybral mládežnického trenéra Sparty Miloše Pecku. František Wágner nahradí na manažerském postu jednatele společnosti Pavla Rázla, jenž se funkce dočasně ujal v dubnu tohoto roku po odchodu Aloise Chlustiny do ústraní. Podle vlastních slov v současné chvíli sice teprve přebírá agendu, ale s kádrem je dostatečně seznámen. „Koncem týdne by vše mělo být vyřízeno a ujmu se své funkce i de iure,“ prozradil Wágner termín definitivního nástupu.

Kádr

Tradiční velký třesk na soupisce Kadaně se letos nekoná. „Kádr je z 80 procent stejný jako loni,“ hlásí Wágner. Z jeho slov vyplývá, že tým oblékající žluto-černé dresy počítá pro mistrovskou sezónu se třemi brankáři a dvaadvaceti hráči do pole.

Vlastní odchovanci

Prozatím trenéři zkoušejí další adepty pro první ligu, mezi nimiž jsou i vlastní odchovanci. Někteří z nich mají šanci v mužstvu zůstat i po zahájení soutěže. „Dva až tři naši odchovanci vypadají dobře, mohli by hrát stabilně,“ dává Wágner mladíkům naději.

Posily

Sám si je vědom i nedostatků, které je potřeba řešit, a proto se pokusí získat ještě další posily především do zadních řad. „Rádi bychom získali ještě obránce, ale počkáme s tím, až extraligové týmy vyřadí z přípravy některé hokejisty,“ nastiňuje další postup a dodává: „Definitivní podobu kádru bychom měli znát kolem 25. srpna.“

Cíl

S jakými cíli půjde kadaňský sportovní klub do sezóny? „Zatím bych nerad předjímal, v tuto chvíli je na to ještě brzy,“ odpovídá Wágner, kterého těší i fakt, že na marodce je pouze zkušený forvard Jaroslav Buchal. Žádné jiné zdravotní komplikace z císařského města nehlásí.

Příprava

Výsledky v přípravě však napovídají, že tým to bude mít těžké. Ze čtyř dosud sehraných duelů vytěžil jen dvě remízy. Tu první je možné považovat za úspěch, neboť ji mužstvo vybojovalo proti jednomu z kandidátů na celkové vítězství v první lize – Mladé Boleslavi. Druhou proti druholigovému Mostu zachraňovali svěřenci trenéra Setikovského čtyři vteřiny před koncem zásluhou trefy Stavenského.

Brankáři

V brankovišti by měl být jasnou jedničkou Jaroslav Hübl, jemuž parádně vyšla minulá sezóna. Záda by mu měl krýt dvacetiletý Robert Slipčenko, jenž v první lize nastoupil k pěti střetnutím v dresu Opavy a Havířova.

Obrana

Kadaňskou defenzivu opustili opory Martin Klaus (Chomutov) a Milan Vobořil (Plzeň), což může způsobit týmu starosti, i proto by manažer Wágner uvítal do zadních řad další posily. Nahradit by je měl slávistický odchovanec Ondřej Staněk, který už v Kadani působil, ale v závěru minulé sezóny pomáhal Havlíčkovu Brodu v cestě za postupem do první ligy.

Útok

Zřejmě nejcitelnější ztrátou útočného komanda je odchod Michala Oliveria, jenž si hledá nové angažmá. Díky spolupráci s Chomutovem tým na celou sezónu získal Stanislava Stavenského a Tomáše Polanského. Oba hokejisté Kadani pomáhali již v minulém ročníku stejně jako Jaroslav Buchal, který si však na konci sezóny vyzkoušel playoff druhé bundesligy v dresu ESC Drážďany.

Navrátilci

Z hanáckého týmu Olomouce se na sever Čech přestěhovali Jaroslav Kreuzman a Pavel Metlička. Oba jsou staronovými tvářemi, neboť v Kadani již působili. Metlička mimo Olomouce prošel po odchodu z Kadaně po ročníku 1999/2000 ještě Mladou Boleslaví a Hradcem Králové. Kreuzman si na Hané odkroutil jen minulou sezónu.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM