Energetici vyzkouší na svém ledě Kadaň

Míša Sládková | 16.08.2006 | |

Energetici vyzkouší na svém ledě Kadaň

Ve čtvrtek 17.6. vyjedou kadaňští hokejisté na led Hradce Králové, kde se představí ve svém dalším přípravném zápase. Hradec díky rekonstrukci stadionu hostí soupeře na druhé ledové ploše a vstup je zdarma. Je tedy možné, že si soupeři vyzkouší, jak se jim bude hrát před větší diváckou kulisou, než je na přípravná utkání běžné. První buly bude vhozena v 18:00.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Hradec Králové

Loni se týmy střetli již ve druhém utkání ročníku. Zápas doprovázela mračna naplněná deštěm a nečas zavítal i pod střechu stadionu v podobě mlhy. Ještě než padla, stačili se Hradečtí ujmout vedení 1:0. Zanedlouho již 2:0. První rozvlnění sítě domácím hráčem bylo kolem 13. minuty. Branka však kvůli posunutí klece neplatila. Hrdinou první třetiny byl v závěru při přesilové hře Michal Oliverius, který snižoval na 1:2. Druhou hvězdou se mohl stát Petr Derfler na začátku druhého dějství, kdy se pokoušel překonat brankáře hostí při trestném střílení. Nepovedlo se. Do konce třetiny se pak ale domácím podařilo přeci jen fanoušky obrátit na svou stranu. Po trefách dvou aktérů v černožlutém se skóre měnilo na 3:2 pro domácí. Jenže s tím se Hradečtí rozhodně nechtěli smířit a do šaten se po druhé třetině odcházelo za stavu 3:3. V kabině domácích bylo zřejmě řečeno, že nejlepší bude rozhodnout hned na začátku závěrečné dvacetiminutovky. Jak se řeklo, tak se udělalo. 41. minuta a poslední branka tohoto utkání. Ke štěstí domácích do hradecké branky. Konečný výsledek tedy 4:3.

Ve druhém vzájemném klání se Severočechům nepodařilo okrást Hradec o tři body. V tomto zápase úřadoval Patrik Fořt, který se objevil u všech gólových akcí soupeře. Mužstva se v první dvacetiminutovce spíše oťukávala, jelikož Energetici nastoupili se značně obměněným kádrem. V druhém dějství se nejprve trefili Hradečtí, ale srovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Přesto závěrečná třetina začínala za stavu 2:1 pro domácí. Oba týmy pak dovolily protivníkovi po jednom gólu, z čehož vyplývá výhra 3:2 pro Hradecké.

Třetí utkání na ledě Severočechů bylo provázenou smůlou. Hned v prvním dějství nastřelili domácí pouze tyčku, za což pykali obdrženým gólem o chvíli později. V další části, když se Kadaňstí snažili srdceryvně vyrovnat, nastřelili opět konstrukci branky. Pravidlo nedáš dostaneš platilo i tentokrát. Za stavu 0:2 se Kadaňští s podporou fanoušků hnali za vyrovnáním, ale otevřená obrana se jim vymstila. V poslední pětiminutovce obdrželi ještě dvě branky, čímž byl uzavřen účet zápasu na 0:4.

Když se proti sobě naposledy v tomto ročníku postavili hokejisté Kadaně a Hradce Králové, nikdo netušil, jak jednoznačný to bude zápas. Energetici nedali Severočechům žádnou šanci a rozdrtili hosty 6:1.

Kadaň                 -          Hradec Králové      4:3
Hradec Králové        -          Kadaň               3:2
Kadaň                 -          Hradec Králové      0:4
Hradec Králové        -	      Kadaň              6:1

Sezóna 2004/2005

V předloňské sezóně má Kadaň s Hradcem jasnou bilanci. Dá se říci, že velký podíl na výsledcích zápasů zřejmě mělo cestování a onen uklidňující pocit domácího prostředí. V prvním vzájemném duelu se Hradec představil v Kadani, kde také nechal všechny body. Domácí si je po zásluze připsali za výsledek 4:1. Venku se ale konala skutečná odveta. Opět rozdíl tří branek, ale tentokrát byla radost na straně Hradce, 5:2. Třetí utkání se rozhodlo až v 62. minutě, jelikož po třech dvacetiminutovkách na světelné tabuli svítily dvě jedničky. Zápas rozhodl Standa Stavenský a dva body zůstaly v Kadani. Před svými fanoušky Hradec v posledním střetu nedovolil ani prodloužení. Jasně zvítězil 5:3.

Kadaň                 -          Hradec Králové      4:1
Hradec Králové        -          Kadaň               5:2
Kadaň                 -          Hradec Králové      2:1(PP)
Hradec Králové        -          Kadaň               5:3

Sezóna 2003/2004

Ještě o rok dříve nebyla vzájemná bilance tak vyrovnaná. Hradečtí si skoro mohli nechat recept na Kadaň patentovat. První prohra černožlutých s východočeským týmem přišla v prodloužení na domácím ledě, 2:3. Pokus o nápravu na horké půdě protivníka Severočechům rozhodně nevyšel podle jejich představ, 2:5. A další vzájemné měření sil na území Hradeckých a další neúspěch, tentokrát 5:7. Poslední utkání Kadaň – Hradec Králové této sezóny, kadaňský zimní stadion a konečně výhra. Domácí Kadaň odskočila o dvě branky hned v první třetině a do konce utkání si víceméně hlídala důležité body. Konečný stav 3:1.

Kadaň                -          Hradec Králové        2:3(PP)
Hradec Králové       -          Kadaň                 5:2
Hradec Králové       -          Kadaň                 7:5
Kadaň                -          Hradec Králové        3:1

Aktuální stav hradeckého kádru

I Hradec Králové se před začátkem sezóny snaží zacelit díry ve svých řadách a slabá místa vylepšit novou posilou. A začalo se rovnou od brány. Prostor mezi tyčemi bude rok střežit pardubický gólman Alexandr Hylák. Spolu s ním přijali příslušnost k Energii obránci Pazdera ze Sarezy, Burian z Techniky Brno. V Útoku se objeví taktéž nové tváře, a to Haluza a Šebek z Techniky Brno. Pardubice se rozhodly pomoci posílit Hradec Králové čtyřmi hráči. Prostor před brankářem budou střežit Jakub Nakládal, Václav Lesák. Pokoušet přelstít soupeřova muže s maskou se budou pokoušet útočníci Jan Šeda a David Havíra.

Příchod Alexandra Hyláka byl konečnou v Hradci pro brankáře Koutského, který odešel do Pardubic. Zahraničím se nechal zlákat obránce Černý, Kolafa se vrátil na Kladno. Tým opustila také dvojice útočníků, Kašík, Přeučil.

Přípravná utkání Energetiků

Budoucí kadaňský sok má za sebou v přípravě pět zápasů, z nichž se mu podařilo dvakrát vyhrát. S prohrami je to trochu komplikovanější. Jedna je jasná. V Pardubicích však prohráli 4:0, ale v samostatných nájezdech, které následovali po skončení normální hrací doby se podařilo hradeckým hráčům vstřelit branku a vyhrát na nájezdy 1:0. V posledním klání, na ledě Havlíčkova Brodu se hostům podařilo pouze remízovat 3:3.

Sestavy z posledního přípravného utkání

Soupeř: Hylák (Dušek) - Mocek, Hendrich, Pazdera, Daňo, Burian, Nakládal, Lesák - Volráb, Roubík, Potůček - Domin, Koudelka, Šebek - Haluza, Fišer, Suchý - Havíra, Šeda.

SK Kadaň:Hübl - Staněk, Loučka, Pospíšil, Chotaš, Hlavatý, Hlubuček, Gajda, Klouček, Zika, Hubínek, Kajer, Žák, Derfler, Postl, Stavenský, Hlusička, Polanský, Pražák, Metlička, Kreuzman, Závada.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM