Setikovský: Naši obránci jsou moc hodní

Katka Hodková | 26.10.2006 | |

Setikovský: Naši obránci jsou moc hodní

Kadaň - Po zápase s Chomutovem jsme zůstali v řídícím centru domácího kádru, kde se diskutovalo o výsledcích ostatních klubů a na videu se probíraly nejdůležitější chyby jednotlivých hráčů. Mnozí si jistě myslí, že v kabině panovala nepříjemná nálada pramenící z porážky v regionálním derby, ale opak je pravdou. Trenér Jindřich Setikovský nevypadal vůbec zklamaně a ochotně si s námi promluvil na téma černožlutí obránci. Prozradil nám také tajemství, který brankář přijde jako náhrada za Rudolfa Tichého.

 

Po derby se nabízela jako první otázka zaměřená na chyby kadaňských obránců. Co byste jim jako trenér vytknul?

"Naši obránci jsou strašně hodní. Já se divím nebo lépe řečeno nedivím brankářům, že se tady špatně chytá, protože obránci dělají hrozné chyby. To jsou neskutečné prohřešky, já jsem celý život hrál obránce, takže to můžu dost dobře posoudit odborně," vzpomíná Setikovský a konkretizuje, "před bránou je neustále volný hráč s dorážkami a brankář, aby se tam zbláznil. V zápase s Chomutovem dělal bohužel největší chyby zkušený Pospíšil. Třetí pětka, kde hrál právě Pospíšil a Kajer dostala tři nebo čtyři góly a dá se říct, že zápas se lámal právě při jejich chybách."

Mluví se o příchodu nového brankáře, znamená to pro Slipčenka návrat do pozice dvojky?

"Tak to není, brankář Rudolf Tichý odchází do Ústí nad Labem, protože dostal nabídku z extraligové juniorky a navíc má problémy ve škole, takže nemůže chodit dopoledne trénovat. Proto jsme sehnali Antonína Štelmacha. To je loňský junior, teď chytal v Klatovech druhou ligu za muže a chytal velice dobře. Slipčenko tady nemůže zůstat sám. Navíc je jasné, že Hübla jsme zatím nebyli schopní nahradit. Ale já to Slipčenkovi nevyčítám, on loňskou sezónu neodchytal vůbec nic a nemá konkurenci. Bude mu to asi chvíli trvat, než se dostane do stejné pozice jedničky, jakou tu měl Hübl."

Už víte, při kterém utkání se Štelmach poprvé postaví do kadaňské svatyně?

"Já Štelmacha dobře znám, měl jsem ho loni v juniorech, ale o jeho současné výkonosti nic nevím, takže se na něj musím podívat. Ve čtvrtek ráno už s námi bude trénovat. Možná, že by Slipčenkovi neuškodilo, že by si jeden zápas v Mladé Boleslavi orazil a že bychom do brány postavili Štelmacha, abychom viděli. I když si myslím, že nám se v Mladé Boleslavi bude hrát lépe, protože my tam budeme bránit a oni budou muset něco vymýšlet. My musíme bránit jako vzteklí. A jestli bude chytat Slipčenko nebo Štelmach, to teprve uvidíme. Je pravda, že Slipčenko dostal v zápase s Chomutovem dva laciné góly, ale na druhou stranu, za naší obranou se zatím musí chytat hrozně špatně, tam jsou neustálé dorážky. Bekům chybí hokejová drzost, taková zarputilost, před naší bránou si každý útočník může dělat, co chce, to je zoufalé."

Zkoušíte z beků tyhle vlastnosti dostat při tréninku?

"Snažíme se, tréninky dělíme na útočníky a obránce. Když to jde, trénujeme i v podnělí odpoledne, abychom měli dvoufázové tréninky. Děláme, co můžeme. Je pravda, že beci, aniž bych je nějak podceňoval, nedosahují kvalit třeba obránců Chomutova, to se vůbec nedá srovnat, tam je z osmi obránců asi šest extraligových."

Myslíte, že kadaňská obrana není složená z dobrých hokejistů nebo vidíte problém někde jinde?

"Mužstvo za ty léta tady je dost zvyklé prohrávat a musí se naučit věřit tomu, že může vyhrát. S Chomutovem po první třetině, jsme mohli mít vedení 3:0 a to jsem celkem objektivní, taky bych řekl, že hráči se vyloženě bojí vítězství. Po první třetině, kdo to utkání viděl, tak musel říct, že jen zásluhou naší nemohoucnosti jsme nevedli 3:0. Gól na konci první třetiny zápas určitě nerozhodl, musíme si přiznat, že Chomutov byl potom lepší. Ale s psychikou hráčů, kteří si třeba moc nevěří, a těch je tady hodně, těch nezkušených, to udělalo hodně. Musí si zkrátka věřit."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM