Bude díky zkušenostem trenéra Kadaň pro Pantery lehkou kořistí?

Míša Sládková | 21.11.2006 | |

Bude díky zkušenostem trenéra Kadaň pro Pantery lehkou kořistí?

Ve středu si letos poprvé vyzkouší Kadaňští havířovský led. Utkání to bude bezesporu zajímavé, už jen díky faktu, že od posledního utkání soupeře se na jeho lavičce ozývají pokyny bývalého kadaňského trenéra Aloise Chlustiny. I novou posilou se stal exkadaňský hráč. Bude to mít na vývoj zápasu vliv? Pokus Severočechů o prodloužení smolné série Panterů až na šest klání začne od 17:30.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Havířov

Sezóna 2003/2004

O sezónu dříve byl vývoj 1. ligy podobný loňské sezóně. Havířov i Kadaň skončili opět bez vyřazovacích bojů, dokonce obsadili i stejná místa v tabulce. Tentokrát byl rozdíl mezi Kadaní a Pantery o kousek větší, téměř 10 bodů. O přímém souboji o play-off se tedy nedá příliš hovořit. V prvním zápase na havířovském kluzišti se oba týmy smířily s bodem za remízu 2:2. V Kadani se poté rovněž prodlužovalo, ale po gólu Miloše Kajera si větší množství bodů nechala Kadaň. Vítězství dokázali naši hráči obhájit i v Havířově, kde utkání skončilo poměrem 2:6. V posledním vzájemném zápase Kadaň ztratila klíčové dva body, které jí vzaly šanci hrát play-off. Na domácí prohru 3:4 v prodloužení nevzpomínají Kadaňští určitě rádi.

Havířov     -     Kadaň     2:2
Kadaň       -     Havířov   3:2(PP)
Havířov     -     Kadaň     2:6
Kadaň       -     Havířov   3:4(PP)

Sezóna 2004/2005

Utkání s Havířovem by se v loňské sezóně mohly nazývat bitvami soupeřů, kteří usilují o play-off. Hned první duel byl velice vyrovnaný. Po normální hrací době sice na tabuli svítil stav 4:4, ale ve 2. minutě prodloužení se nekompromisně trefil, kadaňskými fanoušky oblíbený, Lukáš Říha. V dalším zápase již neponechala Kadaň nic náhodě a zvítězila jasnou výhrou na domácím ledě 5:1. Zahanbit se ale nenechali ani Panteři, když na svém stadionu při 3. vzájemném zápase nabalili Kadani na cestu domů prohru 5:0. V posledním klání, kdy vidina play-off byla pro oba celky již stejně ztracená, se radovali opět hráči Havířova. Tehdy si z Kadaně odvezli 2 body za výhru v prodloužení 3:2. Po základní části, zůstaly oba týmy těsně pod branou play-off. Kadaň na 9. a Havířov na 10. místě.

Havířov     -     Kadaň     5:4(PP)
Kadaň       -     Havířov   5:1
Havířov     -     Kadaň     5:0
Kadaň       -     Havířov   2:3(PP)

Sezóna 2005/2006

V minulé sezóně oba týmy dokázaly uspět v obou domácích zápasech a to celkem jednoznačně. Hned v úvodním kole zavedl los kadaňské na havířovský led a start do soutěže se jim vůbec nepovedl, navíc tam domácí „padlo“ téměř vše. Odjeli s debaklem 1:5. Ve druhém vzájemném zápase vše černožlutí Panterům vrátili, a to i s úroky. Po perfektním výkonu celého mužstva si připsali důležité body za vítězství 5:1. Ačkoli do třetího vzájemného duelu odjížděli kadaňští s velkým odhodláním a ještě vidinou play-off, hned po úvodním buly zmrazil svým gólem Severočechy Panter Divíšek. Po zbytek utkání hráli kadaňští jako opaření a podlehli 1:3, jedinou branku vstřelil Zíka. V posledním utkání na kadaňském zimním stadionu jasně dominovali domácí, kteří od prvních minut ukazovali kdo je na ledě pánem. Po dalším skvělém výkonu zvítězili 4:1, ale šance na play-off i přesto nebyla moc reálná.

Havířov     -     Kadaň     5:1
Kadaň       -     Havířov   5:1
Havířov     -     Kadaň     3:1
Kadaň       -     Havířov   4:1
Sezóna 2006/2007

Letos se Havířov, tým, který se netajil před zahájením ročníku vysokými ambicemi, představil na ledě Kadaně jednou a nejeden hokejový fanoušek byl překvapen výsledkem, jakým utkání skončilo.Do zápasu s vysokým počtem vyloučených vstoupily celky poměrně vyrovnaně, ale vedení se ujala Kadaň. Ani první přestávka nepomohla havířovskému celku postavit se na nohy a domácí průběžně zvyšovali stav ve svůj prospěch. Siréna po šedesáti minutách ukončila snažení obou mužstev za stavu 6:0 pro domácí černožluté.

Výkony Havířova v letošní lize

Panteři se v tuto chvíli ocitají na jedenáctém místě tabulky. Přitom první zápas vypadal jako dobrý začátek. Nekompromisně podlehl Havlíčkův Brod. Další klání s Prostějovem již neznamenalo zisk všech třech bodů a zápas s Kometou nevyšel Havířovským už vůbec.

Pomalu sbírat body začali hráči s šelmou na hrudi až za výhru s Jihlavou a výhru v prodloužení proti Ostravě. Následovaly další čtyři prohry. Po nich sice prozatím následovalo několik šťastných utkání, ale Havířov stále čeká na obrat ve svých výsledcích, protože zápasů, kdy se do šaten odebírají zdrcení a poražení očividně není málo.

Naposledy se postavili ústeckému Slovanu, který ale na své domácí půdě nedal soupeři šanci a poslal soka domů s nadílkou 3:0.

Aktuální stav kádru budoucího soka

Když se dlouhodobě nedaří, je logické, že musí dojít k nějakým změnám. Díky nejčerstvější změně bude mít pro řadu fanoušků středeční večer v Havířově zvláštní nádech. Havířov totiž kromě odstoupení sportovního manažera Vítečka vyměnil i trenéra. Předešlý lodivod týmu, Petr Folta sám nabídl svou rezignaci a vedení klubu proti nebylo. Na jeho místo nastoupil trenér, jehož osoba byla až donedávna spojována právě s Kadaní. Není jím nikdo jiný, než Alois Chlustina. Ten se poprvé na lavičce Panterů objevil proti Ústí. Podle jeho slov chce s mužstvem vybojovat play off a přimět hráče k lepší hře.

Dalším exkadaňákem, který má pomoci k bodovému zisku je nově příchozí Jakub Lašek. I jeho byli severočeští fanoušci zvyklí vídat v černožlutém dresu. Za Havířov by měl nastoupit již ve středečním zápase.

Ani o zranění není nouze. Při tréninku si zablokoval plotýnku Jan Fadrný a v útoku bude chybět možná až tři týdny. Obejít se budou muset i bez operovaného Davida Mikšana.

Statistiky

V nejlepší desítce střelců má Havířov hned dva zástupce. Na čtvrtém místě Petra Lipinu se třiceti body a na osmé příčce Přemysla Sedláka s dvaadvaceti body.

Kanadské bodování:        Petr Lipina        30 (7+23)
                          Přemysl Sedlák     22 (12+10)
                          David Mikšan       19 (6+13)
nejúspěšnější obránce:    Ctirad Ovčačík     13 (6+7)
nejtrestanější hráč  :    David Galvas       40 minut

Sestavy z posledních utkání

Havířov: Novotný - Zientek, Ovčačík, Vavruša, Peštuka, Krisl, Klimeš, Hegegy - Sedlák, Lipina, Brynecký - Fink, Fadrný, Lhotský – Daneček, Zdeněk, Rozum - Heider, Sikora M., Sikora J.

SK Kadaň:Slipčenko - Pospíšil, Chotaš, Spitzer, Staněk, Hlubuček, Hlavatý, Kepl, Stehlík, Metlička, Žák, Derfler, Postl, Polanský, Vrtek, Kajer, Pražák, Hlusička, Krpenský.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM