Již druhé přípravné derby je na obzoru

Jakub Coufal | 20.08.2006 | |

Již druhé přípravné derby je na obzoru

S touhou po prvním vítězství v přípravných zápasech vstoupí kadaňští hokejisté do druhého vzájemného klání se sousedem z Chomutova. Bude se jednat o souboj dosud v přípravě neporaženého celku s klubem, který na vítězství čeká jako hladový pes. Šanci být prvním katem Chomutova dostane SK Kadaň v úterý 22. srpna od 17:30 v aréně KLH.

 

Kadaň své střelecké štěstí zatím nenašla

Od posledního zápasu s regionálním soupeřem se černožlutým vůbec nedaří. Doma nestačili na Medvědy z Berouna a venku pak v posledních minutách podlehli Energetikům z Hradce Králové.

Chomutov bez porážky působí ve srovnání s Kadaní kontrastně

Po výhře nad Kadaní sice pouze remízoval v ambiciózní Mladé Boleslavi, avšak útočnou sílu ukázal naplno v domácím zápase s dánským klubem Frederikshavn White Hawks. Po výhře 6:3 chytli určitě útočníci KLH střeleckou slinu, se kterou bude muset tvrdě bojovat kadaňská obrana.

Aktuální stav kádru Chomutova

Druhý zápas s Kadaní následuje v relativně krátkém intervalu, proto k žádným výrazným změnám v kádru nedošlo. Nové posily se stále zapracovávají do sestavy a bojují o šanci hrát stabilně za KLH. Podle slov trenéra Kýhose přibrzdilo přípravu několik zranění. Delší dobu je mimo hru Martin Malát, který díky svému handicapu ještě nenastoupil. Chomutovu bude chybět i Aleš Havlůj se zlomeným žebrem a po posledním utkání i Michal Šulc. Toho vyřadilo vyhozené rameno.

Tvorba kádru Chomutova

I k této otázce se vyjádřil pan Kýhos v nedávném rozhovoru. Podle jeho vizí se bude počet jmen zužovat právě v týdnu po zápase s Kadaní. Momentálně je jasno o třech pětkách, o poslední čtvrtou hráči svými výkony pilně bojují. Mimo tradičního silného útoku se rýsuje i kvalitní obrana. Posily, které letos na obranné posty dorazily, se jeví velice slibně. Na závěr stojí za zmínku skutečnost, že si Chomutov malé cíle tradičně neklade. Postup do play-off, hrát finále a případně vyhrát ligu nepatří zrovna k úkolům z řad nejlehčích.

Sestavy z posledního přípravného utkání

SK Kadaň: Slipčenko - Staněk, Loučka, Pospíšil, Lašek, Hlavatý, Kaltenböck, Chotáš, Hobl, Závada, Pospíšil, Kajer, Žák, Derfler, Metlička, Stavenský, Hlusička, Polanský, Diviš, Pražák, Kreuzman

KLH Chomutov: Husák - Szakal, Nosek, Révay, Trefný, Šulc, Černý, Březina, Kuncl - Tauš, Mikšovic, Chyba - Jíra, Veverka, Soukup - Gellner, Mezera, Kostourek - Kýhos, Heinisch

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM