Kadaň hodlá proti Rebelům potvrdit vítězství nad Lvy

Jakub Coufal | 10.11.2006 | |

Kadaň hodlá proti Rebelům potvrdit vítězství nad Lvy

Po senzačním tříbodovém zisku proti ústeckým hokejistům se Kadaňští opět představí v domácím klání. Tentokrát však přivítají soupeře z opačného konce tabulky. HC Rebel Havlíčkův Brod nyní opanovává 13. pozici. Severočeši v prvním utkání na ledě nováčka vyhráli, obdobně by chtěli dopadnout i na domácím ledě. Po historickém vítězství nad regionálním soupeřem a dočasném návratu Jardy Hübla si Kadaň věří. Zda-li se Severočechům podaří zkrotit houževnaté Rebely, bude o něco jasnější v sobotu 11. listopadu od 17:00.

 

První sezóna v 1. lize

Začátek ligy a tradiční euforie vedly k ohromujícím výkonům týmu z Havlíčkova Brodu. Celek dokázal porazit například Ústí, Ostravu nebo vybojovat bod z přestřelky s Hradcem Králové. Poté přišlo vystřízlivění, Brodu se přestalo doma dařit. Naopak venku jsou hokejisté Rebelu velmi nebezpečným soupeřem. Pokud prohrají, tak velice těsně. V Ostravě s Olomoucí vybojovali bod.
První vzájemné klání s Kadaní se odehrálo na ledě nováčka. Severočeši před odbitím první poloviny prohrávali 2:0, ale do konce prostředního dějství dokázali bojovným výkonem otočit na 2:3. V 42. minutě domácí vyrovnali, aby 4 minuty před koncem zařídil kadaňské vítězství 3:4 Stehlík.

Výsledek dvacátého kola

V minulém kole zajížděl do Havlíčkova Brodu okresní soused z Chomutova. Hráči KLH byli před zápasem posíleni dvěma vítězstvími v řadě na samostatné nájezdy. Hosté po celé klání nepustili Rebely do vedení. Naopak domácí neustále dotahovali. Chomutov si vlastní vinou prohospodařil slibný náskok 1:3 a po inkasování dvou branek do konce 3. dějství muselo utkání do prodloužení. Rozuzlení přišlo až v samostatných nájezdech, kdy rozhodující nájezd proměnil Boušek. Chomutov si díky výhře 3:4po s.n. připsal již třetí po sobě jdoucí triumf v nájezdech.

Aktuální stav kádru

Jak již bylo zmíněno, Rebelům se v současnosti příliš nedaří. Za pád v tabulce na předposlední místo zaplatil dlouhodobý kormidelník Brodu, Kamil Pokorný, svým opuštěním kádru. Jeho asistenti i nadále u týmu zůstávají.
Jedinou změnou posledních dní nebyl jen trenér. Na začátku listopadu musel celek rovněž opustit útočník Michal Polák, jemuž vedení vypovědělo smlouvu.

Statistiky

Nejvíce bodů v kanadském bodování (14) a zároveň největší počet přihrávek (10) má na svém kontě Jaroslav Žák. Naopak nejúspěšnějším střelcem Rebelu je s 8 brankami Vladislav Kubeš. Stejně jako on, má ještě 13 kanadských bodů Petr Kukla.

V Havlíčkově Brodu stálo mezi tyčemi již pětice mužů v masce. Nejvíce zápasů (11) odchytal Stanislav Neruda. Na jeho statistice se vyskytuje mimo jiné průměr obdržených branek pod 4 a úspěšnost zhruba přes 88%.
Za zmínku stojí i Martin Růžička, který se do svatyně postavil v 7 kláních. Průměr nad 4 a úspěšnost kolem 86% nedělají obraně Rebelů příliš dobrou vizitku.

Sestavy z posledních utkání

HC Rebel Havlíčkův Brod: Růžička - Kolář, Drtina, Šulc, Vašíček, A.Jelínek, Procházka, Pavlík, Charousek - Kukla, Žák, Čermák - Fábry, Varga, Endál - Ondráček, P.Jelínek, Hadrava - Kraučuk, Chytráček

SK Kadaň: Hübl - Pospíšil, Pulpán, Spitzer, Kloz, Hlubuček, Hlavatý, Staněk, Chotaš, Kepl, Stehlík, Metlička, Žák, Derfler, Postl, Polanský, Pražák, Kajer, Krpenský, Hlusička, Hobl

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM