Havířovští Panteři rozsápali Kadaň

Jindřich Poledna | 22.11.2006 | |

Havířovští Panteři rozsápali Kadaň

Středeční zápas měl již předem pikantní příchuť. V minulém týdnu přebral mužstvo Panterů bývalý trenér a manažer kadaňského celku Alois Chlustina a všichni věděli, že se bude chtít proti svému bývalému týmu vytáhnout. Jenže jeho svěřenci mu ze začátku moc nepomohli. Ve vlastní přesilovce v 16. minutě ztratili puk a Petr Derfler vsítil úvodní branku utkání. Havířovu se podařilo vyrovnat ve 43.minutě, do odkryté branky dorážel Sedlák. Vývoj utkání se zcela otočil ve 46.minutě, kdy strhl vedení na stranu domácích Brynecký. Dvě minuty před koncem upravil ještě na konečných 3:1 pro Pantery v přesilové hře Lipina, navíc Vrtek nedal v poslední minutě trestné střílení.

 
24.kolo, středa 22.11.2006
AZ Heimstaden Havířov - Sportovní klub Kadaň  3:1  (0:1, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 43. Sedlák (Fink, Klimeš), 46. Brynecký (Sikora), 58. Lipina (Fink, Klimeš) - 16. Derfler. Rozhodčí: Mikula - Poruba, Vengřín. Vyloučení:10:6, navíc Galvas (HAV), Hlusička (KAD) 10 minut za nesportovní chování, Spitzer (KAD) 5 + OK za bodnutí špičkou hole. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 721. Střely na branku: 34:26. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
AZ Heimstaden Havířov: Novotný (Masný) - Lašek, Zientek, Klimeš, Ovčačík, Krisl, Vavruša, Galvas, Balčík, Peštuka - Lhotský, Fink, Brynecký, Sikora J., Lipina, Sedlák, Rozum, Daněček, Heider, Sikora M., Zdeněk
Sportovní klub Kadaň: Slipčenko (Tichý) - Pospíšil, Chotaš, Spitzer, Staněk, Hlubuček, Hlavatý, Krpenský - Kepl, Hlusička, Metlička, Žák, Derfler, Postl, Polanský, Veverka, Kajer, Pražák, Vrtek, Hobl.

Komentář k zápasu

Utkání začalo vzájemným oťukávám obou týmů. Puk měli na svých hokejkách sice častěji domácí Panteři, první větší ohrožení soupeřovy branky však provedl severočeský tým. V 7.minutě si se střelou kadaňského kapitána Kajera domácí gólman Novotný poradil. Domácí nechtěli tahat za kratší konec a v zápětí si úspěšný zákrok připsal i kadaňský gólman Slipčenko. V 9. minutě se z nenadání ocitl před domácí brankou osamocený Hlusička, jeho střela však pouze míjela pravý roh havířovské branky. Několik vteřin poté měla Kadaň první výhodu přesilové hry, když za hákování zahříval trestnou lavici domácí Lhotský. Kadaň si vytvořila velký tlak, Sikora také fauloval a dal tak severočeskému celku 40ti sekundovou přesilovku pěti proti třem. V té se dostal do vyložené šance obránce Spitzer, ale trefil jen bezmocného domácího gólmana. Zbytek přesilové hry uhráli Panteři s přehledem a hosty k vážnějšímu ohrožení branky nepustili. Ve 14. minutě zahrozili opět domácí, ale Slipčenko byl velmi pozorný. Pro tohoto mladého gólmana je úspěch v zápase velkou výzvou. Současný trenér domácích Alois Chlustina mu za svého působení v Kadani nedával příliš prostoru k vyniknutí, a tak měl Slipčenko dnes šanci se předvést. V 15.minutě mohl vyniknout nejlepší střelec Panterů Přemysl Sedlák, ale z úhlu netrefil odkrytou část branky. Chvíli po jeho šanci zamířil na trestnou lavici kadaňský Pospíšil. Jenže domácí ztratili puk v útočném pásmu, Petr Derfler ujel a tvrdou střelou nedal Novotnému šanci – 0:1. Domácí si přesilovou hru moc neužili, na ledě se objevilo 6 Panterů a jeden za to musel jít pykat. Kadaň znovu dostala možnost krátké dvojnásobné přesilovky, ale rozhodující úder před koncem třetiny soupeři nezasadila. Po první dvacetiminutovce tak odcházela Kadaň do šaten s jednobrankovým náskokem.

Na začátku druhého dějství se opět nebezpečně zastřeloval domácí Sedlák, naštěstí pro Kadaň opět branku netrefil. Domácím se naskytla ve 22. minutě další možnost přesilové hry a opět málem inkasovala. Na Novotného se řítil Hobl, domácí gólman se zaskvěl výborným zásahem. Domácím to v obraně velmi skřípalo, ve 24.minutě se po chybě dostal k puku Metlička, ale opět byl úspěšnější domácí brankář. Kadaň se podruhé radovala ve 27. minutě, jenže předčasně. Gól padl podle rozhodčího do posunuté branky. Ve 27.minutě měli hosté výhodu přesilové hry, ale prosadit se nedokázali. Ale v 5 proti 5 mohli skórovat domácí, Fink nahrál volnému Zdeňkovi a jeho vyloženou šanci famózně zlikvidoval Slipčenko. Následoval pokus Daněčka a Slipčenko svými zákroky začínal dovádět domácí hráče k šílenství. Tlak domácích podtrhla navíc i přesilová hra, ve 31. minutě byl Slipčenko překonán, puk však skončil pouze na tyči. Kadaň si od 35. minuty vytvořila tlak, jenže veškerou snahu zhatil obránce Spitzer, který zbytečně fauloval a odjel strávit 2 minuty na hambu. Hned po něm mířil na trestnou lavici s podobným trestem i Derfler a Panteři měli 100 vteřin dvojnásobnou přesilovou hru. Havířov zatlačil Severočechy, střela střídala střelu, ale Kadaň se ubránila a do šaten se odcházelo opět s jednogólovým rozdílem.

Začátkem třetí části si Slipčenko vybral slabší okamžik, naštěstí pro něj nedokázal jeho chybu domácí Rozum využít. Domácí tlačili na pilu, Kadaňský Hlubuček se nechal strhnout a šel si sednout na trestnou lavici. A domácí příležitost využili. Po střele Finka dorážel do odkryté branky Přemysl Sedlák – 1:1. Domácí se brankou dostali na koně a po chvíli otočili skóre. Ve 46. minutě dotlačil puk za Slipčenkova záda Brynecký – 2:1. Panteři po druhé brance ožili a rázem ovládli ledovou plochu. Slipčenko se musel hodně činit, aby Kadaň zůstala i nadále ve hře o slušný výsledek. V 52.minutě mohlo být vyrovnáno. Novotný totiž střelu od modré jen vyrazil a Polanský v obrovské šanci nedokázal trefit prázdnou branku. Šance na vyrovnání přišla v 53.minutě, to dva domácí hráči chvíli po sobě faulovali a dali tak Kadani 70 sekund trvající přesilovku 5 na 3. Jenže Hlusička hloupě fauloval a připravil tak hosty o velkou šanci srovnat skóre, navíc si vykoledoval i osobní trest. V oslabení se dostal do šance Opět Sedlák, ale neměl rychlost a na Slipčenko nevyzrál. Domácí tlačili, chtěli ještě jednu gólovou pojistku a nervy ruply opět na straně Kadaně. Mužstvo zcela zbytečně oslabil obránce Spitzer, který po odpískání píchl soupeře holí. Panteři využili Lipinou další přesilovou hru a po vítězství 3:1 si připsali po dlouhé sérii proher 3 důležité body. V poslední minutě ještě nedokázal proměnit trestné střílení kadaňský Vrtek.

Jindřich Poledna

Ohlasy trenérů

Alois Chlustina (HC Havířov): Kadaň dnes podala vynikající výkon, na našich hráčích byla po sérii proher deka, navíc jsme ve vlastní přesilovce dostali branku. Hosté měli 40 minut více ze hry, po druhé třetině jsem musel zvýšit hlas. Ale přiklonilo se k nám štěstíčko, dali jsme ušmudlaný gól, a pak už to šlo samo. Přestáli jsme oslabení 3 proti 5, hráči pak již nepůsobili jako ovce před porážkou a bylo to o něčem jiném.

Jindřich Setikovský (SK Kadaň): Byli jsme 40 minut jasně lepší, zápas jsme si prohráli zbytečnými vyloučeními a vlastní nedisciplinovaností. Jsem zklamaný přístupem některých hráčů, s takovými soupeři musíme vyhrávat a ne podávat apatické výkony. Někteří naši hráči se nedovedou poprat o výsledek, takhle rozehraný zápas musíme dokázat dovést do vítězného konce.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM